Ghost of Tsushima: Director’s Cut, έρχεται για PS4 και PS5 στα τέλη Αυγούστου

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Για τους φίλους της Ιαπωνικής κουλτούρας, του PlayStation και των action-adventure παιχνιδιών το Ghost of Tsushima ήταν ένας από τους καλύτερους τίτλους του 2020. Αυτό άλλωστε αποτυπώθηκε και στα περσινα The Game Awards όπου ο τίτλος της Sucker Punch είχε αρκετές υποψηφιότητες ενώ απέσπασε το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας. Είχε μόνο ένα κακό. Είχε κυκλοφορήσει αποκλειστικά για το PS4. Αυτό όμως θα διορθωθεί πολύ σύντομα αφού όπως ανακοινώθηκε επίσημα στο blog του PlayStation το Ghost of Tsushima Director’s Cut θα κυκλοφορήσει για PS4 και PS5 στις 20 Αυγούστου.

 

 

Η νέα αυτή έκδοση περιλαμβάνει τον αρχικό τίτλο, ενώ επεκτείνει την ιστορία του Jin με νέο περιεχόμενο, φέρνοντας ταυτόχρονα βελτιώσεις και προσθήκες που έχει ζητήσει η κοινότητα του παιχνιδιού. Πιο συγκεκριμένα, οι παίκτες θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τη γειτονική νήσο Iki, για να ερευνήσει ο Jin κάτι φήμες για παρουσία Μογγόλων στην περιοχή. Σύντομα όμως θα βρεθεί μπλεγμένος σε διάφορα γεγονότα που θα τον αναγκάσουν να αναβιώσει τραυματικές εμπειρίες από το παρελθόν του. Εξυπακούεται πως μαζί με την νέα ιστορία ο τίτλος περιλαμβάνει νέους χαρακτήρες, νέα περιβάλλοντα για εξερεύνηση νέα mini-games, νέους εχθρούς και ζώα για να αποκτήσετε ως pet και πολλά ακόμα.

Ειδικά τώρα για τους κατόχους PS5 η Sucker Punch έχει φροντίσει να προσθέσει και μερικά καινούργια χαρακτηριστικά. Πολύς κόσμος είχε παραπονεθεί για την έλλειψη lip sync στα cinematics του τίτλου στα Ιαπωνικά, κάτι που εδώ έχει διορθωθεί χάρη στην επεξεργαστική ισχύ της κονσόλας που επιτρέπει να γίνονται render τα cinematics σε πραγματικό χρόνο. Επιπλέον το παιχνίδι θα εκμεταλλεύεται το haptic feedback και τα adaptive triggers του DualSense χειριστηρίου. Bελτιωμένος θα είναι και ο 3D ήχος, οι χρόνοι φόρτωσης, ενώ δε θα λείπει επιλογή για δυναμική 4K ανάλυση στα 60fps.

 

 

Εσύ που έχεις παίξει τον αρχικό τίτλο στο PS4 αλλά έχεις αναβαθμίσει την κονσόλα σου, θα μπορείς να μεταφέρεις τα save games σου στο PS5 και να συνεχίσεις από εκεί που σταμάτησες. Όσο για τους νέους παίκτες, το περιεχόμενο στη νήσο Iki θα είναι διαθέσιμο στο δεύτερο Act του τίτλου, μετά την επίσκεψη τους στην περιοχή Toyotama. Τέλος, ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του Director’s Cut όλοι οι κάτοχοι του αρχικού τίτλου θα μπορούν να κατεβάσουν και ένα patch με αρκετές βελτιώσεις -όπως νέες επιλογές accessibility με εναλλακτικά layouts για το χειρισμό, δυνατότητα ενεργοποίησης target lock στις μάχες, μέχρι και δυνατότητα να κρύψουν τη φαρέτρα του Jin.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη