Η Microsoft ετοιμάζει remasters ή remakes για τη σειρά Gears of War;

by Aggeliki Tsoukana

Οι φήμες οργιάζουν εδώ και καιρό και οι ενδείξεις είναι πολλές από διάφορα leaks και δημοσιογραφικές πηγές, για αυτό και δεν θα είναι υπερβολή να θεωρήσει κάποιος ως δεδομένη την πιθανότητα να κυκλοφορήσει ένα remaster ή/και remake για όλη τη σειρά παιχνιδιών Gears of War!

Αν δεν το γνωρίζεις ήδη μιλάμε για ένα από τα πλέον πετυχημένα σε κάθε επίπεδο franchise όλων των εποχών, με τεράστιο community και σαφώς για μία από τις πιο επιδραστικές σειρές στην ιστορία των videogames. Ειδικά το πρώτο (original) ήταν μοναδικό ως προς το gameplay, τα υπέροχα γραφικά του και το σκοτεινό art style. Το τελευταίο ενέπνευσε πολλά κόμικ και βιβλία, ενώ η σειρά Gears, μαζί με τα Halo, Fable και Forza ουσιαστικά κουβάλησαν το XBOX brand και ειδικά την έκδοση 360 (τεράστια εμπορική επιτυχία μαζί με τις τότε μοναδικές online υπηρεσίες).

Σε αυτό το σημείο να τονιστούν μερικές ακόμα παράμετροι: ήδη από το 2015 το πρώτο Gears έγινε remastered με επιτυχία, οι φαν το επιθυμούν διακαώς, ενώ το όλο στιλ του παιχνιδιού έχει νόημα να μεταφερθεί σε next gen κονσόλες ειδικά με τα νέα τους χαρακτηριστικά, όπως είναι το Ray Tracing.

Επίσης, ήδη η Microsoft έχει προσφέρει μία αντίστοιχη εμπειρία με το Master Chief Collection, το οποίο προσφέρει τα remake των Halo, Halo 2, Halo 3, Halo ODST, Halo 4 και Halo Reach. Γιατί λοιπόν να μην δούμε ένα αντίστοιχο πακέτο με τα Gears of War 1, 2, 3 μαζί με το Gears of War Judgement;

Σε κάθε περίπτωση, θα είναι μία win win situation για όλους και σίγουρα μία εμπορική επιτυχία. Αν μάλιστα δεχτούμε τις συνήθως αξιόπιστες πληροφορίες του Nick Baker από το Xbox Era αυτό θα συμβεί μέσα στο 2022 (δηλαδή μέσα στους επόμενους μήνες)!

Σύντομα θα ξέρουμε περισσότερα και αν όντως κυκλοφορήσει θα είναι μία καλή ευκαιρία να δοκιμάσουν οι παλιότεροι ένα εξαιρετικό videogame upgraded για νέο hardware, αλλά και οι νεότεροι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μία σειρά θρύλο που έγραψε τη δική της ιστορία.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Μπορείς να δεις ακόμη