Γυμνάσου με ασφάλεια στο σπίτι

by Zikou Stella

Το καλοκαίρι διαρκεί ακόμα και είναι η απόλυτη εποχή για σένα: Bραδιάζει αργά, οι ρυθμοί της καθημερινότητας πέφτουν, το ίδιο και οι στρεσογόνες καταστάσεις που βιώνεις συχνά – πυκνά. Παράλληλα έχεις περισσότερο χρόνο για να επιδοθείς στις αγαπημένες σου δραστηριότητες, είτε πρόκειται για σπορ, είτε για υπαίθριες εκδηλώσεις, ή απλώς για περισσότερες εξόδους με αγαπημένους φίλους.

Οι μέρες περνούν και ξαφνικά συνειδητοποιείς ότι οι χαλαροί ρυθμοί είχαν αρνητικό αντίκτυπο στην φυσική σου κατάσταση. Λίγο ότι τσίμπησες κάτι παραπάνω, λίγο οι συχνότερες έξοδοι για φαγητό και ποτό, λίγο ότι άφησες την καθημερινή σου ρουτίνα άσκησης και ανεβαίνοντας στη ζυγαριά, έρχεσαι αντιμέτωπος με τη σκληρή πραγματικότητα. Δεν ανησυχείς όμως, καθώς ξέρεις ότι εάν το βάλεις στόχο, θα επανέλθεις σύντομα.

 

 

Εάν ανήκεις στην κατηγορία των αθλητικών τύπων, τότε γνωρίζεις καλά ότι η γυμναστική στην εξοχή είναι ιδανική για χαλάρωση και επαφή με τη φύση. Εν μέσω καλοκαιριού ωστόσο μπορεί να γίνει εφιαλτική, καθώς οι καύσωνες καραδοκούν και οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στο εξωτερικό περιβάλλον είναι αφόρητες. Σκέφτεσαι λοιπόν να πας σε κάποιο γυμναστήριο ή σε κολυμβητήριο, παρόλα αυτά η ζέστη και η αποπνικτική ατμόσφαιρα σε αποτρέπει και προτιμάς να μείνεις σπίτι.

Η γυμναστική στο σπίτι είναι μια καλή εναλλακτική για τις ζεστές ημέρες – ή και για τις κρύες του χειμώνα – καθώς δεν χρειάζεται να ξενιτευτείς ή να αντιμετωπίσεις ακραίες καιρικές συνθήκες για να αθληθείς. Αντιθέτως, το μόνο που έχεις ανάγκη είναι ο κατάλληλος εξοπλισμός και λίγος ελεύθερος χώρος σε κάποιο δωμάτιο του σπιτιού σου. Για γρήγορο χάσιμο κιλών, ιδανικά θα πρέπει να κάνεις λίγη αερόβια, σε έναν διάδρομο γυμναστικής, αλλά όχι οποιονδήποτε.

 

Εξάλλου, έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι με μισή ώρα προπόνηση μέτριας έντασης σε διάδρομο, μπορείς να κάψεις σε καθημερινή βάση περισσότερες από 200 θερμίδες. Τα οφέλη αυτής της άσκησης είναι πολλαπλά, καθώς, μεταξύ άλλων σε βοηθούν να χάσεις κιλά και λίπος, να συσφίξεις τους μύες των ποδιών, της κοιλιάς ακόμα και των χεριών σου και να βελτιώσεις την υγεία της καρδιάς σου.

Παράλληλα, εάν επιλέξεις έναν καλό, αντικραδασμικό διάδρομο, τότε είσαι σίγουρος ότι προλαμβάνεις τυχόν τραυματισμούς, καθώς αποφεύγεις τις παγίδες του εξωτερικού περιβάλλοντος όπως λακούβες ή πέτρες. Με ένα τέτοιο όργανο για τρέξιμο μπορείς να έχεις τον απόλυτο έλεγχο, παρακολουθώντας τις επιδόσεις και θέτοντας συγκεκριμένους στόχους για απώλεια βάρους. Τέλος, μην ξεχνάς ότι μια τέτοια αγορά σου εξασφαλίζει χώρο, χρόνο και όλα τα οφέλη της άσκησης σε ένα φιλικό και καλά προστατευμένο περιβάλλον.

 

Έτσι αποφασίζεις να επενδύσεις σε έναν διάδρομο γυμναστικής, όμως δεν ξέρεις ποιον να επιλέξεις. Δεν χρειάζεται να προβληματίζεσαι, αρκεί να επισκεφτείς το kotsovolos.gr και να βρεις για εσένα τον κατάλληλο εξοπλισμό προκειμένου να ξεκινήσεις τη σκληρή προπόνηση.

 

Οι διάδρομοι της Alpine είναι ό,τι πιο σύγχρονο και εξελιγμένο στη συγκεκριμένη κατηγορία οργάνων καθώς πέραν των καθορισμένων λειτουργιών, διαθέτουν πολλές έξτρα τεχνολογίες και gadgets, για να κάνουν όσο γίνεται πιο εύκολη και ευχάριστη τη γυμναστική σου.

 

Ο Αlpine XT-100, το “καμάρι” της εταιρείας, είναι ένας διάδρομος που σου προσφέρει πολλά περισσότερα από όσα φαντάζεσαι. Με μεγάλη επιφάνεια τρεξίματος και ασφαλές αντικραδασμικό σύστημα, αυτό το όργανο σε βοηθά να προπονηθείς έξυπνα, μέσω bluetooth που σου παρέχει τη δυνατότητα να συνδεθείς με την εφαρμογή iConsole+. Με αυτή την εφαρμογή δεν χρειάζεται να έχεις personal trainer, καθώς τον αντικαθιστά. Με τη βοήθεια της ΑΙ, εξετάζει την ανατομία του σώματός σου και σου προτείνει λύσεις εξάσκησης, ανάλογα με τους στόχους που θέτεις. Διαθέτει 36 προγράμματα στόχου τους οποίους μπορείς να παρακολουθείς μέσω LED οθόνης πολλαπλών λειτουργιών. Ο Αlpine XT-100 σου δίνει επίσης πρόσβαση και σε άλλες, εξίσου καλές πλατφόρμες όπως Kinomap App και Zwift App παρέχοντάς σου δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα εικονικών διαδρομών. Ο διάδρομος, παρότι στιβαρός, σου παρέχει ευελιξία, καθώς είναι εύκολα αναδιπλούμενος και μπορεί να αποθηκευτεί οπουδήποτε.

 

Μία εξίσου καλή επιλογή είναι ο Alpine ST-250 για γρήγορες και ευχάριστες διαδρομές. Διαθέτει αντικραδασμικό δάπεδο Soft Tech System με 4 ελαστομερή σημεία, δυνατό, αθόρυβο και εξαιρετικά ισχυρό κινητήρα, ενώ σου δίνει τη δυνατότητα να τρέξεις με ταχύτητα έως και 16km/h. Έχει μοντέρνα, εργονομική και ευέλικτη σχεδίαση, ενώ είναι εύκολα αποθηκεύσιμος, με λειτουργία super slim αναδίπλωσης. Τοποθέτησέ τον πίσω από την πόρτα, κάτω από το κρεβάτι, στην αποθήκη και εξοικονόμησε χώρο! Τέλος έχεις τη δυνατότητα να πάρεις και τους φίλους σου μαζί σου για τρέξιμο, μέσω σύνδεσης του διαδρόμου με τις εφαρμογές Zwift και Kinomap.

 

Και μην ξεχνάς να φροντίζεις τον διάδρομό σου με τα κατάλληλα υλικά. Καθάρισε τις επιφάνειες με μαλακό πανί και φρόντισε για τη συντήρηση του τάπητα με ένα κατάλληλο σπρέι σιλικόνης ως λιπαντικό. Σου προτείνουμε το Alpine Σιλικόνη σε Σπρέυ 400ml για να διατηρείς πάντα τον διάδρομό σου σαν καινούργιο.

Έτσι, το τρέξιμο γίνεται παιχνίδι! Επισκέψου το πιο κοντινό κατάστημα και ενημερώσου από το εξειδικευμένο μας προσωπικό για όλες τις επιλογές που έχεις, τις δυνατότητες και τις λειτουργίες των διαδρόμων Alpine προκειμένου να επιλέξεις τον ιδανικό για σένα!

Μπορείς να δεις ακόμη