Γυμναστική στο κρύο, στο γυμναστήριο ή στο σπίτι σου;

by Zikou Stella

Εσύ, τί τύπος αθλητή είσαι;

Οι γιορτές πέρασαν, οι αναμνήσεις του 2023 μένουν χαραγμένες βαθιά στη μνήμη σου και το 2024 σου υπόσχεται νέες εμπειρίες και νέες συγκινήσεις. Πρώτο μέλημα για σένα είναι η υγεία σου για την οποία “δουλεύεις” σκληρά με ισορροπημένη διατροφή και ατέλειωτες ώρες προπόνησης.

Τα οφέλη της γυμναστικής είναι πολλαπλά και είτε επιλέγεις να γυμνάζεσαι σε εξωτερικό χώρο είτε στο γυμναστήριο, είτε σπίτι σου, γνωρίζεις ότι δεν βγήκε τυχαία το γνωμικό “νους υγιής εν σώματι υγιεί”. Βέβαια, κάθε μέθοδος άσκησης είναι διαφορετική. Τα πλεονεκτήματα, για παράδειγμα της άσκησης σε εξωτερικό περιβάλλον είναι πολλά καθώς σε βοηθά να είσαι ενεργός σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον και καθιστά το σώμα σου πιο ανθεκτικό σε πιθανούς τραυματισμούς. Επιπλέον έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι το outdoor training βοηθά στην καύση περισσότερων θερμίδων καθώς όταν τρέχεις ή κάνεις ποδήλατο σε εξωτερικό χώρο, σπαταλάς περισσότερη ενέργεια για να πας “κόντρα” στον άνεμο ή να αποφύγεις φυσικά εμπόδια. Άλλα οφέλη είναι η επαφή με τη φύση, η καθαρή σκέψη, η κοινωνικοποίηση, η αναζωογόνησή σου κ.ο.κ.

Από την άλλη, το γυμναστήριο και κάθε άλλος εσωτερικός χώρος εκγύμνασης σου προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια έναντι των τραυματισμών, σταθερές θερμοκρασίες και αποφυγή ακραίων καιρικών φαινομένων, εύχρηστα μηχανήματα, προσαρμοσμένα στις δικές σου αντοχές και ανάγκες και ειδικούς (όταν πρόκειται για γυμναστήριο ή personal training) που σε κατευθύνουν ανάλογα με τους στόχους που θέλεις να πετύχεις.

Εάν είσαι όμως από τους τύπους που βαριέσαι φρικτά το γυμναστήριο, τότε έχεις τη δυνατότητα να φέρεις το γυμναστήριο σπίτι σου! Δαπανώντας ένα “ελεγχόμενο” ποσό, θα χτίσεις τον χώρο άσκησης που ονειρεύεσαι, αποφεύγοντας τον συνωστισμό του γυμναστηρίου και προσαρμόζοντας το πρόγραμμά σου όπως ακριβώς το θες.

Φυσικά, απαραίτητος είναι ο κατάλληλος εξοπλισμός.

 

 

Οργανώνοντας το γυμναστήριό σου στο σπίτι

Ανάλογα με τη διάθεσή σου, μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα από μια ευρεία γκάμα οργάνων και αξεσουάρ μυϊκής ενδυνάμωσης που σου προσφέρει o ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ.

Μία καλή αρχή είναι η αγορά ενός διαδρόμου. Ο Upower Marathon Pro T1000 είναι ένας value for money ηλεκτρικός διάδρομος με ισχυρό και αθόρυβο κινητήρα 2.5 HPC με ταχύτητα έως 18 km/h, κλίση ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη σε 15 επίπεδα και είναι κατάλληλος για χρήστες με βάρος έως 120 κιλά. Δες εδώ τις επιλογές σου.

Δεν νοείται γυμναστήριο στο σπίτι χωρίς το all time classic στατικό ποδήλατο γυμναστικής. Πρόκειται για έναν εξαιρετικά αποτελεσματικό τρόπο για να κάψεις θερμίδες και σωματικό λίπος, να χάσεις βάρος ενώ ταυτόχρονα ενισχύεις την καρδιά. Το Schwinn Airdyne AD6 είναι ένα ποδήλατο με σύστημα αέρα διπλής δράσης, η λειτουργία του οποίου εξαρτάται από τις δικές σου επιδόσεις. Ενδεικτικά με όση περισσότερη δύναμη κάνεις πετάλι, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η αντίσταση. Είναι μια πραγματικά καλή λύση γυμναστικής στο σπίτι σου.

Για όσους θέλουν να ανεβάσουν το level της άσκησής τους στο σπίτι, ένα ελλειπτικό μηχάνημα όπως το Proform Endurance 720E με σειρές προπόνησης από το iFIT APP ή ένα πολυόργανο γυμναστικής είναι αυτό που χρειάζονται. Η γκάμα των πολυοργάνων που προσφέρει ο Κωτσόβολος είναι ευρεία και απευθύνεται σε κάθε τσέπη. Μπορείς ως starter να επιλέξεις μια οικονομική λύση, πχ το Toorx Total Body Squat ή εάν είσαι πιο απαιτητικός να προσανατολιστείς σε ένα πιο περίπλοκο μηχάνημα με εκατοντάδες δυνατότητες, όπως ο σταθμός προπόνησης Proform SmithRack που σου επιτρέπει να γυμνάσεις όλο σου το σώμα με σειρά ασκήσεων.

Φυσικά εάν θέλεις να εστιάσεις σε συγκεκριμένα μέρη όπως πχ το στήθος και τα χέρια, απαραίτητο εργαλείο είναι ένα όργανο κωπηλατικής. Μπορεί μεν να πρόκειται για μια δύσκολη γυμναστική παρ’ όλα αυτά είναι γνωστό ότι τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Το κωπηλατικό μηχάνημα Adidas R-21 σου προσφέρει μια πιο αυθεντική εμπειρία στην κωπηλασία, διαθέτοντας σύστημα αντίστασης βασισμένο στο νερό.

Εάν πάλι το βασικό ζητούμενο για σένα είναι η μυϊκή ενδυνάμωση, τότε πρέπει να εστιάσεις στη γυμναστική με βάρη. Βαράκια, ελατήρια χεριού, ιμάντες και λάστιχα αντίστασης είναι κάποια από τα αξεσουάρ που χρειάζεσαι ως συμμάχους στο body sculpture ταξίδι σου. Βρες τα όλα εδώ. Φυσικά απαραίτητος είναι κι ένας πάγκος γυμναστικής, για σωστή και σταθερή στάση του σώματος, προκειμένου να αποφύγεις τους τραυματισμούς. Ο Proform Olympic System XT είναι ένας εργονομικά σχεδιασμένος πάγκος, με ορθοστάτες Olympic System XΤ, ιδανικά σχεδιασμένος για γυμναστική στο σπίτι.

Ένα είδος γυμναστικής που ισορροπεί σώμα και πνεύμα είναι η yoga, μια αρχαία φιλοσοφική μέθοδος εξάσκησης που ενθαρρύνει & ενδυναμώνει την ένωση σώματος, νου και πνεύματος. Εάν θες να τη δοκιμάσεις, εξοπλίσου με τα απαραίτητα, βρες ένα καλό πρόγραμμα γυμναστικής είτε σε app είτε στο YouTube και ήρθε η ώρα να βυθιστείς στον κόσμο της yoga.

Τέλος, για όσους επιδιώκουν τη σκληρή προπόνηση τύπου CrossFit, πρέπει να προμηθευτούν αξεσουάρ όπως δίσκους ολίσθησης, λάστιχα και ιμάντες έλξεων, μπάρες και βάσεις βυθίσεων, για μια ολοκληρωμένη εμπειρία. Βρες όλα τα όργανα στην ειδική κατηγορία του eshop ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ

 

 

Ώρα για πινγκ πονγκ ή padel

Εάν πάλι τα όργανα γυμναστικής σε κουράζουν, μπορείς να γυμνάσεις το σώμα και το πνεύμα σου με πινγκ πονγκ. Πρόκειται για ένα άθλημα που γυμνάζει όλο το κορμί, ενώ απαιτεί καθαρή σκέψη και μεγάλη συγκέντρωση. Ένα καλό τραπέζι, όπως το Garlando Master Indoor Blue Τραπέζι Ping Pong , δύο ρακέτες και τα γνωστά, μικροσκοπικά μπαλάκια είναι ό,τι χρειάζεσαι.

Τέλος, μια ολοένα ανερχόμενη τάση γυμναστικής είναι το πάντελ. Εάν έχεις στο σπίτι σου spare χώρο, μπορείς να τον μετατρέψεις σε αίθουσα πάντελ, τοποθετώντας τζάμι plexiglass ή μια συρόμενη πόρτα. Το θετικό είναι ότι ο εξοπλισμός που χρειάζεσαι είναι ελάχιστος – επί της ουσίας μια ειδική ρακέτα, όπως η Avento Paragon για παιχνίδι επαγγελματικού επιπέδου, τα ειδικά μπαλάκια και μια αθλητική περιβολή.

Όποιο είδος γυμναστικής κι αν προτιμάς, εάν πρόκειται για indoor, οι λύσεις που σου προσφέρει o ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ είναι αμέτρητες. Περιηγήσου στην ιστοσελίδα kotsovolos.gr ή επισκέψου το κοντινότερο κατάστημα όπου ειδικοί θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις τον κατάλληλο εξοπλισμό για σένα.

Μπορείς να δεις ακόμη