Gaming 2017: Trends, φήμες και νέοι τίτλοι που περιμένεις με ανυπομονησία!

by k-Admin 3

 

Έχουμε συνηθίσει να γιορτάζουμε την κάθε χρονιά στην αρχή της. Μετράμε αντίστροφα τον χρόνο μέχρι να έρθει το νέο έτος όλο χαρά, χωρίς όμως να ξέρουμε αν θα είναι μια καλή χρονιά ή όχι. Μήπως θα ήταν καλύτερο να περιμέναμε να δούμε αν το έτος που έρχεται είναι αντάξιο της χαράς μας; Για το 2017 φαίνεται πως οι ευχές μας έπιασαν τόπο. Τουλάχιστον σε ότι αφορά τον εντυπωσιακό κόσμο των video games, αλλά και των εξελίξεων γύρω από αυτά.

Το 2017 είναι μια χρονιά που στον τομέα των βιντεοπαιχνιδιών φαίνεται να δίνει τον καλύτερό της εαυτό. Μας έχει ήδη χαρίσει δεκάδες δώρα που δεν περιορίζονται μόνο στους άριστους τίτλους βιντεοπαιχνιδιών, αλλά και σε πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες τεχνολογίες. Τεχνολογίες που δε βασίζονται μόνο στην τεχνολογική υπεροχή, αλλά σε έξυπνες ιδέες και τις υλοποιήσεις τους.

 

 

Τι μπορείς να παίξεις τώρα

 

Παιχνίδια του σαλονιού

Αν δεν έχεις πειστεί ότι το 2017 γεννάει συνεχώς εκπληκτικά παιχνίδια, δεν μένει παρά να κάνεις ένα γρήγορο browsing στους τίτλους και να ανακαλύψεις διαμάντια του gaming. Ονόματα όπως Legend of Zelda: Breath of the wild και Resident Evil 7 σε VR είναι δύο μόνο από τα πολύ δυνατά ονόματα που θα σε κρατήσουν σε εγρήγορση για ώρες. Οι τίτλοι αυτοί καλύπτουν όλες τις κατηγορίες βίντεοπαιχνιδιών. Παίξε το Horizon Zero Dawn και πάλεψε σε έναν κόσμο που παντρεύει την τεχνολογία με τον κόσμο του μυστηρίου. Γέμισε την ημέρα σου με mini games παίζοντας το Night in the Woods μέχρι να νομίσεις ότι είσαι και εσύ μια έφηβη γάτα που δε θέλει να πάει στο σχολείο. Και φυσικά δε θα αποφύγεις να παίξεις το Fire Emblem Heroes, ένα από τα γνωστότερα RPG.

 

 

Νέοι τίτλοι & νέες ιδέες

Για να προβλέψεις το μέλλον πρέπει να γνωρίζεις το παρελθόν. Με αγάπη προς τους βετεράνους παίκτες που θέλουν να θυμούνται τα παλιά, γεννήθηκε το NES CLASSIC. Η επιστροφή της πασίγνωστης κονσόλας, του “παππού” των βιντεοπαιχνιδιών, σηματοδοτεί την ανάγκη των gamers να παίξουν τα παιχνίδια που έφτιαξαν τις βάσεις του σύγχρονου gaming. Η δυνατότητα να ανακαλυφθούν ξανά αυτά τα games και να παιχτούν στο παραδοσιακό τους format και με το κλασσικό χειριστήριο, είναι πολύτιμη.

Και από το παρελθόν κάνουμε το άλμα στο μέλλον. Με το Nintendo Switch. Η συνέχεια του φορητού gaming μεταμορφώνεται ριζικά. Όλα όσα δεν έγιναν με το Wii U, γίνονται τώρα με το Nintendo Switch. Να μια κονσόλα σαλονιού που γίνεται και φορητή. Με μια νέα τεχνολογία που χρησιμοποιεί τη δόνηση για να δημιουργήσει ψευδαισθήσεις στο χέρι σου και να πιστέψεις ότι μετακινείς ένα αντικείμενο. Μια τόσο πρωτότυπη τεχνολογία ανοίγει ορίζοντες στα πιθανά παιχνίδια που δεν έχουμε φανταστεί ακόμα. Αυτό χωρίς να λάβεις υπόψη σου την εικονική πραγματικότητα. Έναν όρο που ακούς σχεδόν καθημερινά και για πολύ καλό λόγο.

 

Το VR ως καταλύτης

Φέτος έχεις να διαλέξεις από μια πολύ μεγάλη γκάμα συσκευών VR. Ανάλογα με το ενδιαφέρον που έχεις για τις νέες τεχνολογίες, αλλά και φυσικά ανάλογα πάντα και με την τσέπη σου, μπορείς να διαλέξεις από εισαγωγικές κατασκευές μέχρι ακριβές Hi-End υλοποιήσεις. Αν έχεις ένα καλό κινητό μπορείς να προμηθευτείς ένα απλό headset που θα χρησιμοποιεί το κινητό για τα υπολογιστικά μέρη του gaming. Ή, αν δεν σου φτάνει αυτό, τότε θα σε καλύψει το Oculus Rift χωρίς αμφιβολία. Ένα είναι το σίγουρο. Το VR gaming είναι η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων. Εσύ διαλέγεις την VR συσκευή που προτιμάς και οι developers τρέχουν από πίσω σου προσπαθώντας να καλύψουν την κάθε σου ανάγκη. Και φυσικά, η πρώτη σου ανάγκη σχετικά με το VR είναι το Gaming. Αυτός είναι και ο Δούρειος Ίππος που φέρνει το VR στα υπόλοιπα μέρη της ζωής μας. Μέσω του Gaming αναπτύσσεται δραματικά το VR για πρώτη φορά εδώ και πολλές δεκαετίες.

 

 

 

Παιχνίδια του ανταγωνισμού

Το πασίγνωστο Dota 2 και το League of Legends βρίσκονται στην άλλη πλευρά του gaming. Βασίζονται στον online ανταγωνισμό και έχουν κερδίσει την καρδιά εκατομμυρίων παιχτών. Πιάσε το Overwatch και γίνε ένα με την καρέκλα καθώς θα πασχίζεις να δώσεις τη νίκη στην ομάδα σου. Αυτός ο ανταγωνισμός όμως δεν παραμένει καθηλωμένος στις καρέκλες των παιχτών. Οι ομάδες που ανταγωνίζονται μέσα από αυτά τα παιχνίδια αποκτούν οπαδούς και κερδίζουν το ενδιαφέρον μας. Μέσα από το Twitch και το YouTube οι ομάδες αυτές αποκτούν μια γραμμή επικοινωνίας με τους οπαδούς τους. Ο κάθε τίτλος δεν περιορίζεται σε έναν τρόπο παιχνιδιού όπως π.χ. με το Legend of Zelda. Το ομαδικό πνεύμα και η ανάγκη να καταστρώσεις στρατηγική για να κερδίσεις τον αντίπαλο εξελίσσουν το παιχνίδι σε κάτι διαφορετικό. Κάθε αγώνας είναι διαφορετικός από τον προηγούμενο. Και όσο αυξάνεται η ικανότητα των παικτών τόσο εξελίσσεται και το παιχνίδι. Όλο και περισσότερο ενδιαφέρον δημιουργείται από τον αυξανόμενο ανταγωνισμό και τις ολοένα και εξυπνότερες τεχνικές που χρησιμοποιούν οι ομάδες.

 

 

Επαγγελματίες Gamers

 

 

Από απλός gamer σε επαγγελματία

Σου αρέσει ένα ανταγωνιστικό online παιχνίδι. Αρχίζεις να ξοδεύεις όλο και περισσότερο χρόνο μαζί του και αρχίζεις να ανεβάζεις τα skills σου. Μπαίνεις σε μια ομάδα άλλων παικτών που ενδιαφέρονται το ίδιο με εσένα. Μετά από λίγο δεν σου αρκεί να είσαι καλός παίκτης. Προσπαθείς να καταλάβεις τον μηχανισμό πίσω από το παιχνίδι και ψάχνεις να ανακαλύψεις κάθε πιθανό συνδυασμό κινήσεων που θα σου δώσει το επάνω χέρι. Αρχίζεις και γίνεσαι ένα με τους χαρακτήρες, γνωρίζεις απ’ έξω τις ιδιότητές τους και μπορείς να κρίνεις τη δύναμη του αντιπάλου με τη πρώτη ματιά. Η ομάδα σου δεν μπορεί να σε ακολουθήσει και εσύ αναζητάς καλύτερους και δυνατότερους συμπαίκτες. Χωρίς να το καταλάβεις έχεις κάνει τα πρώτα βήματα προς μια καριέρα ενός επαγγελματία gamer. Μπαίνεις σε τουρνουά και ανεβάζεις τις δεξιότητές σου ακόμα περισσότερο. Αρχίζεις και σκέφτεσαι σοβαρά να πάρεις μέρος σε ένα επαγγελματικό τουρνουά, ένα event κατά πολύ μεγαλύτερο από τα απλά contests που βρίσκεις online. Τώρα πια υπάρχει ο κόσμος που θέλει να παρακολουθήσει το παιχνίδι υψηλού επιπέδου που θα προσφέρεις. Μάλιστα υπάρχουν εκατομμύρια από αυτούς.

 

 

 

Η υποδομή

Η συνεχόμενη δημοτικότητα παιχνιδιών όπως το Dota 2 και το League of Legends έκαναν γνωστότερες της πλατφόρμες streaming όπως το Twitch. Αυτό με τη σειρά του άρχισε να αυξάνει τις υπηρεσίες που προσέφερε καθώς και την ποιότητά τους. Ενώ πριν μερικά χρόνια δεν ήταν πολλοί αυτοί που έβλεπαν ζωντανά παιχνίδια στο Internet, τώρα ολοένα και περισσότεροι fans θέλουν να μάθουν πως θα έπαιζε το αγαπημένο τους παιχνίδι ένας άλλος gamer. Και ειδικά ένας gamer που ζει το παιχνίδι με πάθος. Η αύξηση της ζήτησης για streaming έφερε και περισσότερες δυνατότητες στις πλατφόρμες αυτές να αυξήσουν τα κέρδη τους και να επενδύσουν σε ακόμα καλύτερες υπηρεσίες. Τώρα φτάνουμε στο σημείο να συγκρίνουμε το ενδιαφέρον των gaming αγώνων με το ενδιαφέρον που απολαμβάνουν πολλά άλλα αθλήματα.

 

 

Esports

Τώρα ο παίκτης δεν τρέχει, ούτε ιδρώνει μέσα σε ένα γήπεδο. Αντίθετα κάθεται στην καρέκλα του μπροστά από έναν υπολογιστή. Παίζει μαζί με την ομάδα του σε μία αρένα, αντιμετωπίζοντας έναν στρατό από άλλες ομάδες. Όλες έχουν στο νου τους το έπαθλο που δεν είναι ασυνήθιστο να είναι αρκετά υψηλό. Υπάρχουν εκατομμύρια θεατές από όλο τον κόσμο, και μιλάμε για μια βιομηχανία που μέσα στο 2016 έκανε τζίρο δισεκατομμυρίου. Οι nerds γίνονται οι νέοι superstars. Τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια του εξωτερικού κάνουν συχνές αφιερώσεις και παρουσιάσεις τέτοιων αγώνων. Ο όρος Esports τρέχει παράλληλα με τα “παραδοσιακά” sports και δίνει μια καλή εναλλακτική στα ανταγωνιστικά παιχνίδια.

 

 

 

 

Που θα τα δεις

Οι αγώνες των Esports είναι χιλιάδες κάθε χρόνο. Τα παιχνίδια που καλύπτονται είναι από το πασίγνωστο Counter Strike και το League of Legends που είδες και νωρίτερα, το Dota 2 που έφτιαξε τις βάσεις για την απογείωση του θεσμού και στο Street Fighter που το έχει γνωρίσει κάθε gamer στον πλανήτη. Φυσικά υπάρχουν και τα εντελώς “τεχνικά” παιχνίδια. Αυτά που δεν έχει σημασία τόσο η ομάδα, αλλά η τεχνική ικανότητα του κάθε παίκτη. Αν έχεις παίξει το Super Smash Bros Melee θα ξέρεις ότι για να επιβιώσεις, πρέπει να χειρίζεσαι τον χαρακτήρα σου με ακρίβεια pixel. Εδώ χρειάζεσαι παίκτες “χειρούργους” που ξέρουν να αναγνωρίζουν κάθε μικρή κίνηση του χαρακτήρα τους και του αντιπάλου.

Τέλος, έχεις και τα χαλαρότερα παιχνίδια, αυτά που δεν βασίζονται στην ταχύτητα και τα αντανακλαστικά. Παιχνίδια σκέψης και τύχης σαν το Hearthstone της Blizzard. Μια μονομαχία που βασίζεται σε κάρτες και spells μέσω αυτών. Κάθε ένα από αυτά τα παιχνίδια διοργανώνει τουλάχιστον ένα μεγάλο event κάθε χρόνο. Η διάρκεια του κάθε event μπορεί να τραβήξει εβδομάδες, ανάλογα με το πλήθος των ομάδων και τα αποτελέσματα του κάθε γύρου. Οι κύριοι φορείς που μεταδίδουν ζωντανά τους αγώνες αυτούς είναι το Twitch και το YouTube. Ο ανταγωνισμός των Esports μεταφέρθηκε και στο Internet αφού το Twitch πολεμάει με το YouTube για την κυριαρχία στην μετάδοση των events. Εκεί λοιπόν μπορείς να βρεις ζωντανές, αλλά και παλαιότερες αναμετρήσεις όλων των παιχνιδιών, όλων των ετών. Τα Esports έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον και κλασσικών τηλεοπτικών μέσων όπως το ESPN. Δεν είναι λίγες οι φορές που το πρόγραμμα ενός τέτοιου καναλιού καλύπτει έναν αγώνα ποδοσφαίρου μετά από μια εικονική μάχη στο Counter-Strike.

 

 

 

 

Τι θα παίζεις σε λίγο

Με το 2017 να μην έχει δείξει ακόμα όλα του τα όπλα, οι φήμες για αναβαθμισμένα γραφικά δεν έχουν σταματημό. Η Microsoft μιλάει για το project Scorpio που θα αγκαλιάσει το Xbox One. Η αναμενόμενη υποστήριξη για άριστο 4Κ resolution είναι στην αιχμή του δόρατος. Πέρα από το hardware έχεις να περιμένεις και πολλούς τίτλους που έχουν συζητηθεί πολύ. Destiny 2 και Mario Cart 8 είναι ονόματα που περιμένεις με ανυπομονησία. Το YouTube μας κάνει tease με βίντεο από το Red Dead Redemption 2 και ίσως, αν είμαστε πολύ τυχεροί, το Shenmue 3

Μπορείς να δεις ακόμη