Gamescom 2023: Ο Απολογισμός

by Zikou Stella

Άλλη μια γιορτή του gaming, η Gamescom 2023 ολοκληρώθηκε. Το ενδιαφέρον αυτή τη χρονιά ήταν ιδιαίτερα αυξημένο, καθώς στους χώρους της βρέθηκαν περίπου 320.000 επισκέπτες από περισσότερες από 100 χώρες, ενώ το 2022 οι επισκέπτες ήταν γύρω στους 265.000. Στο Koelnmesse της Κολωνίας έστησαν τα περίπτερά τους 1.227 εκθέτες από 63 χώρες, με το 76% να προέρχονται από χώρες εκτός της διοργανώτριας Γερμανίας. Οι λεγόμενοι ως εμπορικοί επισκέπτες ήταν 31.000, το 50% από το εξωτερικό, νούμερα που είναι πάνω κάτω ίδια με ένα χρόνο πριν.

Για όσους δεν είχαν τη δυνατότητα να παραβρεθούν, το κυρίως μενού ήταν το Opening Night Live, που όπως έχουμε συνηθίσει παρουσιάζει ο Geoff Keighley. Το ψηφιακό αυτό event συγκέντρωσε 20 εκ. views και στις περίπου δυο ώρες που διήρκεσε είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα για video games που θα κυκλοφορήσουν το επόμενο διάστημα. Γνωρίζαμε από πριν ότι δεν θα υπήρχε κάποια μεγάλη έκπληξη, όπως θα ήταν για παράδειγμα η παρουσία του EA Sports FC 24, του πρώτου τίτλου της νέας σειράς ποδοσφαιρικών παιχνιδιών της Electonic Arts, που αποτελεί τον διάδοχο του FIFA.

 

 

Πάντως, με περισσότερες από 30 παρουσιάσεις παιχνιδιών, νέων και μη, μόνο αδιάφορο δεν μπορεί κάποιος να χαρακτηρίσει το show που είχε ετοιμάσει ο Καναδός δημοσιογράφος και παραγωγός με τους συνεργάτες του. Σίγουρα ξεχώρισε το Call of Duty: Modern Warfare III, από το οποίο είχες την ευκαιρία να παρακολουθήσεις το πρώτο μέρος του campaign, που είναι η πύλη για το επόμενο μεγάλο κεφάλαιο της δημοφιλούς σειράς. Την πρώτη του εμφάνιση έκανε το Little Nightmares III, αυτή τη φορά με δίδυμο πρωταγωνιστών, με το εν λόγω μοντέλο gameplay να βρίσκει ακόμα μια εφαρμογή.

 

 

Η ημερομηνία κυκλοφορίας του Phantom Liberty expansion για το Cyberpunk 2077 πλησιάζει και η CD Projekt RED άρπαξε κυριολεκτικά την ευκαιρία για να μας ενημερώσει σχετικά με το τι έρχεται στο παιχνίδι, που ακόμα και τρια χρόνια μετά το λανσάρισμά του, συνεχίζει να συναρπάζει τους fans. To Killing Floor III ήταν μια από τις αποκαλύψεις της βραδιάς και από το πλευρό του δεν έλειψαν το Mortal Kombat 1 και το Tekken 8, με το τελευταίο να “αποκτά” ημερομηνία κυκλοφορίας.

 

 

Όμως, αυτό που ενδιαφέρει τους περισσότερους, ειδικά τους λάτρεις των ιστοριών τρόμου και μυστηρίου, είναι το Alan Wake 2, η για πολλούς πιο σημαντική κυκλοφορία των επόμενων μηνών, αφήνοντας πίσω του ακόμα και το πολυαναμενόμενο Strafield. Στη συνέχεια που παιχνιδιού που καθήλωσε εκατομμύρια κόσμου, ο χαμένος στον κόσμο του συγγραφέας Alan Wake και η ερευνήτρια Saga Andreson θα προσπαθήσουν να ξετυλίξουν ακόμα ένα κουβάρι γεμάτο μεταφυσικές πτυχές.

 

 

Οι ανακοινώσεις συνεχίστηκαν και το επόμενο τριήμερο και εδώ έχεις τη δυνατότητα να ενημερωθείς για τις κυριότερες.

Με τον προγραμματισμό να έχει ήδη ξεκινήσει, η Gamescom 2024 θα διοργανωθεί από τις 21 έως 25 Αυγούστου του επόμενου έτους, με το Gamescom: Opening Night Live να πραγματοποιείται στις 20 του ίδιου μήνα.

“Όπως αναμενόταν από το εντυπωσιακό ρεκόρ του αριθμού εκθετών, την έκταση και τη διεθνή συμμετοχή, επιβεβαιώθηκε τώρα στο τέλος της διοργάνωσης, η Gamescom είναι και παραμένει η μεγαλύτερη εκδήλωση video games στον κόσμο. Για πρώτη φορά, εταιρείες όπως η NetEase εκπροσωπήθηκαν στον τομέα ψυχαγωγίας μας με ένα περίπτερο. Όλα αυτά υπογραμμίζουν τη διεθνή σημασία της Gamescom και την ελκυστικότητα της Κολωνίας ως τοποθεσίας”, δήλωσε ο Gerald Böse, CEO της Koelnmesse.

 

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5PlayStation 4Nintendo SwitchXbox Series X, Xbox Series SPC.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη