Η Microsoft ανακοίνωσε το Proteus Controller για gamers με κινητικά προβλήματα

by Manos Kavvalos

Η Microsoft ανακοίνωσε το Proteus Controller, ένα αρθρωτό video game controller kit, που βοηθάει τους παίκτες του Xbox με αναπηρίες να διαμορφώνουν ένα χειριστήριο που καλύπτει τις ανάγκες τους. Δημιουργήθηκε από την εταιρεία κατασκευής περιφερειακών ByoWave ως μέρος του προγράμματος Designed for Xbox και αποτελείται από μικρά τμήματα με faceplates που αλλάζουν, πλήκτρα για τον χειρισμό, pad με πλήκτρα κατεύθυνσης και αναλογικούς μοχλούς.

Τα τμήματα, τύπου “snap and play” συνδέονται μεταξύ τους, ώστε οι παίκτες να μπορούν να δημιουργήσουν περισσότερες από 100 διαμορφώσεις και παραλλαγές φωτισμού LED. Ως αποτέλεσμα, οι παίκτες με ένα χέρι και άλλοι με διαφορετικού τύπου κινητικές δυσκολίες μπορούν να χρησιμοποιούν το χειριστήριο με τον πιο άνετο τρόπο για αυτούς. Η διάταξη των πλήκτρων είναι δυνατό να αλλάξει, προκειμένου οι χρήστες να απολαμβάνουν μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία, το μόνο επιπλέον που απαιτείται είναι η συνοδευτική εφαρμογή.

Κατά το λανσάρισμά του, το Proteus Controller θα συνεργάζεται με κονσόλες Xbox Series X, Xbox Series S και Xbox One, όπως επίσης με υπολογιστές που τρέχουν Windows 10 και Windows 11. Προς το παρόν, τουλάχιστον, δεν θα υπάρχει υποστήριξη για PlayStation 5 ή Nintendo Switch, όμως η ByoWave δηλώνει απόλυτα ανοικτή σε νέες συνεργασίες.

Το controller θα κυκλοφορήσει αυτό το Φθινόπωρο και στη συσκευασία θα περιλαμβάνεται καλώδιο USB-C για τη φόρτισή του, ένα Bluetooth dongle και άλλα εξαρτήματα, όπως μια δεξιά και μια αριστερή λαβή για τη διαμόρφωση ενός παραδοσιακού gamepad, συν δύο μεγάλα περιφερειακά με ένα πλήκτρο.

 

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5PlayStation 4Nintendo SwitchXbox Series X, Xbox Series SPC. 

 

Έλα στην πιο KMING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη