Gamescom 2023: Ημέρα Πρώτη

by Zikou Stella

Μπορεί ο κύριος όγκος των ανακοινώσεων να πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Opening Night Live της Gamescom 2023, αυτό όμως δεν σημαίνει πως οι επόμενες ημέρες θα είναι αδιάφορες. Μάλιστα υπήρξαν ορισμένες σημαντικές ειδήσεις, για τις οποίες μπορείς να ενημερωθείς στη συνέχεια.

 

Star Wars: Dark Forces Remaster

Σίγουρα δεν περίμενες ότι η Nightdive Studios θα ανακοίνωνε το Star Wars: Dark Forces Remaster. Η ημερομηνία κυκλοφορίας του θα ανακοινωθεί μέσα στο 2023 και βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch και PC (Steam).

Το Star Wars: Dark Forces είναι ένα first-person shooter που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις 28 Φεβρουαρίου 1995, για PC με λειτουργικό σύστημα MS-DOS. Στις 30 Νοεμβρίου 1996 έκανε την εμφάνισή του στο original PlayStation. Όλες οι επερχόμενες εκδόσεις είναι βασισμένες στην KEX Engine της Nightdive Studios και θα υποστηρίζουν ανάλυση έως 4Κ στα 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο, advanced 3D rendering, μοντέρνα χειριστήρια, Trophies, Achievements και πολλά ακόμα. Στη συνέχεια θα βρεις το trailer που συνοδεύει την ανακοίνωση.

 

 

Trine 5: A Clockwork Conspiracy

Η THQ Nordic και η Frozenbyte δημοσίευσαν ένα νέο trailer για το Trine 5: A Clockwork Conspiracy, μέσω του οποίου παρουσιάζουν τον επιλέξιμο χαρακτήρα Amadeus the Wizard.

Η μεγάλη ευθύνη συνοδεύεται από μεγάλη δύναμη; Περίπου. Ο Amadeus, ο οποίος δεν είναι μόνο αφοσιωμένος σύζυγος και πατέρας τριδύμων, αλλά και δεξιοτέχνης των απόκρυφων τεχνών, βρίσκεται στο επίκεντρο του νεότερου Trine 5: A Clockwork Conspiracy. Με μια σειρά από ξόρκια που προκαλούν δέος, ο Amadeus αποδεικνύεται ότι δεν είναι απλώς ένας σπουδαίος σόλο τυχοδιώκτης, αλλά και ένα ανεκτίμητο πλεονέκτημα για τους συντρόφους του σε co-op mode με έως και τέσσερις παίκτες καθώς χρησιμοποιεί κουτιά και επιδέξιους ελιγμούς για να δημιουργήσει μονοπάτια. Τα παραπάνω, προσθέτουν νέες επιλογές στον τομέα της στρατηγικής.

Το Trine 5: A Clockwork Conspiracy θα κυκλοφορήσει στις 31 Αυγούστου 2023, για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch και PC (Steam, Epic Games Store, GOG).

 

 

The Lord of the Rings: Return to Moria

Το cooperative survival game The Lord of the Rings: Return to Moria θα κυκλοφορήσει στις 24 Οκτωβρίου για PlayStation 5 και PC (Epic Games Store), ενώ στις αρχές του 2024 αναμένεται για Xbox Series S και Xbox Series X, όπως ανακοίνωσαν η North Beach Games και η Free Range Games.

Η ιστορία του The Lord of the Rings: Return to Moria θα σε οδηγήσει πέρα από τα βιβλία, στην Τέταρτη Εποχή της Μέσης Γης, στον φανταστικό κόσμο που δημιουργήθηκε από τον J.R.R. Tolkien. Καλούμενος στα Misty Mountains από τον Λόρδο Gimli Lockbearer, θα αναλάβεις τον έλεγχο μιας ομάδας Dwarves που έχει επιφορτιστεί να διεκδικήσει τα χαμένα λάφυρα από την πατρίδα τους, τη Moria – γνωστή ως Khazad-dûm ή Dwarrowdelf – πολύ βαθιά κάτω από τα πόδια τους. Η αναζήτησή τους θα απαιτήσει σθένος και ομαδική εργασία, καθώς θα βυθίζονται όλο και περισσότερο στα Mines of Moria για να ανακτήσουν τους θησαυρούς της, με την ελπίδα ότι μια μέρα θα επανέλθουν την παλιά τους δόξα.

Στο The Lord of the Rings: Return to Moria, θα δημιουργήσεις τον δικό σου προσαρμοσμένο Dwarf πριν μπεις στα σπηλαιώδη ορυχεία της Moria μόνος ή μαζί με μια παρέα άλλων Dwarves στο διαδίκτυο. Κάθε περιπέτεια θα περιλαμβάνει μοναδικές προκλήσεις και ευκαιρίες μέσω της τεχνικής των procedurally generated environments, δημιουργώντας σχεδόν ατελείωτες δυνατότητες καθώς θα εξερευνάς όλο και βαθύτερα στην πατρίδα των Dwarves. Ακόμα θα πρέπει να διασφαλίσεις ότι θα πρέπει να έχεις πάντοτε διαθέσιμο μετάλλευμα για την αντιμετώπιση όλων των κινδύνων, κατασκευάζοντας ανθεκτικές πανοπλίες και όπλα ικανά να σε προστατεύσουν και να νικήσεις κάθε είδους goblin, αραχνοειδές ή πιο μυστηριώδεις εχθρούς που μπορεί να συναντήσεις.

 

 

Broken Sword: Shadow of the Templars – Reforged

Αν είσαι βετεράνος gamer και λάτρης των point-and-click adventures, σίγουρα θα θυμάσαι το Broken Sword: Shadow of the Templars, που κυκλοφόρησε το 1996. Σχεδόν τρεις δεκαετίες μετά, η Revolution Software ανακοίνωσε μια έκδοση remastered, το Broken Sword: Shadow of the Templars – Reforged, που θα γίνει διαθέσιμη στις αρχές του 2024, για φορητές συσκευές, υπολογιστές και κονσόλες, δίχως προς το παρόν να υπάρχουν πληροφορίες για συγκεκριμένα formats.

Για μια ακόμα φορά, έχοντας τον ρόλο του George θα βρεθείς στους δρόμους του Παρισιού, σε μια περιπέτεια γεμάτη κινδύνους και ίντριγκα. Το νέο σου ταξίδι θα σε φέρει σε εξωτικά τοπία, όπου θα κληθείς να λύσεις αρχαία μυστήρια και θα πρέπει να αποτρέψεις μια σκοτεινή οργάνωση από το να αποκαλύψει την αλήθεια που κρύβεται πίσω από τους Ναΐτες Ιππότες. Τα γραφικά έχουν αναβαθμιστεί σε ανάλυση 4K και για πρώτη φορά θα βιώσεις την περιπέτεια του George και της Nico με εκπληκτικό ήχο.

 

 

Tormented Souls II

H PQube και η Dual Effect ανακοίνωσαν το survival horror game Tormented Souls II για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S και PC (Steam, Epic Games Store, GOG). Θα λανσαριστεί το 2024.

Η Caroline Walker επιστρέφει στη συνέχεια του βραβευμένου κλασικού survival horror game. Στον απόηχο του περιστατικού στο νοσοκομείο Wildberger, η Caroline λαχταρά μια κανονική ζωή. Ωστόσο, η μοίρα έχει άλλα σχέδια και η αδερφή της, Anna, πέφτει θύμα μιας μυστηριώδους ασθένειας. Οι συμβατικές θεραπείες αποδεικνύονται μάταιες καθώς η Anna γλιστράει μέσα και έξω από τις αισθήσεις της, ξυπνώντας μόνο για να βήξει μελανές σφαίρες αίματος. Χωρίς πού αλλού να στραφεί, η Caroline σκέφτεται το υπερφυσικό και ένα αρχαίο, απαγορευμένο τελετουργικό.

Το Puerto Miller, μια απομακρυσμένη νοτιοαμερικανική κοινότητα με προβληματικό παρελθόν, ιδρύθηκε πριν από αιώνες από τη μυστική φυλή Ismuit, ένα μικρό θρησκευτικό τάγμα που απέρριπτε τη σύνδεση με τον έξω κόσμο. Αλλά κάτω από την ερειπωμένη πρόσοψη της πόλης κρύβεται μια αρχαία, ανείπωτη φρίκη. Θα οδηγήσεις την Caroline στις ανήλιαγες αίθουσες ενός διαβόητου μοναστηριού και θα βρεθεί σε εφιαλτικές τοποθεσίες που φαινομενικά προέρχονται από έναν άλλο κόσμο.

Θα χρησιμοποιήσεις τη λογική και τη σκέψη για να δημιουργήσεις συνδέσεις μεταξύ αντικειμένων που βρίσκονται στο περιβάλλον και μιας μεγάλης ποικιλίας περίπλοκα σχεδιασμένων γρίφων. Θα διερευνήσεις και θα συνδυάσεις αντικείμενα που έχεις στο inventory σου, για να αποκαλύψεις ενδείξεις και να σηκώσεις το πέπλο στα σκοτεινά μυστήρια που καλύπτουν το μονοπάτι σου. Θα λάβεις μέρος σε μάχες με τερατώδη πλάσματα χρησιμοποιώντας αυτοσχέδια όπλα. Σε έναν κόσμο όπου κάθε σκιά θα μπορούσε να κρύψει έναν ανείπωτο τρόμο, θα χρειαστεί να επιλέξεις ποιες μάχες θα δώσεις και να διαχειριστείς προσεκτικά τους λιγοστούς πόρους σου για να επιβιώσεις.

 

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5PlayStation 4Nintendo SwitchXbox Series X, Xbox Series SPC.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Μπορείς να δεις ακόμη