Gamescom 2023: Ημέρα Δεύτερη

by Zikou Stella

Για δεύτερη ημέρα συνεχίστηκε η Gamescom 2023, η μεγάλη ευρωπαϊκή γιορτή του gaming που πραγματοποιείται στη Γερμανία. Στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσής σου, παραθέτουμε στη συνέχεια τις κυριότερες ανακοινώσεις των εταιρειών.

 

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

Η GSC Game World δημοσίευσε ένα νέο trailer για το S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl, με τίτλο “Bolts and Bullets”.

“Κοίτα γύρω σου! Μοιάζει με την ίδια παλιά Ζώνη, με την πρώτη ματιά σταματημένη σε εκείνη τη στιγμή και πάντα μεταμορφωμένη, προετοιμασμένη να χτυπήσει απρόβλεπτα. Αλλά μην την αφήσεις να σε ξεγελάσει: Έχει αλλάξει από την τελευταία φορά που ήσουν εδώ. Και για να αφήσει τον stalker να επιβιώσει, θα απαιτήσει το ίδιο!”.

Η Ζώνη είναι μια αποκλεισμένη περιοχή γύρω από τον πυρηνικό σταθμό του Chornobyl. Γεμάτη ακτινοβολία, μεταλλαγμένα όντα και ανωμαλίες, δελεάζει συνεχώς τους τυχοδιώκτες πέρα από την περίμετρό της.

Οι κυνηγοί επικηρυγμένων κατοικούν βαθιά στη Ζώνη, παρασυρμένοι από τους κρυμμένους θησαυρούς και τα αινιγματικά μυστήρια της. Αυτοί οι άνθρωποι είναι γνωστοί ως stalkers. Είσαι έτοιμος να γίνεις ένας από αυτούς;

Ο μοναδικός συνδυασμός first person shooter και τρόμου επιστρέφει. Θα βυθιστείς σε έναν περίπλοκα λεπτομερή ανοιχτό κόσμο, με γραφικά νέας γενιάς και μια πλούσια αφήγηση, όλα μπλεγμένα μέσα στην έντονη ατμόσφαιρα μιας θανάσιμης περιπέτειας. Το S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl στοχεύει να είναι μια κορυφαία εμπειρία, με έναν μοναδικό, ξεχωριστό κόσμο και μια ιστορία που διαμορφώνεται από τις επιλογές σου.

Το S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2024, για Xbox Series S, Xbox Series X και PC (Steam, Epic Games Store). Επιπλέον, θα προστεθεί στον κατάλογο του Xbox Game Pass.

 

 

Baldur’s Gate III

Η Larian Studios θα φέρει το Baldur’s Gate III στο Xbox Series X και στο Xbox Series S εντός του 2023.

Η έκδοση για Xbox Series X θα περιλαμβάνει split-screen cooperative play, δεν θα συμβαίνει όμως το ίδιο στο Xbox Series S. Ακόμα, θα υπάρχει υποστήριξη για cross-save progression ανάμεσα σε Xbox Series X, Xbox Series S και PC (Steam).

Η Larian Studios είχε δηλώσει προηγουμένως ότι σχεδίαζε να φέρει το Baldur’s Gate III σε κονσόλες Xbox Series, αλλά υπήρχε καθυστέρηση λόγω τεχνικών προβλημάτων, ιδιαίτερα στη σωστή αναπαραγωγή του split-screen cooperative play στο Xbox Series S, καθώς η Microsoft απαιτεί ισοτιμία χαρακτηριστικών για τα παιχνίδια που κυκλοφορούν σε Xbox Series. Με άλλα λόγια, από ένα παιχνίδι δεν μπορεί να λείπει μια δυνατότητα στο Xbox Series S που είναι διαθέσιμη στο Xbox Series X.

“Με μεγάλη χαρά επιβεβαιώνουμε ότι μετά τη συνάντηση με τον επικεφαλής της Microsoft Gaming, Phil Spence χθες, βρήκαμε μια λύση που μας επιτρέπει να προσφέρουμε το Baldur’s Gate III στους παίκτες του Xbox από φέτος, κάτι για το οποίο εργαζόμαστε εδώ και αρκετό καιρό”, δήλωσε ο CEO της Larian Studios Swen Vincke σε ένα tweet.

Και συνέχισε, «Όλες οι βελτιώσεις θα υπάρχουν, με τη λειτουργία split-screen co-op στο Series X. Στο Series S δεν θα υπάρχει split-screen co-op, αλλά θα περιλαμβάνει επίσης cross-save progression μεταξύ Steam και Xbox Series”.

Το Baldur’s Gate III κυκλοφόρησε για PC και Mac μέσω Steam και GOG στις 3 Αυγούστου και αναμένεται να κυκλοφορήσει για το PlayStation 5 στις 6 Σεπτεμβρίου.

 

 

Soulslinger: Envoy of Death

Η Headup Games και η Elder Games ανακοίνωσαν το roguelite first-person shooter Soulslinger: Envoy of Death. Θα κυκλοφορήσει σε έκδοση Early Access για PC (Steam), το τελευταίο τρίμηνο του 2023. Προς το παρόν έχεις τη δυνατότητα να ασχοληθείς με το σχετικό demo.

Είσαι ένας κολασμένος πιστολέρο, εμπλεκόμενος σε έναν σκληρό πόλεμο ενάντια στο «The Cartel», μια αδίστακτη οργάνωση που μαζεύει ψυχές για να απελευθερωθεί από τα δεσμά της μετά θάνατον ζωής. Με κάθε προσπάθεια θα γίνεσαι όλο και πιο δυνατός, συγκεντρώνοντας τις χαμένες ψυχές, για να αντιμετωπίσεις τις μεγαλύτερες απειλές σε αυτό το roguelite first-person shooter.

Θα γίνεις Απεσταλμένος του Θανάτου, ικανός να απελευθερώσει απίστευτες δυνάμεις που θα σε κάνουν την πιο επικίνδυνη ψυχή στο Καθαρτήριο. Θα αναβαθμίζεις τις ικανότητες του χαρακτήρα σου για να γίνεις ο απόλυτος Soulslinger και να αντιμετωπίσεις συναρπαστικές προκλήσεις σε έναν αιματηρό πόλεμο ενάντια στο εγκληματικό καρτέλ της μετά θάνατον ζωής.

Θα μπεις στον πλούσιο και συναρπαστικό κόσμο του Haven, γεμάτο με μυστηριώδη NPCs που κρατούν τα μυστικά της σκοτεινής ιστορίας του. Να είσαι προσεκτικός με τους συμμάχους και τους εχθρούς που δημιουργείς, καθώς μια γνωριμία μπορεί να διαμορφώσει τη συνέχεια του ταξιδιού σου. Σε αυτόν τον μαγευτικό κόσμο, βγαλμένο από τη δυτική φαντασία, θα βιώσεις μια ιστορία θλίψης, απώλειας και την εμμονή του ανθρώπου να εξαπατά τον ίδιο τον θάνατο. Ακολουθεί το trailer που συνοδεύει την ανακοίνωση.

 

 

Pacific Drive

Κατά τη διάρκεια της Gamescom 2023, η Kepler Interactive και η Ironwood Studios δημοσίευσαν το επίσημο story trailer για το Pacific Drive. Σύμφωνα με την περιγραφή που παρέχουν οι δύο εταιρείες, “Βρίσκεσαι παγιδευμένος πίσω από έναν τοίχο 300 μέτρων, κάτω από τη σκιά των πανύψηλων αειθαλών φυτών στον Βορειοδυτικό Ειρηνικό. Γιατί χτίστηκε και ποιοι ή τι είναι τα Remnants; Μυστηριώδεις φωνές διασχίζουν τα ραδιοφωνικά κύματα αμφισβητώντας σε, προειδοποιώντας σε. Παλεύοντας ενάντια στα στοιχεία και τις ανωμαλίες, μόνο ένα πράγμα είναι σίγουρο, εσύ και το αυτοκίνητό σου δεν θα βγείτε από το The Zone στην κατάσταση που βρισκόσασταν όταν μπήκατε.”

Έχοντας μείνει ανέπαφη για πάνω από τρεις δεκαετίες, η Ολυμπιακή Ζώνη Αποκλεισμού φιλοξενεί κάθε είδους κινδύνους και μυστηριώδη φαινόμενα γνωστά ως ανωμαλίες. Με παρέα μόνο το station wagon σου, θα πρέπει να περιηγηθείς στους δρόμους και να προσπαθήσεις να ξεμπερδέψεις το κουβάρι των μυστικών που περιβάλλουν την περιοχή από τη δεκαετία του ’50. Θα πρέπει να συγκεντρώνεις εξαρτήματα για να αναβαθμίζεις το αυτοκίνητό σου και να αποκαλύπτεις περισσότερες ενδείξεις καθώς βαδίζεις όλο και περισσότερο προς το άγνωστο.

Το Pacific Drive βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης για PlayStation 5 και PC (Steam, Epic Games Store) και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2024.

 

 

Behind the Frame: The Finest Scenery VR

Το Behind the Frame: The Finest Scenery VR θα κυκλοφορήσει για PlayStation VR2, συσκευές εικονικής πραγματικότητας για PC μέσω Steam και Quest στις 14 Σεπτεμβρίου 2023, όπως ανακοίνωσαν η Akupara Games, η Akatsuki Taiwan και η Silver Lining Studio.

Το Behind the Frame: The Finest Scenery VR είναι μια ζωντανή, διαδραστική μυθοπλασία για μια επίδοξη καλλιτέχνιδα που βρίσκεται στο κατώφλι να ολοκληρώσει το τελευταίο κομμάτι της έκθεσής της στη γκαλερί.

Μια χαλαρωτική, εύγλωττη εμπειρία που μπορεί να παιχτεί σε κάθε ρυθμό. Θα βυθιστείς σε έναν πανοραμικό κόσμο γεμάτο με υπέροχα χρώματα, όμορφα γραφικά φτιαγμένα στο χέρι και ένα cool soundtrack που ακούγεται ανά πάσα στιγμή.

Ως παθιασμένη καλλιτέχνις, θα αναζητήσεις τα χρώματα που λείπουν που θα ζωντανέψουν τους πίνακές σου ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάς να κάνεις περιστασιακά διαλείμματα για καφέ και πρωινό που σε κρατούν σε εγρήγορση. Υπάρχουν περισσότερα από αυτά που βλέπουν τα μάτια, γιατί κάθε πίνακας έχει μια ιστορία να πει.

 

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5PlayStation 4Nintendo SwitchXbox Series X, Xbox Series SPC.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη