Η καλύτερη περιποίηση του κατοικίδιού σου από σένα και μόνο

by Zikou Stella

Τα κατοικίδια αποτελούν τον πλέον ανιδιοτελή, αξιόπιστο και πολύτιμο φίλο του ανθρώπου. Τα χαριτωμένα τετράποδα έχουν την ανάγκη αγάπης του ιδιοκτήτη τους, όσο και εκείνος τη δική τους.

Η σχέση του ανθρώπου με τον σκύλο ή την γάτα του είναι εντελώς άδολη και τα συναισθήματα, όπως αυτό της αγάπης, κυριαρχούν κατά τη διάρκειά αυτής της φιλίας.

Τα κατοικίδια μέσα σε ένα σπίτι μπορούν να διαδραματίσουν κομβικό ρόλο και πολύτιμο σύμμαχο κατά της μοναξιάς και της κατάθλιψης. Προσφέρουν μία αίσθηση ασφάλειας και προστασίας. Μπορεί επίσης να παρακινήσουν και να ενθαρρύνουν το “αφεντικό” τους για σωματική δραστηριότητα και outdoor activities. H ενασχόληση με κάποιο ζώο μπορεί να προσφέρει την καλύτερη δυνατή ευκαιρία δραστηριοποίησης και κάνει τον άνθρωπο πιο ευαίσθητο στις σχέσεις του με τον υπόλοιπο κόσμο.

Όταν δεθείς με το κατοικίδιό σου η καθημερινότητά σου αποκτά ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον, αλλά συγχρόνως υποχρεώσεις και ευθύνες.

Τα κατοικίδια χρειάζονται την αμέριστη προσοχή σου, την αγάπη και προπάντων την φροντίδα σου ώστε να μεγαλώνουν υγιή, καθαρά και χαρούμενα.

Έχεις την ευθύνη τους, καθώς πρόκειται για ζωντανά πλασματάκια που σε περιμένουν χαρούμενα στο σπίτι, πάντα εκεί, πάντα ορεξάτα για συντροφιά και παιχνίδι. Σου προσφέρουν απλόχερα μοναδικές στιγμές και περιμένουν από σένα τα στοιχειώδη, όπως φαγητό, νεράκι και φροντίδα.

Αν έχεις έναν πιστό και αφοσιωμένο σκύλο ή μία πιο ανεξάρτητη γάτα, η τακτική περιποίησή τους είναι απαραίτητη για να εξασφαλίσεις την καλή υγεία και φυσικά την ομαλή συμβίωση στο σπίτι.

Να θυμάσαι ότι οι ανάγκες των δύο κατοικίδιων διαφέρουν πολύ μεταξύ τους και η ρουτίνα της περιποίησής τους παρουσιάζει διαφορές, λόγω φυσικά της ιδιαιτερότητας του κάθε ζώου.

 

 

Τips

  • Ο χνουδωτός φίλος σας, ανάλογα με το μέγεθος και την ράτσα του, χρειάζεται τακτικά βούρτσισμα και ιδιαίτερα δε όταν είναι μακρύτριχος, καθώς το νεκρό τρίχωμα δεν επιτρέπει στο δέρμα του να αναπνέει.
  • Το μπάνιο του πρέπει να είναι συχνό, όχι βέβαια και κάθε μέρα, και αυτό βοηθάει στην πρόληψη δερματικών προβλημάτων.
  • Να ελέγχεις το νερό του ώστε να μην είναι ούτε πολύ κρύο, ούτε πολύ ζεστό, αλλά στην κατάλληλη θερμοκρασία.
  • Θα πρέπει να συμβουλεύεσαι τον κτηνίατρο και να είναι πάντα ενημερωμένο το βιβλιάριο υγείας του κατοικίδιου, με όλα τα εμβόλια.
  • Οι γάτες… βγάζουν νύχια, οπότε είναι καλό να τους μάθεις εξαρχής ότι δεν τους επιτρέπεται το ακόνισμα στα χαλιά ή τον καναπέ σου. Να φροντίζεις να κόβεις τα νύχια τους διότι τα αποτελέσματα των μη κομμένων νυχιών θα τα δεις πάνω σου και στα έπιπλα. Εάν έχεις σκύλο θα κόβονται κάθε φορά που ο κτηνίατρος του κάνει εμβόλια.
  • Μετά τη βόλτα σε εξωτερικό χώρο να καθαρίζεις τις πατούσες με μαντηλάκια.
  • Να προσπαθείς να συνδυάσεις το μπάνιο του με μία ανταμοιβή (μπισκοτάκι ή μια άλλη λιχουδιά) ώστε την επόμενη φορά να… περιμένει με καλή διάθεση την διαδικασία καθαριότητας.
  • Ο τακτικός καθαρισμός μπορεί να διατηρήσει το σπίτι σας καθαρό για όλους

 

 

 

Περιποίηση κατ’ οίκον

Αναμφίβολα η περιποίηση των αγαπημένων κατοικίδιων αποτυπώνει το μέγεθος της αγάπης που τους δείχνεις. Ένα καλοφροντισμένο κατοικίδιο φαίνεται από την καθαριότητα αλλά και τη διάθεσή του. Φυσικά, η περιποίηση ενός σκύλου, δεν αποτελεί εύκολη υπόθεση. Χρειάζεται χρόνο και πολλές φορές κόπο και υπομονή. Αποτελεί όμως μία από τις υποχρεώσεις που έχει ένας ιδιοκτήτης κατοικιδίου, την οποία λαμβάνει εξαρχής.

Η επαγγελματική κουρευτική μηχανή ρεύματος για κατοικίδια Moser 1400, φέρει λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι τύπου Star Blade για ακρίβεια και αντοχή στο χρόνο. Είναι εξαιρετικά αθόρυβη, ιδανική τόσο για μικρά όσο και για μεγάλα ζώα.

Η Moser 1400 είναι εφοδιασμένη με επαγγελματικό καλώδιο 2 μέτρων για ελευθερία κινήσεων κατά τη διάρκεια του κουρέματος. Οι ενσωματωμένες ψύκτρες στην κεφαλή της κουρευτικής μηχανής επιτυγχάνουν να μη θερμαίνεται η κεφαλή ώστε να μην προκαλέσει εγκαύματα στο ευαίσθητο δέρμα του ζώου.

Συμβουλή: Το βρώμικο τρίχωμα μπορεί να επιβραδύνει τη λειτουργία της κεφαλής της κουρευτικής μηχανής. Συνίσταται να καθαρίσεις και να στεγνώσεις το τρίχωμα του κατοικίδιού σου πριν το κουρέψεις. Επίσης, για να εξασφαλίσεις μια μεγάλη διάρκεια ζωής για τη συσκευή σου, είναι σημαντικό να λιπαίνεις την κεφαλή συχνά κατά τη διάρκεια του κουρέματος. Χωρίς αρκετό λάδι λίπανσης τα μεταλλικά δόντια των λεπίδων τρίβονται μεταξύ τους, φθείροντας πολύ πιο γρήγορα την κοπτική κεφαλή.

Η χτένα καλλωπισμού Wahl με μεγάλες τρίχες από ανοξείδωτο ατσάλι είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να διεισδύει τη ρίζα του τριχώματος του κατοικίδιού σου. Βοηθάει στην εξάλειψη των νεκρών τριχών και των κόμπων.

Η χτένα ξυράφι της Wahl έχει λεπίδες οδοντωτές από ανοξείδωτο ατσάλι που βοηθούν στην απομάκρυνση επίμονων κόμπων στο τρίχωμα του σκύλου σου.

Για το πλύσιμο του κατοικίδιού σου θα χρειαστείς ένα εργαλείο 2 σε 1. Η βούρτσα είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να διανέμει αποτελεσματικά το σαμπουάν στο τρίχωμα και την επιδερμίδα του ζώου.

Αν έχεις ογκώδη ή μεγάλα σκυλιά η βούρτσα της Wahl για μεγάλους σκύλους είναι ιδανική. Οι σκληρές ανοξείδωτες τρίχες του βοηθάνε στην αφαίρεση των νεκρών τριχών, υπολειμμάτων και κόμπων από το τρίχωμα του σκύλου σου. Οι τρίχες είναι τοποθετημένες κοντά η μια στην άλλη ώστε η βούρτσα να είναι ιδανική για ευαίσθητες επιδερμίδες. Η συχνή χρήση βοηθάει ώστε το τρίχωμα του σκύλου σου να παραμένει λείο και απαλό.

 

 

Μία έξτρα επιλογή είναι το Xiaomi Smart Pet Fountain Filter. Με το αποτελεσματικό βαθύ φιλτράρισμα τεσσάρων σταδίων, τα λεπτά σωματίδια, οι τρίχες και το κατάλοιπα χλωρίου, συμπεριλαμβανομένων των ιόντων Ca και Mg, αναχαιτίζονται αποτελεσματικά και φιλτράρονται, βελτιώνοντας τη γεύση του νερού. Παράλληλα μαλακώνει και καθαρίζει το νερό για να διασφαλίσει την υγεία του ουροποιητικού συστήματος του κατοικίδιου ζώου.

Με όλα τα παραπάνω αξεσουάρ δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι για την υγιεινή του κατοικίδιού σου. Με απλά εργαλεία λύνεις το πρόβλημα της καθαριότητας του σκύλου ή της γάτας σας. Η καλύτερη περιποίηση του κατοικίδιού σου γίνεται από σένα και μόνο χωρίς κανένα θέμα.

Η απόκτηση ενός κατοικίδιου πέραν από την χαρά, την συντροφιά και τις όμορφες στιγμές σηματοδοτεί και πολλές ευθύνες. Είναι δέσμευση για σένα ή την οικογένειά σου και θα πρέπει να τα φροντίσεις σαν ισότιμο μέλος του σπιτιού.

Για να βρεις ό,τι ψάχνεις και για να εξασφαλίσεις τα καλύτερα εργαλεία για την περιποίηση του κατοικίδιού σου μπες στο kotsovolos.gr ή επισκέψου ένα από τα κοντινά καταστήματα της αλυσίδας ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ.

 

Περιποιήσου με τον καλύτερο τρόπο τον σκύλο ή την γάτα σου και να είσαι σίγουρος/η ότι θα το εκτιμήσει!

Μπορείς να δεις ακόμη