How To: Πώς μπορείς να ρυθμίσεις την καινούργια σου Xbox κονσόλα από το κινητό σου

by Aggeliki Tsoukana

Αν πρόσφατα αγόρασες ή αν σκοπεύεις κάποια στιγμή στο μέλλον να επενδύσεις σε μία Xbox κονσόλα, πέρα από το γεγονός ότι η επιλογή σου είναι εξαιρετική, χρήσιμο είναι να ξέρεις ότι έχεις μία σειρά από ευκολίες ως προς το σετάρισμα της συσκευής και γενικά ως προς τις ρυθμίσεις, είτε είσαι νέος χρήστης, είτε παλαιότερος.

Ειδικότερα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το κινητό ή το τάμπλετ σου για να ρυθμίσεις το Xbox, ειδικά την πρώτη φορά που θα το ενεργοποιήσεις, αν βέβαια αυτό σε βολεύει και αν δεν θες να περιηγηθείς μέσα από το λειτουργικό της παιχνιδομηχανής.

 

Προετοιμασία

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνεις είναι να κατεβάσεις το Xbox app από το αντίστοιχο store (για κινητά με Android από εδώ και για κινητά με iOS από εδώ).

Έπειτα, πρέπει να φροντίσεις ότι το Xbox Series X/S σου είναι σωστά συνδεδεμένο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχεις συνδέσει το καλώδιο τροφοδοσίας με μία πρίζα, το HDMI καλώδιο από την κονσόλα στην τηλεόραση και το καλώδιο δικτύου σου στο router (εναλλακτικά μπορείς βέβαια να συνδέσεις την κονσόλα και ασύρματα μέσω Wi-Fi).

Επίσης, δες αν έχεις ήδη λογαριασμό στη Microsoft (π.χ. Hotmail) και έχε πρόχειρο κάπου το username και password (όνομα χρήστη και κωδικό). Όπως και στο Google, το account σου στην Microsoft ενεργοποιεί και ισχύει για μία σειρά από υπηρεσίες, ανάμεσα στις οποίες είναι και το Xbox και ό,τι σχετίζεται με αυτό!

Τέλος, απλά πάτα το κουμπί Power (που είναι και το λογότυπο του Xbox) στο μπροστινό μέρος ή άνοιξε την κονσόλα σου μέσα από το χειριστήριο (controller).

 

Σετάρισμα και Ρυθμίσεις

Η συνέχεια είναι επίσης απλή: αφού διαπιστώσεις ότι το Xbox στέλνει σήμα στην TV, άνοιξε το app στη φορητή συσκευή σου πάτα το εικονίδιο με σχήμα κονσόλας πάνω δεξιά. Στη συνέχεια διαλέγεις το Get Started ή το Ρύθμιση Κονσόλας (μάλιστα μπορείς να έχεις στο ίδιο app περισσότερα από ένα Xbox μηχανήματα).

Ύστερα, θα σου ζητήσει να περάσεις τον κωδικό που βλέπεις στην τηλεόραση ώστε να ολοκληρωθεί ή σύζευξη κινητού και κονσόλας! Να σημειωθεί ότι μπορεί το app να σου ζητήσει κάποια επιπλέον δικαιώματα χρήσης στο κινητό για να προχωρήσει και μπορείς να τα δώσεις (έστω προσωρινά για όσο διαρκεί η ρύθμιση).

Έπειτα, θα εμφανιστεί ένας Οδηγός (Wizard) όπου απλά θα επιλέγεις τι προτιμάς και θα πατάς Επόμενο. Η διαδικασία είναι απλή ακόμα και για τον πιο αρχάριο χρήστη και σε καθοδηγεί το app βήμα βήμα σε καθετί! Για την ακρίβεια η όλη διαδικασία διαρκεί λίγα λεπτά και είσαι έτοιμος για gaming και όχι μόνο, μιας και οι σύγχρονες κονσόλες είναι πολυεργαλεία.

Τέλος, να σημειωθεί ότι μπορείς μέσα από το app να πειράξεις σε μεταγενέστερο χρόνο κάποιες από τις ρυθμίσεις, ενώ αν έχεις ήδη κονσόλα Xbox (ακόμη και το προηγούμενο μοντέλο το One), μπορείς να μεταφέρεις τις βασικές ρυθμίσεις, αλλά και τα εγκατεστημένα προγράμματα και εφαρμογές, αυτόματα στη νέα σου κονσόλα.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: Xbox Series X, Xbox Series S.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη