Την έχεις δει ξανά παιδί; Καλά κάνεις!

by Zikou Stella

Με νέες ταινίες και πρεμιέρες να κάνουν την εμφάνισή τους, ξεκινάει η τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου και αν είσαι φαν του animation σίγουρα θα συμφωνήσεις με την άποψη ότι οι ταινίες κινουμένων σχεδίων δεν είναι μόνο για παιδιά.

 

ONE PIECE (Netflix)

Πρεμιέρα στις 31 Αυγούστου θα κάνει στο Netflix μια από τις πλέον αναμενόμενες νέες κυκλοφορίες, το live-action “One Piece”. Η σειρά δημιουργήθηκε από τους Matt Owens και Steven Maeda και είναι βασισμένη στο ομώνυμο δημοφιλές manga του Elichiro Oda το οποίο συγκαταλέγεται στα πιο δημοφιλή και μακροβιότερα anime όλων των εποχών με περισσότερα από 1000 επεισόδια και αποτέλεσε έμπνευση για δεκατέσσερις κινηματογραφικές, ένα πρωτότυπο animation, δεκατρείς τηλεταινίες μικρού μήκους και αναρίθμητα video games. Η πλοκή της ιστορίας δημιουργεί τροφή για σκέψη και συναισθηματικούς προβληματισμούς θίγοντας κοινωνικά θέματα όπως η συντροφικότητα, η πίστη, η φιλία, η αγάπη, η διαφορετικότητα καθώς και ο ρατσισμός, η αδιαφορία, η έλλειψη ελευθερίας, είναι μερικά από τα σημαντικότερα.

Η σειρά θα παρουσιάσει τις περιπέτειες του Monkey D. Luffy ενός νεαρού αγοριού που έχει αποκτήσει τις ιδιότητες του λάστιχου αφότου έφαγε ένα φρούτο του Διαβόλου και το όνειρο του είναι να γίνει ο Βασιλιάς των Πειρατών. Σαλπάρει λοιπόν σε μια αποστολή στο East Blue με το πλήρωμα του, τους πειρατές Straw Hat (Ψάθινο Καπέλο), για να διεκδικήσουν τον κρυμμένο κάπου στο απέραντο ωκεανό μυθικό θησαυρό γνωστό ως «One Piece». Στο περιπετειώδες ταξίδι τους θα έρθουν αντιμέτωποι με  ανείπωτες καταστάσεις, επικίνδυνα τέρατα και περίεργα φαινόμενα.

 

 

LEGO DISNEY PRINCESS: THE CASTLE QUEST (Disney+)

Πρεμιέρα έκανε στο Disney+ στις 18 Αυγούστου η νέα bricktastic περιπέτεια κινουμένων σχεδίων Lego Disney Princess: The Castle Quest, από το LEGO Group και την Disney Princess. Tην ταινία σκηνοθέτησε ο Michael D. Black και οι Robert Fewkes, Pamela J. Keller, Joshua R. Wexler, Sanjee Gupta να είναι οι παραγωγοί.

Η Τιάνα, η Μοάνα, η Χιονάτη, η Ραπουνζέλ και η Άριελ ξεκινούν μία περιπέτεια κάθως μεταφέρονται η καθεμία απροσδόκητα σε ένα μυστηριώδες κάστρο. Λίγο μετά την άφιξη τους σύντομα ανακαλύπτουν ότι ο Γκαστόν έχει καταστρώσει ένα σατανικό σχέδιο για να καταλάβει όλα τα βασίλεια τους! Οι Πριγκίπισσες πρέπει να συνεργαστούν λύνοντας κρυμμένους γρίφους βαθιά στα τείχη του κάστρου για να σώσουν τα βασίλειά τους από τον Γκαστόν. Ελπίζουν να τα καταφέρουν χρησιμοποιώντας τη γενναιότητά τους, την ομαδικότητα και τη γρήγορη σκέψη τους.

 

 

CHICKENHARE AND THE HAMSTER OF DARKNESS (Cosmote Cinema)

Ο Κοτολαγός και το Χάμστερ του Σκότους (Chickenhare and the Hamster Of Darkness) είναι μια κωμική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων, με σεναριογράφο τον David Collard και σκηνοθέτες τους Ben Stassen και Benjamin Mousquet, βασισμένη στο graphic novel Chickenhare του Chris Grine. Πρόκειται για μια διασκεδαστική περιπέτεια η οποία προβάλει τη δύναμη της διαφορετικότητας σαν ένας άλλος Ιντιάνα Τζόουνς. Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cosmote Cinema.

Ο Βασιλιάς Πίτερ και ο Λαπέν είναι δυο αδέρφια εξερευνητές οι οποίοι ξεκινούν μια περιπέτεια για να ανακαλύψουν το μυστηριώδες Χάμστερ του σκότους. Στον δρόμο τους βρίσκουν ένα μωρό, τον Κοτολαγό, που είναι εν μέρη κοτόπουλο και εν μέρη λαγός και ο Πίτερ τον υιοθετεί. Πασχίζοντας να ταιριάξει και να νιώσει ότι τον αποδέχονται παρά τις ατέλειες του, αποφασίζει να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του ως σπουδαίος εξερευνητής, παρά την αδεξιότητα του. Μετά από μια παταγώδη δημόσια αποτυχία, είναι αποφασισμένος να αρπάξει μια δεύτερη ευκαιρία και να βρει το σκήπτρο του σκότους, πριν από τον μοχθηρό θείο του. Παρέα με τον φίλο του, τον Άμπε τη χελώνα, θα διασχίσουν την Έρημο του Θανάτου για να σώσουν το βασίλειο.

Στη μεταγλώττιση ακούγονται οι φωνές των: Ανδρέας Κωνσταντινίδης, Τηλέμαχος Κρεβάικας, Βασίλης Μήλιος, Τάκης Σακελλαρίου, Τάσος Τζιβίσκος, Γιάννης Υφαντής, Πέτρος Σπυρόπουλος, Άννα Σταματίου, Χαρά Ζησιμάτου.

 

 

DISENCHANTMENT FINAL SEASON  (Netflix)

Η Απογοήτευση (Disenchantment) είναι μια αμερικάνικη κωμική σειρά κινουμένων σχεδίων φαντασίας από τον δημιουργό των Simpsons και Futurama, Matt Groening. Η σειρά έχει λάβει αρκετές θετικές κριτικές. Πρόκειται για ένα animation που απευθύνεται σε ενήλικους και αποτελείται από πέντε σεζόν. Οι τέσσερις πρώτες με συνολικά 40 επεισόδια υπάρχουν ήδη στο Netflix με την πέμπτη και τελευταία να είναι διαθέσιμη από την 1 Σεπτεμβρίου.

Διαδραματίζεται στο μεσαιωνικό βασίλειο της φαντασίας της Ονειροχώρας και η σειρά ακολουθεί την ιστορία της Bean, μιας επαναστατημένης και αλκοολικής πριγκίπισσας, του αφελούς συντρόφου της ξωτικού Elfo και του καταστροφικού «προσωπικού της δαίμονα» Lucy. Στην πορεία, η εκκεντρική τριάδα θα συναντήσει δράκους, ξωτικά, άρπυιες, απατεώνες, τρολ, θαλάσσιους ίππους και άλλους ανόητους ανθρώπους.

Στην πέμπτη σεζόν η πριγκίπισσα Bean πρέπει να νικήσει την μητέρα της και να ξεπεράσει μια προφητεία που προμηνύει ότι θα σκοτώσει αυτόν που αγαπά, για να σώσει την Ονειροχώρα απο την κυριαρχία της βασίλισσας Nagmar. Στην επικίνδυνη αυτή κατάσταση, στη οποία υπάρχουν πολλές πιθανότητες να φέρουν σε κίνδυνο τους ήρωες μας αν παρθούν λάθος αποφάσεις, έρχονται αντιμέτωποι με τον Σατανά, ένα ακέφαλο πτώμα, ένα τρομακτικό επιστήμονα και το πιο τρομακτικό απ’ όλα, το ίδιο τους το πεπρωμένο.

 

 

CAPTAIN SABERTOOTH AND THE MAGIC DIAMOND

Ο πειρατής Μαυροδόντης και το μαγικό διαμάντι (Captain Sabertooth and the Magic Diamond) είναι μία Νορβηγο-Βελγική μουσική κωμωδία κινουμένων σχεδίων swashbuckler σε υπολογιστή, με τον Rasmus A. Sivensten να κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο μαζί με τον Marit Moum Aoum και τον Karsten Fullu στο σενάριο. Η ταινία περνάει μηνύματα όπως η φιλία και το ότι η δύναμη υπάρχει στους πολλούς και όχι στο ένα άτομο. Είναι μια ιστορία για την κατάχρηση της εξουσίας που δείχνει ότι τα παιδιά είναι πιο έξυπνα από τους μεγάλους. Θα κάνει πρεμιέρα στο Star Channel την Παρασκευή 25/08 στις 9:00 το βράδυ.

Ο κακός πρίγκιπας της σκοτεινής ζούγκλας κάπου στην Καραϊβική ο Mago Kahn και η δαιμόνια βασίλισσα του Sirima κατάφεραν να πάρουν ένα μαγικό διαμάντι που σύμφωνα με τον μύθο, μπορεί να εκπληρώσει κάθε επιθυμία όποτε έχει πανσέληνο. Όμως ένα έξυπνο, ορφανό και άστεγο αγόρι, ο Marco, του κλέβει το πολύτιμο διαμάντι πριν γεμίσει η σελήνη. Χωρίς δεύτερη σκέψη ο Mago Kahn εξαπολύει τους στρατιώτες – πιθήκους του για να εντοπίσουν τον νεαρό ληστή. Εν τω μεταξύ, ο νεότερος πειρατής Pinky, απολαμβάνει τη ζωή του χαλαρά σε ένα χωριό με τη φίλη του Veronica που ονειρεύεται να ζήσει μεγάλες περιπέτειες σε άγνωστες ακτές. Η ευκαιρία έρχεται, όταν απροσδόκητα ο καπετάνιος Saber, ένας από τους μεγαλύτερους πειρατές των επτά θαλασσών, εμφανίζεται από το πουθενά στις ζωές των παιδιών θέλοντας να τα πάρει μαζί του στην αναζήτηση του διαμαντιού. Δίπλα του έχει τα δίδυμα Wally και Wimp και τον υπολοχαγό Lonfinger, πολύτιμο σύμβουλό του. Το χαρούμενο πλήρωμα θα ξεκινήσει έναν αγώνα γεμάτο ανατροπές όπου όλοι θα ήθελαν να αποκτήσουν το μαγικό διαμάντι.

 

 

Κινηματογραφικές εμπειρίες που μπορείς να τις απολαύσεις από την άνεση του καναπέ σου. Μπες στο site του Κωτσόβολου και διάλεξε τη Smart TV  που σου ταιριάζει.

Μπορείς να δεις ακόμη