Φαγητό γραφείου
Από την Ιωάννα Σταμούλου Ιδέες για φαγητό ή κολατσιό που θα πάρουμε μαζί μας σε ένα δοχείο
Για τα γιουβαρλάκια:
Βάζω όλα τα υλικά σ’ ένα μπολ, ανακατεύω καλά κι αφήνω για 15 λεπτά να σφίξει το μείγμα. Πλάθω τον κιμά με βρεγμένα χέρια σε μέγεθος καρυδιού και τα πανάρω με αλεύρι.
Για τον ζωμό:
Σ' ένα βαθύ τηγάνι βάζω όλα τα υλικά εκτός από το γιαούρτι, το δυόσμο και το χυμό λεμόνι και τα αφήνω να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Προσθέτω τα γιουβαρλάκια, ανακατεύω απαλά και σκεπάζω το τηγάνι μ’ ένα καπάκι.
Μαγειρεύω για 15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαγειρευτούν τα γιουβαρλάκια – εάν χρειαστεί προσθέτω λίγο νερό, ή ζωμό. Προσθέτω, το δύοσμο και το χυμό λεμόνι και ανακατεύω με λίγο από το ζεστό ζωμό. Τέλος, αφαιρώ από τη φωτιά, προσθέτω το γιαούρτι και κουνάω την κατσαρόλα για να αναμειχθεί η σάλτσα.
Παρατήρηση:
Σε αυτή τη συνταγή μπορώ να βάλω διάφορα χορταρικά κι αρωματικά, όπως σέσκουλα, μυρώνια, καυκαλήθρες, μάραθο.