Βρείτε την κατάλληλη λύση κλιματισμού για την επιχείρησή σας

by Ioanna Tsoutsia

Τα προϊόντα επαγγελματικού κλιματισμού δημιουργούν υγιεινό και άνετο εσωτερικό περιβάλλον, βοηθώντας σας να διαχειριστείτε τη θερμοκρασία με μια σειρά από μονάδες που φροντίζουν με τον καλύτερο τρόπο τη θέρμανση και ψύξη του χώρου. Εξασφαλίζουν τη βέλτιστη ενεργειακή συμπεριφορά των κτιρίων ενώ παράλληλα συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος χάρη στην εξοικονόμηση ενέργειας και τη χαμηλή εκπομπή CO2. Επιπρόσθετα, ο σωστός κλιματισμός σε μια επιχείρηση συμβάλει στην ευημερία του ανθρώπινου δυναμικού και των πελατών.

Για να έχετε πλήρη εικόνα σχετικά με το ποια λύση επαγγελματικού κλιματιστικού σας εξυπηρετεί καλύτερα, θα πρέπει πρώτα να μελετήσετε προσεκτικά τις προδιαγραφές του χώρου σας όπως διαρρύθμιση και τετραγωνικά μέτρα. Στη συνέχεια, θα μπορείτε να «διαβάσετε» καλύτερα τις τεχνικές προδιαγραφές ενός επαγγελματικού κλιματιστικού, πάντα με στόχο να κάνετε την καλύτερη δυνατή επιλογή.

 

Τύποι επαγγελματικών κλιματιστικών

Βασικός παράγοντας για την επιλογή του κατάλληλου επαγγελματικού κλιματιστικού αποτελεί η διαρρύθμιση του χώρου ή και η συνθήκες που επικρατούν μέσα σε αυτόν. Για παράδειγμα, διαφορετικές ανάγκες έχει ένα μικρό κατάστημα λιανικής και διαφορετικές μία ξενοδοχειακή μονάδα ή ένα εστιατόριο. Αν πρέπει να καλυφθεί μεγάλη έκταση, όπως π.χ. μεγάλο κατάλυμα, χώρος εστίασης, μεγάλος βιομηχανικός χώρος κλπ., ίσως πρέπει να εξεταστεί η επιλογή μιας κεντρικής μονάδας κλιματισμού.

 

 

Κλιματιστικές μονάδες τύπου κασέτας

Ο συγκεκριμένος τύπος επαγγελματικού κλιματιστικού είναι ιδανική λύση για επαγγελματικούς χώρους με χαμηλό ύψος. Οι εσωτερικές μονάδες διαθέτουν ευέλικτο μέγεθος, ώστε να τοποθετούνται άνετα ψευδοροφές με περιορισμένο ύψος. Όλες οι σύγχρονες προτάσεις έρχονται με πολλαπλές εξόδους για να παρέχουν ομοιόμορφη παροχή αέρα στον κλιματιζόμενο χώρο.

Χάρη στην είσοδο φρέσκου αέρα, ανανεώνεται διαρκώς η ατμόσφαιρα του κλιματιζόμενου χώρου φέρνοντας καθαρό αέρα από το περιβάλλον. Επίσης, διαθέτουν ειδικές εγκοπές στην εσωτερική μονάδα, ώστε να κάνουν εύκολη την εγκατάσταση. Παράλληλα, το μοντέρνο design θα αναβαθμίσει την αισθητική του χώρου σας.

Σχεδόν όλα τα μοντέλα παρέχουν έξυπνο χειριστήριο για ρύθμιση ταχύτητας ανεμιστήρα, περσίδων, μέχρι υπενθύμιση καθαρισμού φίλτρου.

 

 

Κλιματιστικά Δαπέδου/Οροφής

Σε αυτή την κατηγορία συναντάμε τα κλιματιστικά διαιρούμενου τύπου (split). Αποτελούνται από μία εξωτερική μονάδα και μια εσωτερική μονάδα που εδράζεται είτε στο δάπεδο, είτε στην οροφή, ανάλογα με τις ανάγκες τις επιχείρησης. Διαθέτουν μοντέρνο design και ευελιξία στην τοποθέτηση, προσφέροντας ομοιόμορφα επίπεδα θερμοκρασίας και άνεσης. Πολλά μοντέλα είναι ιδανικά τόσο για τοποθέτηση σε δάπεδο όσο και για οροφή.

Το βασικό πλεονέκτημα της επιδαπέδιας τοποθέτησης είναι η εξαιρετική αίσθηση σε λειτουργία θέρμανσης. Κάτι που οφείλεται στον τρόπο με τον οποίο κινείται ο αέρας στον χώρο. Βάσει φυσικής, τα θερμότερα στρώματα αέρα ανεβαίνουν προς την οροφή. Έτσι τα κλιματιστικά δαπέδου απορροφάνε συνεχώς τον κρύο αέρα που έχει συσσωρευτεί στο δάπεδο και τον ζεσταίνουν, δημιουργώντας ένα κυκλικό ρεύμα αέρα το οποίο «αναγκάζει» τον κρύο αέρα που βρίσκεται στο δάπεδο να κινηθεί προς το κλιματιστικό και να ζεσταθεί. Ως εκ τούτου, τα κλιματιστικά δαπέδου αποτελούν ιδανική επιλογή για τη θέρμανση χώρων. Ιδιαίτερα όταν οι χώροι αυτοί είναι μεγάλων διαστάσεων και ψηλοτάβανοι.

Ένα ακόμη πλεονέκτημα στην επιδαπέδια τοποθέτηση είναι ότι το ρεύμα αέρα σε λειτουργία ψύξης δεν «πέφτει» απευθείας πάνω στους παριστάμενους, αφού κινείται προς την οροφή και όχι προς το μέρος τους. Αν και τα περισσότερα μοντέλα οροφής παρέχουν έξυπνες λειτουργίες τύπου «Avoid Me» για να απολαμβάνετε ιδανικά επίπεδα θερμοκρασίας, αποφεύγοντας παράλληλα την απευθείας έκθεση στη ροή του αέρα.

 

 

Κλιματιστικά Ντουλάπα

Τα κλιματιστικά τύπου Ντουλάπα διακρίνονται κυρίως για την εξοικονόμηση χώρου και την ευκολία στην εγκατάσταση. Έχουν εφαρμογή σε οποιοδήποτε επαγγελματικό χώρο. Η εύκολη τοποθέτησή τους, η απλή και εύχρηστη λειτουργία τους, είναι χαρακτηριστικά που τα καθιστούν ιδανική λύση για επαγγελματικούς χώρους κάθε τύπου. Παρέχουν μεγάλη ροή αέρα για αποτελεσματική κάλυψη όλου του κλιματιζόμενου χώρου, την ίδια στιγμή που τα περισσότερα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με πολλαπλές εξόδους αέρα για αποτελεσματική διάχυση αέρα σε κάθε γωνία του χώρου.

 

Επιπλέον λειτουργίες και συνδεσιμότητα Wi-Fi

Ορισμένες προτάσεις προσφέρουν επιπλέον λειτουργίες, που συμβάλουν στην άνετη διαβίωση και στην εξοικονόμηση ενέργειας. Ενδεικτικά, θα συναντήσετε μοντέλα με λειτουργία ιονισμού για ακόμα πιο καθαρή ατμόσφαιρα στον χώρο σας, ή και έξυπνα πάνελ αφής για εύκολο χειρισμό.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό που θα εκτιμήσετε ιδιαίτερα, είναι η λειτουργία αυτοδιάγνωσης βλαβών. Με αυτό τον τρόπο παρατείνεται η διάρκεια ζωής του κλιματιστικού, και παράλληλα μειώνονται τα έξοδα συντήρησής του.

Μπορείτε, επίσης, να εξετάσετε την επένδυση σε «έξυπνα» μοντέλα. Δηλαδή, σε μονάδες με συνδεσιμότητα Wi-Fi, για απομακρυσμένη διαχείριση από το smartphone ή το tablet. Έτσι, δημιουργείτε τις ιδανικές συνθήκες στον χώρο σας, με ένα «άγγιγμα» στην οθόνη του κινητού σας. Πέρα από την ευκολία που προσφέρει η απομακρυσμένη διαχείριση, η δυνατότητα απομακρυσμένου προγραμματισμού ψύξης/θέρμανσης θα σας εξοικονομήσει χρήματα. Το κλιματιστικό θα λειτουργεί όταν και όσο πρέπει, μειώνοντας έτσι την κατανάλωση ενέργειας.

 

Αναβαθμίστε τον κλιματισμό σας και μειώστε το περιβαλλοντικό σας αποτύπωμα

Όλα τα σύγχρονα κλιματιστικά έχουν υψηλή ενεργειακή απόδοση και παρέχουν πολλές λειτουργίες για τη δημιουργία του ιδανικού κλίματος, χειμώνα/καλοκαίρι. Επιπρόσθετα, το πιο σύγχρονο οικολογικό ψυκτικό υγρό R32 με 68% χαμηλότερο δυναμικό υπερθέρμανσης του πλανήτη, έρχεται να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τις αποδόσεις των σύγχρονων κλιματιστικών αλλά και να συμβάλει δραστικά στην προστασία του πλανήτη. Δεν επιδρά αρνητικά στο στρώμα του όζοντος, συμβάλει στη μείωση του φαινομένου υπερθέρμανσης εγκλωβίζοντας μικρότερα ποσά θερμότητας (GWP= 675) και μπορεί εύκολα να επαναχρησιμοποιηθεί και να ανακυκλωθεί.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα οικιακό κλιματιστικό ίσως να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μιας μικρής επιχείρησης. Ωστόσο, οι επαγγελματικές κλιματιστικές μονάδες παρέχουν μεγαλύτερη ευελιξία, καθώς μπορούν να ευθυγραμμιστούν πιο εύκολα με τις ανάγκες μιας επιχείρησης.

Μπορείς να δεις ακόμη