Η Apple παρουσίασε τρία νέα iPhone και το επαναστατικό Apple Watch Series 4

by K-Admin 1

Για ακόμα μία χρονιά, η Apple κατάφερε να εντυπωσιάσει τους φίλους της τεχνολογίας παρουσιάζοντας τα πιο προηγμένα iPhone που κατασκευάστηκαν ποτέ, το iPhone Xs, iPhone Xs Max και το iPhone XR, καθώς και το νέο Apple Watch που επανασχεδιάστηκε και διαθέτει πρωτοποριακές τεχνολογίες fitness και επικοινωνίας.

 

https://www.youtube.com/watch?v=9m_K2Yg7wGQ

 

iPhone Xs και iPhone Xs Max

Ενώ το iPhone Xs είναι ο διάδοχος του επιτυχημένου iPhone X που κυκλοφόρησε την περασμένη χρονιά, το iPhone Xs Max (δεν υπάρχει πλέον έκδοση “Plus”) αποτελεί την «ενισχυμένη» έκδοσή του, με την Apple να παρουσιάζει το μεγαλύτερο iPhone που έχει κυκλοφορήσει ποτέ.

Ειδικότερα, τα νέα iPhone είναι επικαλυμμένα με το πιο ανθεκτικό γυαλί που έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ σε smartphone, το οποίο δένεται ομαλά με πλαίσιο από ανοξείδωτο ατσάλι. Η ανθεκτικότητα σε σκόνη και νερό έχει αναβαθμιστεί σε σχέση με το iPhone X, και πλέον είναι IP68. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι τα νέα μοντέλα μπορούν να βυθιστούν στα δύο μέτρα νερού έως και 30 λεπτά. Παράλληλα, η Apple αναφέρει ότι τα νέα iPhone Xs και Χs Max είναι ανθεκτικά και σε άλλα υγρά όπως καφέ, σόδα και χυμό πορτοκάλι.

Στα της οθόνης, το iPhone Xs είναι εξοπλισμένο με οθόνη OLED 5,8 ιντσών (Super Retina) ενώ το αρκετά μεγαλύτερό του, iPhone Xs Max, έχει οθόνη OLED 6,5 ιντσών (Super Retina) με ανάλυση 2688×1242, χαρακτηριστικά που προσφέρουν 60% μεγαλύτερο δυναμικό εύρος στην οθόνη.

Τα νέα iPhone Xs και Xs Max φέρνουν μαζί τους το πρώτο με αρχιτεκτονική στα 7nm επεξεργαστή A12 Bionic με Neural Engine δεύτερης γενιάς. Πρόκειται για το πιο ισχυρό chip που υπάρχει σε smartphone αυτήν τη στιγμή με 6-πύρηνη CPU και 4-πύρηνη GPU (που είναι 50% πιο γρήγορη από το Α11) και τη δυνατότητα να εκτελεί 5 τρισ. λειτουργίες το δευτερόλεπτο. Το νέο chip θα προσφέρει πολύ περισσότερες εμπειρίες που δεν ήταν διαθέσιμες πριν, την ίδια στιγμή που το σύστημα αναγνώρισης προσώπου είναι αποτελεσματικότερο και πιο γρήγορο. Οι εφαρμογές εκτελούνται έως και 30% γρηγορότερα από πριν ενώ οι συντομεύσεις της Siri δίνουν στο χρήστη τη δυνατότητα να κάνει περισσότερα πράγματα με λιγότερο κόπο και χρόνο.

 

 

Σε ό,τι αφορά στις κάμερες των νέων iPhone, και τα δύο τηλέφωνα διαθέτουν σύστημα διπλής κάμερας, αμβλυγώνιο φακό με ανανεωμένο αισθητήρα 12 ΜΡ, καθώς και βελτιωμένο True Tone flash. Επιπρόσθετα, το σύστημα διπλής κάμερας προσφέρει πρωτοποριακές λειτουργίες στη λήψη φωτογραφιών πορτρέτου με την επαναστατική λειτουργία Smart HDR και βίντεο με πάνω από 3 εκατομμύρια pixel.

Τις selfie και βίντεο-κλήσεις αναλαμβάνει η μπροστινή κάμερα 7 MP με -επίσης- βελτιωμένο αισθητήρα που είναι βελτιστοποιημένος για να μειώνει το θόρυβο, να ρυθμίζει τα χρώματα και τη φωτεινότητα και να προσφέρει ακόμη καλύτερη εστίαση. Μάλιστα, ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να ρυθμίσει το βάθος πεδίου ακόμα και μετά τη λήψη της φωτογραφίας.

Τα νέα μοντέλα μπορούν να καταγράψουν βίντεο 4K ακόμη και σε 60 καρέ το δευτερόλεπτο, ενώ υποστηρίζουν κωδικοποίηση HEVC και H.264 για μικρότερα αρχεία με σταθερή ποιότητα.

Επιπλέον, προσφέρουν ευρύτερο στερεοφωνικό ήχο και αισθητά μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, ενώ υποστηρίζουν ασύρματη φόρτιση.

Οι νέες συσκευές της Apple θα έρθουν με προ-εγκατεστημένο το νέο λειτουργικό της Apple, iOS 12, ενώ υποστηρίζουν όλες τις σύγχρονες ασύρματες επικοινωνίες όπως NFC, Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 5.0 και Gigabit-class LTE με 4×4 MIMO για γρήγορη ασύρματη δικτύωση σε Wi-Fi και δίκτυο κινητής, συνεργασία με σύγχρονες συσκευές Bluetooth και πολλά άλλα.

Τα iPhone Xs και iPhone Xs Max θα κυκλοφορήσουν στην Ελλάδα στις 28 Σεπτεμβρίου και θα διατίθενται σε τρεις εκδόσεις, 64GB, 256GB και 512GB σε Space Gray, Silver ή νέο Gold φινίρισμα.

 

 

iPhone XR

Το iPhone XR ήταν η ευχάριστη έκπληξη του φετινού Apple Special Event. Πρόκειται για το οικονομικότερο -σε σχέση με τα δύο πρώτα μοντέλα- smartphone της Apple, ωστόσο ενσωματώνει τις πρωτοποριακές τεχνολογίες του iPhone Xs.

Συγκεκριμένα, χρησιμοποιεί τον ίδιο πανίσχυρο επεξεργαστή A12 Bionic και Neural Engine τελευταίας γενιάς, ενώ η βασική του -μονή- κάμερα έχει ανάλυση 12 MP. Παράλληλα, η κάμερά του υποστηρίζει λειτουργία πορτρέτου, τη λειτουργία bokeh των iPhone Xs και Xs Max, καθώς και δυνατότητα ρύθμισης βάθους πεδίου. Υποστηρίζει -επίσης- HDR καθώς και καταγραφή βίντεο ανάλυσης 4Κ έως και 60 καρέ το δευτερόλεπτο.

Προχωρώντας στην μπροστινή κάμερα, ανάλυσης 7 MP, αυτή είναι εφοδιασμένη με το βελτιωμένο σύστημα αναγνώρισης προσώπου Face ID ενώ υποστηρίζει HDR και καταγραφή βίντεο ανάλυσης 1080p στα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο.

Το iPhone XR διαθέτει την πιο εξελιγμένη Liquid Retina, LCD οθόνη 6,1 ιντσών με ανάλυση 1792×828 pixels, η οποία ολοκληρώνει τον εντυπωσιακό σχεδιασμό χωρίς περιθώρια από άκρη σε άκρη και την ανθεκτι

κή κατασκευή του από αλουμίνιο 7.000 series και γυαλί. Παράλληλα διαθέτει πιστοποίηση IP67 για ανθεκτικότητα σε νερό και σκόνη ενώ έρχεται χωρίς home button, πράγμα που σημαίνει ότι θ’ αφυπνίζεται με ένα απλό άγγιγμα του δαχτύλου.

Στα της μπαταρίας, παρά τις βελτιωμένες επιδόσεις και τη μεγαλύτερη οθόνη, το iPhone Xr υπόσχεται ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία, αφού διαρκεί έως και 1,5 ώρα περισσότερο από το iPhone 8 Plus. Επιπλέον, υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση.

Το iPhone Xr έρχεται με το νέο λειτουργικό της Apple, iOS 12, και υποστηρίζει όλες τις σύγχρονες ασύρματες επικοινωνίες όπως NFC, Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 5.0 και Gigabit-class LTE με 4×4 MIMO για γρήγορη ασύρματη δικτύωση σε Wi-Fi και δίκτυο κινητής, συνεργασία με σύγχρονες συσκευές Bluetooth και πολλά άλλα.

Τέλος, το iPhone XR θα κυκλοφορήσει λίγο αργότερα στη χώρα μας και συγκεκριμένα στις 26 Οκτωβρίου. Θα είναι διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις, 64GB, 128GB και 256GB, ενώ έρχεται με έξι ιδιαίτερα φινιρίσματα σε λευκό, μαύρο, μπλε, κοραλί, κίτρινο και κόκκινο (Product Red).

 

https://www.youtube.com/watch?v=6EiI5_-7liQ

 

Apple Watch Series 4

Με το Apple Watch Series 4, η Apple φέρνει στην αγορά ό,τι πιο εξελιγμένο έχει να προσφέρει η τεχνολογία wearable, τόσο σε επίπεδο hardware όσο και σε επίπεδο software.

To Apple Watch Series 4 διατηρεί τον χαρακτηριστικό σχεδιασμό του προκατόχου του, με τη διαφορά ότι έρχεται με κατά 30% μεγαλύτερη οθόνη, ενώ παράλληλα είναι ακόμη πιο λεπτό.

To πίσω μέρος της συσκευής είναι κατασκευασμένο από μαύρο κεραμικό και ζαφείρι κρύσταλλο, επιτρέποντας καλύτερη ασύρματη επικοινωνία. Επιπλέον, το Apple Watch Series 4 διαθέτει αξιολόγηση ανθεκτικότητας στο νερό έως 50 μέτρα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για δραστηριότητες όπως κολύμβηση στη θάλασσα ή στην πισίνα.

Το ηχείο έχει επίσης επανασχεδιαστεί πλήρως, καθιστώντας το κατά 50% πιο ισχυρό σε σχέση με το υφιστάμενο μοντέλο, ενώ το μικρόφωνο βρίσκεται πλέον μακριά από το ηχείο. Με αυτόν τον τρόπο η συνομιλία στις τηλεφωνικές κλήσεις θα είναι πολύ πιο καθαρή.

Χάρη στο επανασχεδιασμένο UI, το νέο wearable της εταιρείας καταφέρνει να εμφανίζει περισσότερες πληροφορίες ταυτόχρονα επί της οθόνης ενώ με τα νέα προσαρμόσιμα watch faces που σχεδίασε η Apple, οι χρήστες θα έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε 8 διαφορετικά widgets. Η εφαρμογή Breathe, την οποία πολλοί χρησιμοποιούν για διαλογισμό ή για να βελτιώσουν τον καρδιακό τους ρυθμό, θα είναι τώρα διαθέσιμη ως watch face. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις απλά ανυψώνοντας τον καρπό σου επιτρέποντας στην εφαρμογή Breathe να σε καθοδηγήσει με τεχνικές χαλάρωσης όπως βαθιές αναπνοές.

Η ψηφιακή βοηθός Siri έρχεται ακόμα πιο ανανεωμένη για να προσφέρει στο χρήστη περισσότερες ευκολίες. Για παράδειγμα, δε χρειάζεται πλέον να πεις “Hey Siri” για να ενεργοποιηθεί. Απλά σηκώνεις τον καρπό και μιλάς. Και δεδομένου ότι το Siri watch face μπορεί και μαθαίνει της συνήθειες του χρήστη, μπορεί να κάνει προληπτικά προτάσεις στο σωστό χρόνο και τόπο – όπως π.χ. η παραγγελία του πρωινού σου καφέ.

 

 

Στην «καρδιά» του Apple Watch Series 4 συναντάμε το νέο chip S4 της Apple, το οποίο διαθέτει νέο διπύρηνο επεξεργαστή 64-bit που μπορεί να ανταποκριθεί ακόμα και στους πιο υψηλούς ρυθμούς. Αυτό σημαίνει ότι οι εφαρμογές σας ανοίγουν αμέσως και είναι πάντα ενημερωμένες, για να μπορείς να κάνεις ακόμα πιο εύκολα και γρήγορα τις καθημερινές σου εργασίες, όπως να παρακολουθείς τους Κύκλους Δραστηριότητας, να ελέγχεις το ημερολόγιό σου ή να απαντάς σε μηνύματα. Επιπλέον, το επιταχυνσιόμετρο και το γυροσκόπιο έχουν διπλάσια δυναμική εμβέλεια και μπορούν να εντοπίσουν κίνηση οκτώ φορές γρηγορότερα. Σε ό,τι αφορά στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, η Apple έχει αυξήσει το χρόνο υπαίθριας προπόνησης σε έξι ώρες, με πλήρες GPS tracking για ακόμη μεγαλύτερες διαδρομές με ποδήλατο. Στην καλύτερη ενεργειακή απόδοση του νέου Apple Watch συμβάλει και η νέας τεχνολογίας οθόνη LTPO AMOLED, χάρη στην οποία η συσκευή μπορεί να λειτουργεί σχεδόν μια ολόκληρη μέρα με μία μόνο φόρτιση.

Το νέο Apple Watch έρχεται με το νέο λειτουργικό WatchOS 5 της Apple, μαζί με μια ποικιλία βελτιώσεων και λειτουργικών fitness που σου επιτρέπουν να παρακολουθείς με ακρίβεια την υγεία σου. Εκτός από τις κλασικές λειτουργίες fitness (θερμίδες, επίπεδα δραστηριότητας κ.λπ.) μπορεί πλέον να ανιχνεύσει ακόμα και αν έπεσε ή γλίστρησε ο χρήστης αναλύοντας την επιτάχυνση πρόσκρουσης. Εάν εντοπίσει ότι ο χρήστης βρίσκεται ακίνητος για πάνω από 1 λεπτό, αυτόματα θα καλέσει και θα στείλει μήνυμα στις επαφές έκτακτης ανάγκης χρησιμοποιώντας τη λειτουργία SOS.

Επιπλέον, είναι εφοδιασμένο με προηγμένους αισθητήρες για να σ’ ενημερώνει όταν έχεις ασυνήθιστό καρδιακό παλμό, ενώ μπορεί ν’ ανιχνεύσει ακόμα και την κολπική μαρμαρυγή.
Ίσως ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά της νέας γενιάς Apple Watch είναι ο ενσωματωμένος αισθητήρας καρδιακού παλμού. Μπορείς πλέον να κάνεις ηλεκτροκαρδιογράφημα (ΗΚΓ), κρατώντας απλά το δάκτυλό σου στη συσκευή για 30 δευτερόλεπτα. Αυτό θα μετρήσει την ηλεκτρική δραστηριότητα του καρδιακού παλμού και, στη συνέχεια, θα εμφανίσει την αναφορά στη σχετική εφαρμογή για να τη μοιραστείς με τον προσωπικό σου γιατρό.

Το Apple Watch Series 4 θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα στις 28 Σεπτεμβρίου και όπως μας έχει συνηθίσει η Apple, θα διατεθεί σε δύο μεγέθη: ένα μοντέλο με οθόνη στα 40 mm και ένα στα 44 mm για να επιλέξεις εκείνο που σε βολεύει περισσότερο και «κάθεται» καλύτερα στον καρπό σου.

 

Μπορείς να δεις ακόμη