H Microsoft εξαγοράζει την Activision

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Σε μια κίνηση που εξέπληξε κοινό και βιομηχανία προέβη η Microsoft χωρίς καμία προηγούμενη ανακοίνωση ή διαρροή. Συγκεκριμένα την Τρίτη 18 Ιανουαρίου η Microsoft μέσω του Xbox τμήματος της ανακοίνωσε την εξαγορά της Activision Blizzard. Η εξαγορά έφτασε το ύψος των 68.7 δισεκατομμυρίων δολάρια και πλέον το Xbox προσθέτει στη φαρέτρα του τεράστιους ΑΑΑ τίτλους με εκατομμύρια πωλήσεις και κοινό πίσω τους όπως τα Call of Duty, Warcraft, Diablo, Overwatch, Tony Hawk Pro Skater και άλλα. Μεταξύ αυτών η Microsoft πλέον κατέχει και την King η οποία είχε στο παρελθόν αγοραστεί από την Activision και έχει δημιουργήσει μερικά από τα πιο διάσημα παιχνίδια για κινητά τηλέφωνα όπως είναι το Candy Crush Saga.

Ο Phil Spencer επικεφαλής του τμήματος Xbox στη Microsoft ανακοίνωσε πως όλα τα στούντιο της Activision Blizzard και όλα τα διοικητικά μέλη της πλέον θα επικοινωνούν κατευθείαν με τον ίδιο. Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα πόσο καιρό θα πάρει μέχρι να ολοκληρωθεί η περίοδος μετάβασης των απαιτούμενων μηχανισμών από τη μια εταιρία στην άλλη ενώ αναμένεται να εξεταστεί αν η εξαγορά δημιουργεί κάποιο μονοπώλιο στην αγορά. Μέχρις ότου να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες ο Phil Spencer διαβεβαίωσε το κοινό πως η Activision θα συνεχίσει να λειτουργεί ως ανεξάρτητο studio.

Όπως ήταν αναμενόμενο μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς, ο Phill Spencer σχολίασε και το ενδεχόμενο όλα τα παιχνίδια της Activision να συμπεριληφθούν στο Xbox Game Pass στο οποίο απάντησε πως θα μπουν όσα περισσότερα γίνεται. Δεν έγινε κανένα σχόλιο για το αν τα παιχνίδια όπως τα Call of Duty και Overwatch, τα οποία είναι τεράστια franchise με χιλιάδες παίκτες, θα γίνουν πλέον exclusive στην πλατφόρμα της Microsoft.

Για την ιστορία, να αναφέρουμε πως τον περασμένο χρόνο η Microsoft αγόρασε τη ZeniMax Media, μητρική εταιρία της Bethesda για περίπου 7,2 δισεκατομμύρια, ένα αρκετά μεγάλο ποσό. Λίγους μήνες αργότερα η TakeTwo έκανε τη μεγαλύτερη εξαγορά στον κλάδο του gaming (δεύτερη μεγαλύτερη πλέον) όταν πήρε κάτω από την ομπρέλα της για 12,7 δισεκατομμύρια τη Zynga. Η εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft για 68,7 δισεκατομμύρια δολάρια είναι η πέμπτη μεγαλύτερη εξαγορά στον κόσμο για τα τελευταία 20 χρόνια και η μεγαλύτερη που έχει κάνει ποτέ η Microsoft σε οποιοδήποτε τμήμα της.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη