Honor View 20: Επίσημα το πρώτο smartphone με 48MP ΑΙ κάμερα

by K-Admin 1

 

Η Honor «ταράζει τα νερά» για ακόμα μια φορά με την επίσημη παρουσίαση της νέας ναυαρχίδας, Honor View 20, σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Παρίσι. Με κάμερα τεχνητής νοημοσύνης 48MP, πρωτοποριακές λειτουργίες και μοναδικό σχεδιασμό, το νέο smartphone της Honor έχει ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις στο χώρο της τεχνολογίας.

 

 

Η καινοτομία στη φωτογράφιση μέσω smartphone

To Honor View 20 είναι το πρώτο smartphone παγκοσμίως που υποστηρίζεται από τον Sony IMX586 48 Megapixel, έναν αισθητήρα CMOS μισής ίντσας ο οποίος ισοδυναμεί με 1.6μm pixel στη συστοιχία Quad Bayer. Ο αισθητήρας ενισχύεται επίσης από τον κορυφαίο οκταπύρηνο ΑΙ-on-Mobile επεξεργαστή Kirin 980 με Dual Neural Processing Unit (Dual NPU) και υποστηρίζει τη ρύθμιση 48 Megapixel ΑΙ Ultra Clarity, ενώ προσφέρει τη δυνατότητα λήψης πολλαπλών φωτογραφιών των 48MP σε μία λήψη.

Το dual-NPU του Kirin 980 επεξεργάζεται τη φωτογραφία με τη βοήθεια προηγμένων αλγορίθμων τεχνητής νοημοσύνης, με αποτέλεσμα να αξιολογείται η ποιότητα της φωτογραφίας, να βελτιστοποιούνται οι λεπτομέρειες στα σημεία χαμηλού φωτισμού και τα χρώματα να προσαρμόζονται και να μοιάζουν πιο ζωντανά.

Η κύρια πίσω κάμερα υποστηρίζεται από ένα σύστημα 3D ToF (time-of-fligh), το οποίο συλλέγει πληροφορίες από τα σχήματα των αντικειμένων -βασιζόμενες στα σήματα φωτός- και ενεργοποιεί τον αισθητήρα βάθους καθώς και τον ανιχνευτή μορφής και κίνησης σε πραγματικό χρόνο. Πρακτικά, η κάμερα αυτή μπορεί να μετατρέψει το Honor View20 σε μία motion-controlled κονσόλα gaming που σου επιτρέπει να απολαμβάνεις 3D motion games με τον καλύτερο τρόπο. Επιπλέον, η 3D κάμερα μπορεί να αναγνωρίσει περισσότερα από 100 είδη φαγητών και παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις θερμίδες, την ίδια στιγμή που η λειτουργία AI αναγνώρισής αντικειμένων αναγνωρίζει 300 διάσημα μνημεία και 100.000 γνωστούς πίνακες από όλο τον κόσμο.

 

 

Οθόνη AllView και σχεδιασμός που κλέβει τις εντυπώσεις

Το εντυπωσιακό design του Honor View 20 εντοπίζεται αρχικά στην προηγμένη in-screen μπροστινή κάμερα των 25MP, ενώ η οθόνη All-View 6,4 ιντσών παρέχει μία notch-less εμπειρία θέασης και αναλογία screen-to-touch panel 91.8%. Το  νέο smartphone της Honor αξιοποιεί ένα προηγμένο holder με buffer design που τοποθετεί με ακρίβεια την μπροστινή κάμερα σε μία μικροσκοπική διάφανη τρύπα των 4.5mm φτιαγμένη με την τελευταία τεχνολογία λιθογραφίας. Με αυτό τον τρόπο διατηρούνται η δομή και οι δυνατότητες της οθόνης εξασφαλίζοντας περισσότερη ευκολία χρήσης και καλύτερη ποιότητα φωτογραφίας.

Το Honor View 20 είναι επίσης το πρώτο smartphone που κάνει χρήση της νανολιθογραφίας για να δημιουργήσει το nanotexture, ένα ζωηρό και δυναμικό σχεδιασμό “V” βαθμιδωτού χρώματος με λαμπερό εφέ στο κύριο σώμα, το οποίο είναι μόλις 8.1mm πλατύ και αποτελείται από ένα αρμονικό συνδυασμό μετάλλου και γυαλιού.

Σε ό,τι αφορά στις δυνατότητες της οθόνης, η οποία είναι τεχνολογίας IPS, μπορεί να απεικονίσει μέχρι 16 εκατομμύρια χρώματα με ανάλυση 1080 x 2310 pixels (398 ppi density), προσφέροντας εξαιρετικά επίπεδα λεπτομέρειας και γρήγορη απόκριση για άνετη πλοήγηση.

 

 

Επιδόσεις προηγμένου επιπέδου

Χάρη στο προηγμένο chipset της HiSilicon, Kirin 980, που βασίζεται στους νέους πυρήνες Cortex-A76 ARM και στο νέο επεξεργαστή γραφικών Mali-G76 MP10 GPU με Turbo 2.0, το Honor View 20 υπόσχεται κορυφαίες επιδόσεις στο gaming και ταχύτερη εμπειρία χρήσης. Όλα τα παραπάνω συνδυάζονται με 6GB/8GB μνήμη RAM και 128GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου ή 8GB RAM σε συνδυασμό με 256GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου (μέσω κάρτας Nano Memory).

Οι επιδόσεις του Honor View20 ενισχύονται από το περιβάλλον χρήσης EMUI 9.0 που βασίζεται στο τελευταίας τεχνολογίας λειτουργικό Android 9.0 Pie, με πρωτοποριακές λειτουργίες όπως το Desktop Mode, το οποίο σου επιτρέπει να χρησιμοποιήσεις τη συσκευή ως υπολογιστή συνδέοντας εξωτερική οθόνη, ποντίκι και πληκτρολόγιο. Επιπλέον, η μεγάλης χωρητικότητας μπαταρία 4000mAh με υποστήριξη ταχείας φόρτισης SuperCharge 22.5W (4.5V/5A) μέσω USB-C, σου εξασφαλίζει περισσότερο χρόνο χρήσης και σε απαλλάσσει από το άγχος της καθημερινής φόρτισης. Το Honor View 20 παρέχει, επίσης, Dual-Frequency GPS, κεραία Triple WiFi (WiFi 802.11ac), υπέρυθρες, NFC, Bluetooth 5.0 και αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πίσω μέρος.

Το Honor View 20 θα είναι διαθέσιμο στα μέσα Φεβρουαρίου σε τέσσερις εντυπωσιακές χρωματικές επιλογές, Midnight Black, Sapphire Blue, Phantom Blue και Phantom Red, που φέρουν και την υπογραφή της Moschino.

 

Μπορείς να δεις ακόμη