Gaming καρέκλες για να απογειώσεις το παιχνίδι σου!

 

Ακόμα κι αν δεν ασχολείσαι επαγγελματικά με το gaming, ίσως ξοδεύεις αρκετές ώρες μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή σου απολαμβάνοντας το αγαπημένο σου παιχνίδι. Ωστόσο, ο πόνος στον αυχένα ή και τη μέση μπορεί εύκολα να χαλάσει τη διασκέδασή σου. Παράλληλα προμηνύει σοβαρά και μόνιμα μυοσκελετικά προβλήματα. Επομένως είναι σημαντικό τις ώρες που κάθεσαι να έχεις τη σωστή σωματική στάση.

Η επιλογή καρέκλας για gaming, που θα προστατεύει την πλάτη και υποστηρίζει τη σωστή στάση του σώματος κατά τη διάρκεια του έντονου και πολύωρου παιχνιδιού, πρέπει να είναι το πρώτο σου μέλημα. Συμβάλλει στην καλύτερη απόδοση και συγκέντρωση στο παιχνίδι, χωρίς την ανάγκη ξεκούρασης από κακή στάση σώματος. Υπάρχουν πολλοί τύποι εργονομικών gaming καθισμάτων, η επιλογή εξαρτάται από το προσωπικό σου γούστο. Υπάρχουν ωστόσο ορισμένοι βασικοί κανόνες που πρέπει να θυμάσαι κατά την αγορά σου. Πρέπει λοιπόν να έχεις υπόψη σου ορισμένες προδιαγραφές ώστε να μπορείς να απολαμβάνεις απερίσπαστα το παιχνίδι σου.

 

Πλάτη καθίσματος

Η καμπύλη που δημιουργεί η σπονδυλική στήλη στο σημείο της μέσης είναι διαφορετική σε κάθε άτομο λόγω ύψους. Επομένως είναι πολύ σημαντικό το κάθισμα να σε κάνει να νιώθεις άνετα στο συγκεκριμένο σημείο. Ένα εργονομικό κάθισμα θα πρέπει να έχει μεγάλη πλάτη και η καμπύλη του να «αγκαλιάζει» τη μέση σου. Εξίσου σημαντικό χαρακτηριστικό είναι και η δυνατότητα ρύθμισης της πλάτης.

Εάν η πλάτη είναι τοποθετημένη χωριστά από την έδρα, θα πρέπει να είναι ρυθμιζόμενη σε ύψος και γωνία ώστε να καλύπτει τη μέση επαρκώς. Εάν η έδρα και η πλάτη κινούνται ταυτόχρονα, η πλάτη πρέπει να είναι ρυθμιζόμενη σε εμπρός και πίσω γωνία, με ένα μηχανισμό κλειδώματος ώστε να εξασφαλίζεται το να μην πηγαίνει το κάθισμα πολύ μπροστά ή πολύ πίσω όταν κινείσαι. Επιπλέον, ορισμένα καθίσματα, όπως το Cooler Master Caliber R1 Gaming Chair, διαθέτουν προσκέφαλο και οσφυϊκά μαξιλάρια που υποστηρίζουν πλήρως το λαιμό και τη σπονδυλική στήλη χαρίζοντάς σου πολλές ώρες διασκέδασης αλλά και ξεκούρασης.

 

 

Ύψος καθίσματος και υποβραχίονια

Ένα εργονομικό gaming κάθισμα πρέπει να παρέχει μηχανισμό για ρύθμιση του ύψους της θέσης σου, ώστε να ακουμπάς σωστά τα πέλματα στο δάπεδο, χωρίς η έδρα του καθίσματος να σε πιέζει πίσω από το γόνατο. Όταν κάθεσαι, η πρώτη ορθή γωνία που πρέπει να σχηματίζεται είναι στο γόνατο. Η δεύτερη στη λεκάνη η οποία πρέπει να είναι κάθετη με το υπόλοιπο σώμα. Ορισμένα καθίσματα όπως το  Sharkoon Skiller SGS2 Black/Red Gaming Κάθισμα προσφέρουν αντίστοιχη ρύθμιση και στα υποβραχιόνια. Η στήριξη στα μπράτσα του καθίσματος ανακουφίζει τους μύες από το βάρος των ώμων και των χεριών.

 

Υλικό επένδυσης

Όταν κάθεσαι πολλές ώρες στην καρέκλα, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, υπάρχει το ενδεχόμενο να ιδρώσεις. Γι’ αυτό και είναι εξίσου σημαντικό η επένδυση του καθίσματος να είναι από ποιοτικά υλικά, όπως π.χ. υψηλής ποιότητας δέρμα από μικροΐνες, ή PU συνθετικό δέρμα, που «αναπνέουν» και επιτρέπουν στο σώμα να νιώθει άνετα.

 

 

Ανθεκτικότητα και σταθερότητα

Η βάση θα πρέπει να προσφέρει σταθερότητα και παράλληλα να διευκολύνει τη μετακίνηση προς όλες τις πλευρές. Σε αυτό συμβάλουν και οι μεγάλες κι ανθεκτικές ρόδες μιας gaming καρέκλας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η μεγάλες «ζάντες» της gaming καρέκλας Skiller SGS4 Black από τη Sharkoon.

Το συνιστώμενο μέγιστο βάρος που μπορεί να αντέξει μια καρέκλα, χωρίς να παρουσιάσει θέματα, όπως π.χ. τρίξιμο, ή προβλήματα στο έμβολο ανύψωσης, αναφέρεται στα τεχνικά χαρακτηριστικά του προϊόντος. Για παράδειγμα, στην καρέκλα Sharkoon Elbrus 3 Gaming Chair, αναγράφεται ξεκάθαρα πως η συγκεκριμένη πρόταση είναι πιστοποιημένη έως όριο βάρους 150 κιλών. Είναι ιδανική για χρήστες με ύψος σώματος έως 1.90 εκ. Εννοείται πως όσο μεγαλύτερο είναι το ύψος σώματος, τόσο πιο ειδική πρέπει να είναι κι η καρέκλα που θα επιλέξεις.

Μια άλλη επιλογή σε gaming καρέκλες με μεγάλη ανθεκτικότητα και σταθερότητα είναι της εταιρείας ADX, που θα τις βρεις αποκλειστικά στα καταστήματα Κωτσόβολος και στο www.kotsovolos.gr. Η ADX Race 19 και η ADX ACHFBA0119 προσφέρουν εξαιρετική άνεση, διαθέτουν εργονομικό σχεδιασμό και έχουν αναπτυχθεί για να σου προσφέρουν εκατοντάδες ώρες διασκέδασης και ψυχαγωγίας μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή σου ή την τηλεόρασή σου, όταν παίζεις παιχνίδια της αγαπημένης σου κονσόλας.

Τέλος, σε περίπτωση που η καρέκλα προορίζεται για έφηβο ή παιδί, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι μελλοντικές ανάγκες. Το παιδί θα ψηλώσει, σίγουρα θα «βάλει» βάρος. Επομένως, είναι προτιμότερο να επενδύσεις λίγα παραπάνω χρήματα για μια gaming καρέκλα που θα συντροφεύει το παιδί σου για πολλά χρόνια, παρά να αγοράσεις μία που θα χρειαστεί να την αντικαταστείς τα επόμενα χρόνια.

Συμπερασματικά, λοιπόν, μια gaming καρέκλα είναι το σημαντικότερο έπιπλο του playroom σου. Στηρίζει το σώμα σου για πολλές ώρες καθημερινά καθώς εργάζεσαι, παίζεις, ή απλά χαλαρώνεις. Επομένως είναι φανερό και πρακτικά αποδεδειγμένο ότι η αλληλεπίδραση με την καρέκλα που κάθεσαι επηρεάζει καθοριστικά την αποδοτικότητά σου, σε ό,τι κι αν κάνεις.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη