Huawei Watch GT Runner

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Η Huawei αποκάλυψε το Watch GT Runner, το νεότερο wearable της που απευθύνεται σε όσους ασχολούνται ενεργά με τα sports και όχι μόνο.

 

Τεχνολογικά εξελιγμένο, ελαφρύ και ανθεκτικό

Το smartwatch είναι εφοδιασμενο με κυκλική οθόνη τύπου AMOLED, διαμέτρου 1,43” με ανάλυση 466 x 466 pixels. Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 455 mAh, διαθέτει αισθητήρα μέτρησης της θερμοκρασίας του σώματος, τελευταίας τεχνολογίας όργανα για την παρακολούθηση των καρδιακών παλμών, μνήμη 4GB, φορτίζει ασύρματα και τρέχει το λειτουργικό σύστημα Harmony OS 2.0.

Το βάρος του Watch GT Runner δίχως το λουράκι είναι 38,5 γραμμάρια. Σύμφωνα με τη Huawei, είναι περίπου 10% πιο ελαφρύ σε σχέση με το Watch GT 3. Βεβαίως μιλάμε για περίπου τέσσερα γραμμάρια, μέγεθος που έτσι και αλλιώς δεν θεωρείται σημαντικό. Όμως το Watch GT Runner έρχεται με λουράκια από ελαστικό πλαστικό που διαθέτουν πολλές οπές, κάτι που το κατατάσσει στα πλέον ελαφριά της αγοράς. Διαθέτει πιστοποίηση κατά IP68, το οποίο σημαίνει ότι είναι ανθεκτικό ακόμα και στα 50m κάτω από την επιφάνεια του νερού, σε πίεση 5 ατμόσφαιρες.

Μια ακόμα αλλαγή έχει να κάνει με την κεραία. Οι δρομείς (runners) χρειάζονται όλες τις διαθέσιμες λεπτομέρειες που μπορούν να έχουν από το smartwatch τους, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της προπόνησης, οπότε η Huawei άλλαξε τη θέση της κεραίας και την τοποθέτησε έξω από τον κυκλικό σκελετό. Με τον τρόπο αυτό βελτιώθηκε η απόδοση του dual GNSS, που υποστηρίζει τις μπάντες L1 και L5. Θεωρητικά, η συσκευή χρησιμοποιεί και τις δύο συχνότητες για να εντοπίσει τη θέση του χρήση, με ακρίβειας ενός μέτρου και αποδίδει ικανοποιητικά σε δάση και ανάμεσα σε κάθετους βράχους.

 

Σε συνδυασμό με το Huawei Health app για καλύτερη υγεία

Προφανώς το Huawei Health app είναι η καρδιά του software σε ένα τέτοιο smartwatch. Προσφέρει, εύκολα στη διαμόρφωσή τους, προγράμματα βασισμένα στο φύλο, το ύψος το βάρος και προσαρμόζονται στους παλμούς της καρδιάς. Παρέχει πληροφορίες για την ταχύτητα των επαναλήψεων και μια σειρά από σενάρια κατάλληλα για αρχάριους που θέλουν να διανύσουν το πολύ 3 χιλιόμετρα, μέχρι και για μαραθωνοδρόμους. Κάθε εβδομάδα, η λειτουργία προσφέρει συγκεντρωτική ενημέρωση για τα επιτεύγματα των χρηστών. Ο αλγόριθμος που χρησιμοποιεί η τεχνητή νοημοσύνη της εφαρμογής είναι εντυπωσιακός και σου μεταφέρει ακόμα και προσωποποιημένα μηνύματα. Σημειώνεται ότι η Huawei έχει ιδρύσει το δικό της Health Lab, μέσω του οποίου επενδύει στην έρευνα και ανάπτυξη λειτουργιών που προορίζονται για τα smartwatches της.

 

Μπαταρία με μεγάλη διάρκεια και γρήγορη φόρτιση

Με κανονική χρήση η μπαταρία του Watch GT Runner διαρκεί περίπου δύο εβδομάδες και με έντονη έως και επτά ημέρες. Στην πρώτη περίπτωση θα πρέπει να έχεις απενεργοποιημένα χαρακτηριστικά όπως το stress detection, το sleep tracking και το Bluetooth. Η φόρτιση πραγματοποιείται ασύρματα και από το 0% ως το 100% απαιτούνται περίπου τρεις ώρες, χρησιμοποιώντας τον εξειδικευμένο φορτιστή της Huawei.

Τέλος, είναι διαθέσιμο σε δύο χρωματισμούς, μαύρο και γκρι.

Μπορείς να δεις ακόμη