Συσκευές κουζίνας για νόστιμες Πασχαλινές συνταγές γρήγορα και εύκολα!

by K Admin

 

Με τις προετοιμασίες για το πασχαλινό τραπέζι να είναι πολύ απαιτητικές και να ξεκινούν αρκετές μέρες πριν, σίγουρα θα χρειαστείς μια έξτρα βοήθεια για να ετοιμάσεις τις παραδοσιακές πασχαλινές συνταγές. Γι’ αυτό, σου προτείνουμε 4 ξεχωριστές συσκευές κουζίνας που όχι μόνο θα κάνουν τη ζωή σου ευκολότερη, αλλά θα σου εξασφαλίσουν και, όσο το δυνατόν, μεγαλύτερη επιτυχία στις παρασκευές σου.

 

Πολυκόφτης

 

Πρόκειται για μια πολύ ευέλικτη συσκευή κουζίνας που βρίσκεται πολύ ψηλά στη λίστα κάθε επίδοξου μάγειρα αφού με τον πολυκόφτη ψιλοκόβεις από ξηρούς καρπούς, κρεμμύδι, ντομάτες και κάθε είδους λαχανικό, τυρί και μυρωδικά εύκολα και χωρίς να λερώνεις τον πάγκο σου, όπως συμβαίνει όταν χρησιμοποιείς τρίφτη, ή μαχαίρι. Επιπλέον, μπορείς, χωρίς κόπο, να προσθέσεις εύκολα στις συνταγές σου όποιο φρέσκο μυρωδικό θέλεις και να τις αναδείξεις έτσι ακόμη περισσότερο.

 

Ανάλογα με τις ανάγκες σου, μπορείς να επιλέξεις πολυκόφτη χειρός για να τεμαχίζεις μικρότερες ποσότητες τροφίμων, όπως μία χούφτα ξηρούς καρπούς, κόρα ψωμιού, μπαχαρικά, ή ένα κρεμμύδι.

 

 

 

 

Μπλέντερ

 

Με το μπλέντερ θα μπορέσεις να ετοιμάσεις όλα τα απαραίτητα συνοδευτικά για το πασχαλινό τραπέζι, όπως τυροσαλάτα, τυροκαυτερή και τζατζίκι. Παράλληλα, είναι ιδανικό για την προετοιμασία dips, σαλτσών και smoothies εύκολα και γρήγορα. Επιπλέον, το μπλέντερ θα σε βοηθήσει να φτιάξεις υπέροχες και πολύ υγιεινές βελουτέ σούπες, αφού μπορεί να πολτοποιήσει άψογα, ακόμη και τα πιο ινώδη λαχανικά δίνοντας στο μείγμα απαλή υφή.

 

Ραβδομπλέντερ

 

Το ραβδομπλέντερ είναι ένα απλό κι εύχρηστο εργαλείο που χρησιμοποιείται κυρίως για μικρές ποσότητες σαλτσών και σουπών, για να ρευστοποιείς υλικά, ή για να ομογενοποιήσεις σάλτσες, απευθείας μέσα στην κατσαρόλα. Με το ραβδομπλέντερ, μπορείς να φτιάξεις και smoothies αν δεν έχεις μπλέντερ.

 

Τα βασικά μοντέλα διαθέτουν μόνο μία λεπίδα κοπής, ωστόσο υπάρχουν ραβδομπλέντερ που διαθέτουν δοχείο ανάμειξης για smoothies, μπολ τεμαχισμού κι άλλα ανοξείδωτα αξεσουάρ τα οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να ψιλοκόβεις και να τεμαχίζεις. Φυσικά, υπάρχουν και προτάσεις που διαθέτουν μεγάλη γκάμα εξαρτημάτων για διάφορες εργασίες, όπως πολτοποίηση, ή μ’ ένα μεγάλο κοπτήριο με ανοξείδωτες λεπίδες κοπής και αντιολισθητική βάση, για να τρίβεις, ή να κόβεις λαχανικά σε ροδέλες.

 

 

 

Κουζινομηχανή

 

Η κουζινομηχανή έχει τη δύναμη και τη χωρητικότητα, που κάνουν την προετοιμασία φαγητών και γλυκών σε μεγάλες ποσότητες, εύκολη υπόθεση. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά της όμως είναι, ότι με την ίδια συσκευή, μπορείς να κάνεις ένα σωρό πράγματα και μάλιστα χωρίς κόπο, αρκεί να διαθέτεις τα κατάλληλα εξαρτήματα.

 

Φτιάξε σ’ ελάχιστα λεπτά, νόστιμα ορεκτικά για το γιορτινό τραπέζι, ή δημιούργησε μια πασχαλινή σαλάτα, αξιοποιώντας τα πασχαλινά αυγά. Όσο για το κόψιμο των υλικών, ρίξ’ τα στο δίσκο της κουζινομηχανής και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα θα είναι έτοιμα. Αν χρειαστείς ψιλοκομμένα κομμάτια π.χ. για καρότο και κρεμμύδι, απλά εφαρμόζεις τον κατάλληλο δίσκο κοπής. Μπορείς, επίσης, να χρησιμοποιήσεις τον ειδικό αναδευτήρα ζύμωσης για να παρασκευάσεις ζύμη για τις πίτες σου. Ρίξε στον κάδο τα υγρά και στη συνέχεια τα στερεά υλικά κι απλώς πάτα το πλήκτρο. Μέσα σε λίγα λεπτά, θα έχεις φτιάξει τη ζύμη σου. Αν η κουζινομηχανή σου έχει μεγάλο κάδο, και πρέπει να φτιάξεις μπόλικη ποσότητα, τότε δεν θα χρειαστεί να επαναλάβεις καν τη διαδικασία.

 

Για τραγανά, πεντανόστιμα κουλουράκια και χειροποίητα πασχαλινά τσουρέκια, θα πρέπει να προετοιμάσεις και να χτυπήσεις καλά τα υλικά. Με την κουζινομηχανή όλα αυτά γίνονται «παιχνίδι». Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κουμπώσεις σ’ αυτήν τα κατάλληλα εξαρτήματα και να ρυθμίσεις το χρόνο και την ταχύτητα ανάμειξης. Στο μεταξύ, όσο η κουζινομηχανή δουλεύει, εσύ μπορείς να κάνεις ταυτόχρονα κάποια άλλη δουλειά. Κάποια μοντέλα, μάλιστα, είναι εξοπλισμένα και με επαγωγικές εστίες, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να μαγειρέψουν ολοκληρωμένα. Έτσι, εκτός του ότι εξοικονομείς πολύτιμο χρόνο, γλυτώνεις και την επώδυνη για τα χέρια σου χρήση χειροκίνητων εργαλείων (όπως π.χ. τρίφτη τυριού, αναδευτήρα, κουτάλα) αφού αυτό το θαυμάσιο «πολυεργαλείο» σου προσφέρει τα πάντα.

 

Οι προετοιμασίες για το πασχαλινό τραπέζι δεν είναι πλέον τόσο επίπονες και χρονοβόρες, αφού με τις παραπάνω συσκευές, μπορείς να ολοκληρώσεις εύκολα και γρήγορα κάθε σου γευστική έμπνευση.

Καλό Πάσχα!

Μπορείς να δεις ακόμη