Guerrilla Collective Showcase 2023

by Zikou Stella

Το Guerrilla Collective Showcase 2023 είναι η παρουσίαση με την οποία ξεκίνησε ο χορός των gaming events του Ιουνίου, τα οποία κατά κάποιον τρόπο αντικαθιστούν την Ε3 που ακυρώθηκε. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος επικεντρώθηκε σε video games ανεξάρτητων δημιουργών. Όλα όσα παρουσιάστηκαν θα κυκλοφορήσουν για PC, με κάποια από αυτά να γίνονται διαθέσιμα και για κονσόλες. Αυτά που ξεχώρισαν είναι τα εξής:

Europa

H Future Friends Games και Helder Pinto κυκλοφόρησαν ένα gameplay trailer για το open-world adventure game Europa και για πρώτη φορά θα έχεις τη δυνατότητα να ακούσεις τις φωνές των πρωταγωνιστών.

Στο φεγγάρι Ευρώπη, έναν καταπράσινο παράδεισο στη σκιά του Δία, ένα ανδροειδές με το όνομα Zee αναζητά απαντήσεις. Θα πρέπει να το βοηθήσεις να διασχίσει το τοπίο και να αποκαλύψει την ιστορία του τελευταίου ανθρώπου που βρίσκεται στη ζωή.

Το Europa είναι ένα χαλαρωτικό παιχνίδι περιπέτειας, εξερεύνησης και διαλογισμού. Καθώς ταξιδεύεις, θα αναβαθμίζεις σταδιακά τις δυνατότητες του Zephyr jetpack σου, ενισχύοντας τις ικανότητές σου να ταξιδεύεις, μέχρι να μπορείς να πετάς ελεύθερα στον ουρανό.

 

 

Terra Memoria

Η Dear Villagers και η La Moutarde ανακοίνωσαν το RPG Terra Memoria για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, Nintendo Switch και PC (Steam), δίχως να κάνουν γνωστό το πότε θα κυκλοφορήσει.

Στο Terra Memoria σε περιμένουν έξι αξιαγάπητοι χαρακτήρες, μια έρευνα σε όλες τις διαστάσεις του χρόνου, ένας κόσμος με τρελούς κατοίκους, χαλαρωτική μουσική… αλλά και λίγο RPG με εξερεύνηση, μάχες, κατασκευές και γρίφους.

Θα βρεθείς στο παρελθόν και στο παρόν για να ανακαλύψεις ποιος ελέγχει τους κρυστάλλους, γιατί οι αρχαίες μηχανές επιτίθενται και πώς συνδέονται όλα μεταξύ τους.

 

 

Leximan

Η Marvelous και η ομάδα ανάπτυξης Knights of Borria ανακοίνωσαν το adventure game Leximan για PC (Steam). Θα κυκλοφορήσει εντός του 2024 και ως τότε μπορείς να ασχοληθείς με το demo που θα βρεις στην πλατφόρμα της Valve.

Χάρη στην καλή σου τύχη, γράφτηκες στην καλύτερη σχολή μαγείας στον κόσμο, στην Academy Elementinia. Αλλά από την άλλη πλευρά, αυτός είναι ένας κόσμος στον οποίο η μαγεία είναι λίγο “ντροπιαστική”. Ωστόσο, έχεις κάτι ιδιαίτερο. Μόνο εσύ έχεις την ικανότητα να χρησιμοποιείς το Leximancy, μια ως τώρα ασύλληπτη δύναμη που οδηγείται από κάτι τόσο συναρπαστικό όσο και μαγευτικό: τη γλώσσα.

Πριν πολλά χρόνια προκάλεσες μια αλυσίδα γεγονότων και από τότε έχεις αποκλειστεί στο υπόγειο της σχολής, μαζί με άλλους “αποτυχημένους”. Η ζωή σου ως ταπεινός μάγος στο υπόγειο διακόπτεται καθώς η Academy Elementinia δέχεται επίθεση από κάποιον με μια μπερδεμένη ατζέντα και ένα τεράστιο σύνολο από οβίδες φωτιάς. Πάρε το καπέλο και το λεξικό σου και ετοιμάσου να γίνεις ο περιθωριακός που θα σώσει τη σχολή.

 

 

Forgotlings

H Hitcents και η Throughline Games ανακοίνωσαν το Forgotlings, ένα side-scrolling action adventure game που διαδραματίζεται σε έναν μαγικό κόσμο. Θα κυκλοφορήσει το 2024, για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch και PC (Steam).

Πρωταγωνιστής είναι ο Fig, μια προικισμένη κούκλα που προσπαθεί να ενώσει διαφορετικές φυλές ξεχασμένων πλασμάτων ενάντια σε ένα αινιγματικό θηρίο που σύμφωνα με μια προφητεία θα τυλίξει τον κόσμο στο σκοτάδι. Αποκομμένοι από τους ανθρώπους ιδιοκτήτες τους και αγωνιζόμενοι για επιβίωση, η μόνη ελπίδα των ξεχασμένων βρίσκεται στον Fig.

 

 

Kingdom Eighties: Summer of Greed

H Fury Studios και η Raw Fury θα κυκλοφορήσουν το Kingdom Eighties: Summer of Greed για PC (Steam) στις 26 Ιουνίου. Θα ακολουθήσουν οι αντίστοιχες εκδόσεις για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S και Nintendo Switch.

Υποτίθεται ότι θα ήταν μια καλοκαιρινή κατασκήνωση όπως όλες οι άλλες: καθαρός αέρας, αλλαγή σκηνικού, φιλικά νέα πρόσωπα, όλα όσα θα περίμενες μετά από μια κουραστική χρονιά. Και πάλι, οτιδήποτε θα ήταν καλύτερο από το να μείνεις σπίτι και να ακούς τους γονείς σου να μαλώνουν καθημερινά.

Ναι, αυτό σκέφτηκες. Όμως λίγες μέρες μετά, έχεις αρχίσει να ακούς περίεργους ήχους μετά το σούρουπο και να βλέπεις περίεργα σχήματα με λαμπερά κατακόκκινα μάτια.

Πρωταγωνιστής είναι ο The Leader, ένας νεαρός ομαδάρχης κατασκήνωσης που θα πρέπει να προστατεύσει την οικογένειά του και ολόκληρη την πόλη από την ανελέητη επίθεση της μυστηριώδους Greed. Τα νεαρά παιδιά της γειτονιάς θα είναι στο πλευρό σου και θα βρεθούν επίσης μερικοί νέοι φίλοι στην πορεία: Ο Champ, ο Tinkerer και ο Wiz θα σου προσφέρουν τις δεξιότητές τους και την υποστήριξή τους στη μάχη.

 

 

Η λίστα με τα υπόλοιπα video games της παρουσίασης έχει ως εξής:

– Sengoku Dynasty

– Evolutis Duality

– Light Odyssey (κυκλοφορεί το 2023)

– Abyssus

– A Tiny Sticker Tale (PC, Nintendo Switch)

– Dwarf Delve

– Remnant II (κυκλοφορεί το καλοκαίρι του 2023, PC, PlayStation 5, Xbox Series)

– Iron Meat (Κυκλοφορεί τον Οκτώβριο του 2023)

– Hammerwatch II

– Annalynn (PC, Nintendo Switch)

– Super Space Club (Κυκλοφορεί στις 4 Αυγούστου, PC, Xbox One)

– Toxic Crusaders

– 30XX

– Anton Blast (PC, Nintendo Switch)

– Serum

– Clapperheads: Do You See Sparky?

– World of Horror (Κυκλοφορεί στις 19 Οκτωβρίου, PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch)

– Pneumata

– Battle Shapers

– Deadlink (Κυκλοφορεί στις 27 Ιουλίου)

– Blood West (Κυκλοφορεί στις 5 Δεκεμβρίου)

– Demonschool

– Quest Master (PC, Nintendo Switch)

– Sacrifire

– A Bonnie Odyssey

– Dark Deity II

– WrestleQuest

– Grifford Academy

– Toads of the Bayou

– Arc Seed

– Crashlands 2

– Deck of Souls

– Yomi 2 (Κυκλοφορεί στις 27 Ιουνίου)

– Growth (coming soon)

– Nova Lands (Κυκλοφορεί στις 22 Ιουνίου, PC, PlayStation, Nintendo Switch, Xbox)

– Jumplight Odyssey

– Don Duality

– CorpoNation: The Sorting Process

– Sticky Business

– Super Adventure Hand!

– A Corgi’s Cozy Hike

– Lake: Season’s Greetings

– Pizza Possum (PC, PlayStation 5, Nintendo Switch, Xbox Series)

– Noun Town: Language Learning

– Olliefrog: Toad Skater

– Lil Guardsman (PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox Series, Xbox One)

– Bye Sweet Carole

– A Void Hope (Κυκλοφορεί στις 19 Ιουνίου, PC, Nintendo Switch)

– Death Trick: Double Blind

– Three Minutes to Eight (PC, PlayStation5, PlayStation, Nintendo Switch, Xbox Series, Xbox One)

– Welcome to Nivalis

– Heart Abyss

– Promenade

– Nocturnal (Διαθέσιμο, PC, PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox Series)

– Coreupt

– Crypt Custodian

– Gory: Cuddly Carnage (PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox Series, Xbox One)

– Grime: Tinge of Terror (Δωρεάν DLC)

– Dawn of the Monsters: Arcade Edition (Δωρεάν title update)

 

Ακολουθεί το video με την πλήρη παρουσίαση:

 

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox Series X, Xbox Series S, PC.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη