Γιουβαρλάκια Κοτόπουλο – Κουζίνα: Ιστορίες με τον Ανδρέα Λαγό

ΥΛΙΚΑ

      • Για τα γιουβαρλάκια

      • 400 γρ. κιμά κοτόπουλο
      • 50 γρ. αλεσμένο ψωμί (μόνο την ψίχα)
      • 1 αυγό
      • 1/2 κ.γ. μαραθόσπορο σπασμένο
      • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
      • 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
      • 200 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο χωρίς κοτσάνια
      • 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
      • Αλάτι-πιπέρι
      • Λίγο αλεύρι για το πανάρισμα
  • Για τον ζωμό

  • 1 κούπα (250γρ.) λευκό κρασί
  • 2 κούπες ζωμό κότας, ή νερό
  • 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κ.σ. δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

 

Για τα γιουβαρλάκια:
Βάζω όλα τα υλικά σ’ ένα μπολ, ανακατεύω καλά κι αφήνω για 15 λεπτά να σφίξει το μείγμα. Πλάθω τον κιμά με βρεγμένα χέρια σε μέγεθος καρυδιού και τα πανάρω με αλεύρι.

 

Για τον ζωμό:
Σ’ ένα βαθύ τηγάνι βάζω όλα τα υλικά εκτός από το γιαούρτι, το δυόσμο και το χυμό λεμόνι και τα αφήνω να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Προσθέτω τα γιουβαρλάκια, ανακατεύω απαλά και σκεπάζω το τηγάνι μ’ ένα καπάκι.

Μαγειρεύω για 15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαγειρευτούν τα γιουβαρλάκια – εάν χρειαστεί προσθέτω λίγο νερό, ή ζωμό. Προσθέτω, το δύοσμο και το χυμό λεμόνι και ανακατεύω με λίγο από το ζεστό ζωμό. Τέλος, αφαιρώ από τη φωτιά, προσθέτω το γιαούρτι και κουνάω την κατσαρόλα για να αναμειχθεί η σάλτσα.

 

Παρατήρηση:
Σε αυτή τη συνταγή μπορώ να βάλω διάφορα χορταρικά κι αρωματικά, όπως σέσκουλα, μυρώνια, καυκαλήθρες, μάραθο.

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Μπορείς να δεις ακόμη