Η 9η γενιά Pokémon είναι εδώ με τα Pokémon Scarlet και Violet

by Aggeliki Tsoukana

Τα Pokémon Scarlet και Pokémon Violet κυκλοφόρησαν για το Nintendo Switch, σηματοδοτώντας την εκκίνηση της 9ης γενιάς του δημοφιλούς franchise.

Πρόκειται για τη δεύτερη κυκλοφορία Game Freak εντός του 2022, αφού τον Φεβρουάριο λάνσαρε το Pokémon Legends: Arceus, τον πρώτο τίτλο Pokémon με τη δυνατότητα εξερεύνησης ενός ανοιχτού κόσμου. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει ξανά, με τα Scarlet και Violet, γεγονός που τα μετατρέπει στα πρώτα mainline games χωρίς γραμμική πρόοδο στην ιστορία τους.

Αυτό σημαίνει ότι θα μπορέσεις να εξερευνήσεις το μεγαλύτερο ποσοστό του χάρτη τους, όποτε το θελήσεις. Τα γυμναστήρια με τα boss fights και τα επακόλουθα εμβλήματα / badges που σε οδηγούν στον θρόνο του πρωταθλητή, επιστρέφουν. Όμως, αυτήν τη φορά, εσύ διαλέγεις με ποια σειρά θα τα ολοκληρώσεις. Παράλληλα, έχεις τη δυνατότητα να ασχοληθείς και, κατ’ επέκταση, να ολοκληρώσεις τρεις διαφορετικές ιστορίες. Ιστορίες που θα σου γνωρίσουν νέους χαρακτήρες, θα σε φέρουν αντιμέτωπο με ολοκαίνουργια Pokémon και θα σε μετατρέψουν σε έναν πανίσχυρο προπονητή. Αυτό θα το κάνεις – και πάλι – με τη σειρά που επιθυμείς.

 

 

Ως είθισται με τους τίτλους της mainline σειράς videogames των Pokémon, απώτερος σκοπός σου είναι να αναδειχθείς πρωταθλητής και να συλλέξεις όσα περισσότερα Pokémon μπορείς. Κάτι που θα χρειαστεί δουλειά. Τα Scarlet και Violet έρχονται με 400 Pokémon – 107 από τα οποία εμφανίζονται για πρώτη φορά. Μαζί με αυτά, το σύνολο όλων των Pokémon φτάνει τα 1.008!

 

Ένας ολοκαίνουργιος κόσμος

Τα Pokémon Scarlet και Violet μας γνωρίζουν τον κόσμο της Paldea, η οποία μοιάζει να εμπνέεται από την ιβηρική χερσόνησο. Όπως πάντα, ξεκινάμε την περιπέτειά μας επιλέγοντας το πρώτο Pokémon που θα μας συντροφεύσει. Τα τρία νέα starters της σειράς είναι τα Sprigatito (grass type), Fuecoco (fire type) και Quaxly (water type). Στη συνέχεια θα γίνουμε μέλη της Naranja Academy (Scatlet) / Uva Academy (Violet) για το ετήσιο κυνήγι θησαυρού, μια παράδοση της Paldea. Από ‘κει και ύστερα, εμείς επιλέγουμε πως θα συνεχίσουμε την πορεία μας στον κόσμο του παιχνιδιού, απολαμβάνοντας πλήρη ελευθερία να γίνουμε ο προπονητής Pokémon που πάντα προοριζόμασταν.

 

 

Τα δύο νέα θρυλικά Pokémon, Koraidon (Scarlet) και Miraidon (Violet) κρύβουν πολλά μυστήρια, που μας καλούν να τα εξερευνήσουμε. Θα έχουμε μάλιστα πολύ χρόνο μαζί τους, αφού θα μας βοηθήσουν στην πλοήγησή μας στον κόσμο της Paldea. Μαζί τους θα πετάξουμε στους ουρανούς, ή θα περιηγηθούμε στην ξηρά με μεγάλη ταχύτητα, χωρίς να υπάρχει πια η ανάγκη ενός ποδηλάτου, όπως στους προηγούμενους τίτλους.

Ένα από τα πολύ ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά των νέων παιχνιδιών, είναι το Terastallize. Κάθε Pokémon των Scarlet και Violet μπορούν να αλλάξουν μορφή κατά τη διάρκεια της μάχης και να μοιάζουν με γιγαντιαίους και επιβλητικούς κρυστάλλους. Τότε, μια πληθώρα ειδικών επιθέσεων ξεκλειδώνεται, προσφέροντας άκρως εντυπωσιακές μάχες. Θα λέγαμε πως το Terastallize είναι η… Paldean version των Mega Evolutions.

Επιπλέον, τα Pokémon Scarlet και Violet υποστηρίζουν co-op, ώστε να μπορούμε να καλέσουμε φίλους μας, για να μας βοηθήσουν σε περίπτωση που τα βρούμε σκούρα κατά τη διάρκεια της ιστορίας. Ένα πολύ καλοδεχούμενο χαρακτηριστικό που δεν έχουμε ξαναδεί σε τίτλο της βασικής σειράς Pokémon.

 

 

Το προηγούμενο κεφάλαιο της mainline σειράς Pokémon, ήταν τα Sword και Shield που κυκλοφόρησαν στις 15 Νοεμβρίου 2019 για το Nintendo Switch. Στις 19 Νοεμβρίου 2021 έκαναν ντεμπούτο τα Brilliant Diamond και Shining Pearl, τα remakes των Diamond και Pearl του Nintendo DS. Το Pokémon Legends: Arceus που λανσαρίστηκε στις αρχές του 2022 ήταν ο τελευταίος τίτλος της 8ης γενιάς Pokémon.

Καλώς λοιπόν ορίσαμε στην 9η γενιά.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: Nintendo Switch.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη