Huawei P20, P20 Pro & P20 Lite

by K-Admin 1

https://www.youtube.com/watch?v=CXfOZpe4Uww
Το λανσάρισμα των νέων Huawei P Series είναι πλέον γεγονός, με το P20 Pro να αναλαμβάνει τη θέση του ως νέα ναυαρχίδα της εταιρείας. Η οικογένεια συσκευών P20 της Huawei, η οποία περιλαμβάνει και τις εκδόσεις P20 και P20 Lite, έρχεται με εντυπωσιακό design και καινοτομίες που δεν συναντάμε σε άλλα smartphones της αγοράς.


Τα νέα Huawei P Series μοιράζονται πολλά κοινά χαρακτηριστικά, υπάρχουν όμως και σημαντικές διαφορές. Όλα αυτά αναλύονται παρακάτω.




Σχεδιασμός

Η Huawei έχει δώσει ιδιαίτερο βάρος στο σχεδιασμό της σειράς P20, ρίχνοντας στην αγορά τρία όμορφα και φινετσάτα smartphones. Πιο συγκεκριμένα, τα νέα Huawei P Series διαθέτουν κυρτές, γυάλινες επιφάνειες με στρογγυλεμένες γωνίες και σχεδιασμό βάσει παράλληλων τροχιών στα δύο άκρα του, για μία προσεγμένη εμφάνιση και μία εκλεπτυσμένη αίσθηση που προσφέρει άνετο κράτημα. Κάτω από τη γυάλινη πλάτη των Huawei P20 και Huawei P20 Pro  βρίσκεται η νέα, αποκλειστική Twilight απόχρωση, που δημιουργήθηκε με την εφαρμογή οπτικής επικάλυψης πολλαπλών στρώσεων NVMC. Έτσι, το φως που πέφτει επάνω της διαθλάται, δημιουργώντας μία βαθμιαία αλλαγή στην απόχρωση, από ένα εκπληκτικό μπλε σε ένα εφέ που θυμίζει λυκόφως.





Η οθόνη FullView (5,8 ιντσών για το P20, 5,84 ιντσών για το P20 Lite και 6,1 ιντσών για το P20 Pro) με εξαιρετικά λεπτά πλαίσια, έχει ως αποτέλεσμα μια εντυπωσιακή αναλογία οθόνης/επιφάνειας για καλύτερη θέαση με περισσότερες πληροφορίες στην οθόνη, είτε χρησιμοποιείται για ανάγνωση είτε για παιχνίδια. Επιπρόσθετα, τα Huawei P20 και Huawei P20 Pro διαθέτουν κατασκευή πιστοποιημένη στο πρωτόκολλο IP67 για προστασία από νερό και σκόνη.


Τα Huawei P20 και Huawei P20 Pro έρχονται σε ολοκαίνουργια, αποκλειστικά, μοντέρνα χρώματα Twilight, Black, Midnight Blue και Pink Gold, ενώ το P20 Lite είναι διαθέσιμο σε τρία φρέσκα χρώματα που ακολουθούν τις επιταγές της μόδας: Klein Blue (με γυαλιστερό φιλμ επικάλυψης), Sakura Pink και Midnight Black.

Κάμερες με την υπογραφή της Leica

Για ακόμα μία φορά, η Huawei συνεργάζεται στο τομέα της κάμερας με τη Leica φέρνοντας ένα προηγμένο σύστημα κάμερας το οποίο πλέον αιχμαλωτίζει περισσότερο φως και λεπτομέρειες.


Ξεκινώντας από τη νέα ναυαρχίδα της εταιρείας, το Huawei P20 Pro, φέρει ένα καινοτόμο σύστημα τριπλής κάμερας με το μεγαλύτερο αριθμό pixels που μπορεί να συναντήσει κανείς σ’ ένα σύγχρονο smartphone. Συγκεκριμένα, την κάμερα απαρτίζουν ένας αισθητήρας 40MP RGB, ένας μονόχρωμος 20MP και ένας ανάλυσης 8MP με τηλεφακό. Επιπλέον ενσωματώνει τη μοναδική τεχνολογία χρωμάτων της Leica με αποκλειστικό ISP και αισθητήρα θερμοκρασίας χρώματος για την ακόμα καλύτερη αναπαραγωγή τους. Σε ό,τι αφορά το διάφραγμα των αισθητήρων, συναντάμε ένα ευρύ διάφραγμα f/1.8, f/1.6 και f/2.4 αντίστοιχα για κάθε κάμερα, έτσι ώστε να αποτυπώνεται κάθε λεπτομέρεια με ευκρίνεια και τέλεια καθαρότητα.





Επιπλέον, το Huawei P20 Pro διαθέτει και έναν νέο φακό Leica VARIO-SUMMILUX με 3x οπτικό ζουμ και έως και 5x υβριδικό ζουμ, έτσι ώστε να τραβά άριστες φωτογραφίες και από μεγάλη απόσταση. Παράλληλα, ο υψηλής ευαισθησίας αισθητήρας μεγέθους 1/1,7 ιντσών (περίπου 7,76 x 5,82 χιλ.) είναι σε θέση να αιχμαλωτίζει σε χαμηλό φωτισμό εικόνες σε ISO έως 102400.


Όσον αφορά το Huawei P20, ακολουθεί τον προκάτοχό του μιας και διαθέτει μια ολοκαίνουρια διπλή κάμερα της Leica με έναν αισθητήρα 12MP, με μέγεθος pixel έως και 1,55 μm, αλλά και έναν μονόχρωμο 20MP, συνδυασμός που υπόσχεται καθαρές φωτογραφίες σε κάθε συνθήκη. Εντυπωσιακές φωτογραφίες υπόσχεται και το οικονομικότερο μοντέλο της σειράς, το Huawei P20 Lite. Με διπλή κάμερα 16 MP + 2 MP, ευρύ διάφραγμα f/2.2, λειτουργία phase detection autofocus, και LED flash, το P20 Lite δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα λήψης εκπληκτικών πορτρέτων επαγγελματικής ποιότητας.





Στο κομμάτι της selfie κάμερα, το Huawei P20 και το Huawei P20 Pro διαθέτουν εμπρόσθια κάμερα 24MP με την τεχνητή νοημοσύνη να επιμελείται τη διόρθωση ατελειών και τον τρισδιάστατο φωτισμό του πορτρέτου. Το συνολικό αποτέλεσμα είναι η λήψη πανέμορφων selfies με δέρμα σε φυσικούς τόνους, ευκρινείς λεπτομέρειες προσώπου και ρεαλιστική διόρθωση ατελειών σε τρισδιάστατο περιβάλλον. Εντυπωσιακή, ωστόσο, είναι και η εμπρόσθια κάμερα του P20 Lite με αισθητήρα 16MP που υπόσχεται να μετατρέψει κάθε selfie στην τέλεια λήψη.


Και τα τρία μοντέλα πλαισιώνονται από έξυπνο βοηθό φωτογραφίας που καθιστά δυνατή τη λήψη φωτογραφιών με ένα νεύμα, την αλλαγή παρασκηνίου και την εφαρμογή εφέ επαυξημένης πραγματικότητας (AR) ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τη δημιουργικότητα στη φωτογραφία. Άλλα καινοτόμα χαρακτηριστικά για λήψη φωτογραφιών είναι το Master AI, το οποίο αναφέρεται στην υποβοήθηση φωτογραφίας με τη δύναμη της τεχνικής νοημοσύνης για επαγγελματικού επιπέδου λήψεις, και το Huawei AIS (AI Image Stabilization), μία πανίσχυρη τεχνολογία σταθεροποίησης εικόνας.

Επεξεργαστής Kirin

Στο κομμάτι του επεξεργαστή, στα Huawei P20 και P20 Pro συναντάμε το προηγμένης τεχνολογίας SoC Kirin 970 με οκταπύρηνο επεξεργαστή που σε συνδυασμό με την αποκλειστική μονάδα επεξεργασίας νευρωνικών δικτύων (NPU) και τον πανίσχυρο επεξεργαστή γραφικών ARM Mali-G72 προσφέρει ταχύτητα σε οποιοδήποτε σενάριο χρήσης και, φυσικά, multi-tasking που ικανοποιεί και τους απαιτητικότερους χρήστες. Εντυπωσιακές επιδόσεις υπόσχεται και το P20 Lite, το οποίο βασίζεται στο SoC Kirin 659 που ενσωματώνει οκταπύρηνο επεξεργαστή ενώ τα γραφικά αναλαμβάνει η ARM Mali T830 MP2 GPU.




Android Oreo & Huawei EMUI

Σε ό,τι αφορά στο λειτουργικό σύστημα, τα Huawei P20 και Huawei P20 Pro διαθέτουν την έκδοση του λειτουργικού Android 8.1 Oreo με το custom skin της Huawei EMUI 8.1, ενώ το P20 Lite «φοράει» την έκδοση ΕΜUI 8.0 που βασίζεται στο Android Oreo 8.0.


To περιβάλλον χρήσης της Huawei είναι σχεδιασμένο για να αξιοποιεί πλήρως τόσο το λογισμικό όσο και το hardware, βελτιστοποιώντας τη λειτουργία του επεξεργαστή με γνώμονα την κορυφαία απόδοση, την ομαλή εμπειρία χρήσης και την ευφυή αλληλεπίδραση ανθρώπου-μηχανής. Το Huawei EMUI μαθαίνει τις συνήθειες του χρήστη και τον τρόπο που χρησιμοποιεί αυτός της συσκευή, προβλέποντας έτσι τις ανάγκες του και εξασφαλίζοντάς του καλύτερη απόδοση. Επιπρόσθετα, τα νέα Huawei P Series είναι εφοδιασμένα με λειτουργίες που ενισχύουν την παραγωγικότητα και την ταυτόχρονη εκτέλεση πολλών εφαρμογών όπως το dock πλοήγησης, η γρήγορη λήψη screenshot με μία κίνηση των τριών δακτύλων, ο έξυπνος διαχωρισμός οθόνης, ο βοηθός παιχνιδιού και το Huawei Private Space 2.0.





Επιπλέον, η Ηuawei έχει αναπτύξει ειδικά για τη σειρά P20 και μία αποκλειστική έκδοση του Prisma, η οποία υποστηρίζει προτάσεις φίλτρων σε πραγματικό χρόνο, βάσει αναγνώρισης τοπίου και αντικειμένου. Η ταχύτητα υπολογισμού είναι έως και 4 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με εκείνη της έκδοσης cloud. Επιπροσθέτως, σε συνεργασία με τη Google, η σειρά P20 υποστηρίζει το Google ARCore για ακόμη πιο εντυπωσιακές δυνατότητες μέσω της τεχνητής νοημοσύνης.

Αποθηκευτικός χώρος

Οι βελτιώσεις επεκτείνονται και σε επίπεδο μνήμης και αποθηκευτικού χώρου, αφού οι συσκευές έρχονται με μεγάλη χωρητικότητα που μεταφράζεται σε μνήμη 4 GB (ή 6 GB για το P20 Pro) και αποθηκευτικό χώρο 128 GB ή 4 GB και 64 GB αντίστοιχα. Επίσης, οι συσκευές διαθέτουν ένα αναβαθμισμένο σύστημα διαχείρισης αποθήκευσης δίνοντας έτσι στους χρήστες τη δυνατότητα να παίξουν παιχνίδια, να ακούσουν μουσική και να παρακολουθήσουν βίντεο χωρίς να ανησυχούν για τη μνήμη ή τη χωρητικότητα του smartphone τους. Παρ’ όλα αυτά, και τα τρία μοντέλα μπορούν να δεχτούν κάρτα microSD έως 256 GB για επέκταση του αποθηκευτικού χώρου.




Αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων

Ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων των Huawei P20 παρουσιάζει απίστευτη ταχύτητα και μοναδική ακρίβεια. Μετά τη σάρωση του δακτυλικού αποτυπώματος, το κινητό ξεκλειδώνεται μόνο από τον κάτοχο του. Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να τοποθετήσει το δάχτυλό του στο σαρωτή που βρίσκεται στο πλήκτρο Home της πρόσοψης (στα P20 και P20 Pro) ή στην πλάτη (P20 Lite) για να το απομνημονεύσει.

Θύρα USB-C και Huawei SuperCharge

Χρησιμοποιώντας μια θύρα USB-C, τα νέα Huawei P Series υποστηρίζουν την πιστοποιημένη από την TÜV ασφαλή λειτουργία φόρτισης Huawei SuperCharge, με το P20 Lite να διαθέτει μπαταρία 3000 mAh, ενώ τα P20 και P20 Pro είναι εξοπλισμένα με μπαταρία χωρητικότητας 3.400 mAh και 4.000 mAh αντίστοιχα. Και στις τρεις περιπτώσεις, τη διαχείριση ενέργειας αναλαμβάνει η τεχνητή νοημοσύνη.





Να σημειωθεί ότι η λειτουργία ταχείας φόρτισης πλαισιώνεται και από σύστημα προστασίας 15 επιπέδων για γρήγορη και ασφαλή φόρτιση της συσκευής. Παράλληλα, η θύρα USB-C υποστηρίζει μεγαλύτερες ταχύτητες σύνδεσης και μεταφοράς δεδομένων, την ίδια στιγμή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως βύσμα ακουστικών με συμβατά μοντέλα.

Λειτουργία Dual SIM

Το υβριδικό SIM slot των νέων Huawei P Series προσφέρει τη δυνατότητα εγκατάστασης και λειτουργίας δύο καρτών SIM ταυτόχρονα. Έτσι, ο χρήστης μπορεί να συνδυάσει τον εργασιακό τηλεφωνικό κατάλογο με τον κατάλογο που περιλαμβάνει φίλους και οικογένεια, κάνοντας χρήση μόνο μίας συσκευής.

Μπορείς να δεις ακόμη