Η Microsoft προετοιμάζει το έδαφος για XBOX Game Pass παντού με τη βοήθεια stick και σχετικής εφαρμογής!

by Aggeliki Tsoukana

Η Microsoft την τελευταία εικοσαετία έχει δικαίως γίνει ένα μεγάλο brand στον χώρο του gaming, ενώ ταυτόχρονα έχει κερδίσει τον σεβασμό από όλο το community. Όμως, ως μεγάλος παίχτης έχει δηλώσει εδώ και καιρό ότι έχει ένα δικό της όραμα για το σύμπαν των βιντεοπαιχνιδιών που δεν περιορίζεται μόνο στην πώληση κονσολών (και ειδικά στα εξαιρετικά XBOX Series X και S).

Ειδικότερα, την ενδιαφέρει να μεταφέρει το XBOX ως εμπειρία παντού, σε κάθε συσκευή με κάθε λειτουργικό, ενώ επιθυμεί υπηρεσίες και παιχνίδια της να είναι διαθέσιμα και σε άλλες πλατφόρμες ή υπηρεσίες. Φυσικά, όλο αυτό θα υποστηριχτεί από τις σύγχρονες διαδικτυακές ταχύτητες, αλλά και την δυνατότητα της Microsoft να υποστηρίζει cloud services ως πρωτοπόρος άλλωστε και σε αυτόν τον τομέα. Άρα, επιθυμεί να χτίσει μία τεράστια κοινότητα από gamers, οι οποίοι θα βασίζονται στο XBOX cloud gaming και Game Pass, με πλήρεις ψηφιακές υπηρεσίες και σαφώς λιγότερη ανάγκη για παραδοσιακές πωλήσεις των παιχνιδομηχανών και των βιντεοπαιχνιδιών σε φυσική μορφή. Και όντως προς αυτή την κατεύθυνση κινείται μεθοδικά και γρήγορα.

Ήδη, με τον λογαριασμό χρήστη στη Microsoft, μπορείς να έχεις μία τεράστια γκάμα επιλογών ως καταναλωτής και το Game Pass αντέχει, αυξάνει σε μέγεθος και όντως είναι το αντίστοιχο του Netflix, αλλά για gamers!

Βέβαια, σε αυτό το σημείο να τονιστεί ότι το hardware (δηλαδή η κονσόλα) παραμένει η βασική εμπειρία, αλλά ήδη πολλοί χρήστες έχουν μεταπηδήσει ή δοκιμάσει το cloud gaming.

Επιπλέον, στατιστικές δείχνουν ότι ένα μέρος των καταναλωτών θα επιθυμούσε και άλλες ευκολίες, όπως τη χρήση ενός stick αντί για κονσόλα ή την ύπαρξη app για περισσότερες συσκευές.

Μην λησμονείς πως η περίοδος του lock down και οι διεθνείς οικονομικές και όχι μόνο εξελίξεις, ανέδειξαν και τα σοβαρά προβλήματα στην παραγωγή και τροφοδοσία της παγκόσμιας αγοράς με ηλεκτρονικές συσκευές. Για αυτό Microsoft και Sony ακόμα δεν έχουν καταφέρει, όχι απλά να ρίξουν τις τιμές, αλλά ούτε να καλύψουν τη ζήτηση για της νέας γενιάς κονσόλες. Οπότε, γιατί να μην υπάρχουν και πιο απλές εναλλακτικές για τους καταναλωτές;

Έτσι, δεν ήρθε ξαφνικά η αποκάλυψη μέσω της ιστοσελίδας Windows Central για το Project Keystone. Το τελευταίο είναι η προσπάθεια της Microsoft να δημιουργήσει ένα στικάκι που θα συνδέεται σε θύρα HDMI οποιασδήποτε τηλεόρασης/μόνιτορ και μέσω αυτού θα έχεις πρόσβαση στο XBOX Game Pass και όλα τα παιχνίδια του. Φαντάσου το ως ένα Chromecast ή Amazon Fire, αλλά για gaming!

Αν κυκλοφορήσει θα πρόκειται για μία πρακτική, portable και εξαιρετικά low cost λύση, όπου η μοναδική εξτρά επένδυση θα είναι η αγορά ενός controller!

Επιπρόσθετα, πέρα από το stick ήδη ανακοινώθηκε η software εκδοχή του, δηλαδή ένα app για τις Smart TVs της Samsung, ενώ φαίνεται ότι θα εμφανιστούν αντίστοιχα apps σε όλους τους μεγάλους κατασκευαστές τηλεοράσεων.

Τέλος, αν και το ακριβές χρονοδιάγραμμα όλων αυτών παραμένει αβέβαιο, φαίνεται ότι η συσκευή και οι εφαρμογές θα είναι διαθέσιμες μέσα στον επόμενο χρόνο.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: Xbox Series X, Xbox Series S, PC.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη