Η νέα σειρά P40 της Huawei καλύπτει κάθε ανάγκη

 

Η Huawei ανακοίνωσε τη νέα σειρά P40, η οποία περιλαμβάνει συνολικά τέσσερα μοντέλα, που μπορούν να καλύψουν κάθε ανάγκη και απαίτηση. Η νέα σειρά απαρτίζεται από τα P40 Lite E, P40 Lite, P40 και P40 Pro με τα δύο τελευταία να απευθύνονται στους πιο απαιτητικούς και ενθουσιώδεις με την τεχνολογία χρήστες.

 

P40 Lite E

To νέο P40 Lite E διαθέτει οθόνη τεχνολογίας LCD IPS με διαγώνιο 6,39 ιντσών που υποστηρίζει ανάλυση HD+ (1560 x 720 pixels) προσφέροντας εξαιρετικές γωνίες θέασης και ποιότητα χρωμάτων. Η οθόνη, στην αριστερή πάνω γωνία της, διαθέτει μία μικρή οπή για την εμπρόσθια κάμερα, η οποία βασίζεται σε αισθητήρα 8MP (f:/2.0) και είναι ιδανική για selfies υψηλής ποιότητας και διάφορα «παιχνίδια» καθώς υποστηρίζεται από πολλά φίλτρα, τεχνικές ωραιοποίησης και εφέ επαυξημένης πραγματικότητας.

Το οικονομικότερο smartphone της σειράς P40 ενσωματώνει τον οκταπύρηνο επεξεργαστή Kirin 710F της θυγατρικής της Huawei, HiSilicon, σε συνδυασμό με 4GB RAM και 64GB αποθηκευτικού χώρου που είναι δυνατόν να επεκταθεί με τη χρήση κάρτας μνήμης microSD. Χάρη στον οκταπύρηνο επεξεργαστή και τα γραφικά Mali-G51F, η συσκευή προσφέρει υψηλές επιδόσεις σε κάθε σενάριο χρήσης αλλά και οικονομία στην μπαταρία, η οποία έχει χωρητικότητα 4000mAh και υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση 10W.

Στο πίσω μέρος της συσκευής, υπάρχουν τρεις κάμερες που συνοδεύονται από φλας, αλλά και ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων. Η κύρια κάμερα είναι ευρυγώνια και βασίζεται σε αισθητήρα 48MP (f:/1.8) με PDAF (Phase Detection AutoFocus), η δεύτερη είναι υπερευρυγώνια, και επομένως ιδανική για τοπία και βασίζεται σε αισθητήρα 8MP, ενώ η τρίτη κάμερα αναλαμβάνει να υπολογίσει το βάθος πεδίου συνεισφέροντας σε ένα άρτιο αισθητικά αποτέλεσμα σε φωτογραφίες πορτραίτων με ανεστίαστο φόντο (bokeh effect). Η συσκευή προσφέρει το περιβάλλον χρήσης EMUI 10 που βασίζεται στην τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Google, Android 10.

 

P40 Lite

Το «μεσαίο» P40 Lite απευθύνεται στους χρήστες που θέλουν μία καθημερινή συσκευή που μπορεί να ανταποκριθεί σε κάθε σενάριο χρήσης. Η υψηλή απόδοση του οφείλεται στον υπερσύγχρονο επεξεργαστή Kirin 810 (κατασκευάζεται στα 7nm) της HiSilicon, που συνοδεύεται από 6GB RAM και 128GB γρήγορου (UFS2.1) αποθηκευτικού χώρου (μπορεί να επεκταθεί μέσω κάρτας μνήμης).

Η οθόνη της συσκευής, που διαθέτει μία μικρή οπή για τις ανάγκες της εμπρόσθιας κάμερας 16MP (f:/2.0), έχει διαγώνιο 6,4 ιντσών. Πρόκειται για μία εξαιρετικής ποιότητας οθόνη LCD IPS που υποστηρίζει ανάλυση 2310 x 1080 pixels και καλύπτει άνω του 83% της επιφάνειας της πρόσοψης για να προσφέρει μία εκπληκτική εμπειρία θέασης.

Η συσκευή υποστηρίζει το τελευταίας γενιάς πρότυπο WiFi 6 (802.11b/g/n/ac/ax), Bluetooth 5.0, GPS, NFC και USB-C, αλλά και αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων που βρίσκεται στην δεξιά πλευρά του πλαισίου της συσκευής, στο πλήκτρο power on/off. Διαθέτει τέσσερις κάμερες στο πίσω μέρος. Η κύρια κάμερα είναι ευρυγώνια με ανάλυση 48MP (f:/1.8) και ταχύτατη αυτόματη εστίαση χάρη στην υποστήριξη PDAF (Phase Detection AutoFocus). Η δεύτερη κάμερα που είναι ιδανική για τοπία και αξιοθέατα βασίζεται σε αισθητήρα 8MP (f:/2.4). Η τρίτη κάμερα προορίζεται για πολύ κοντινές λήψεις τύπου «macro» και υποστηρίζει ανάλυση 2MP (f:/2.4).

Την τετράδα συμπληρώνει μία κάμερα που αναλαμβάνει ουσιαστικά χρέη αισθητήρα βάθους για τον υπολογισμό του βάθους πεδίου (για φωτογραφίες πορτραίτων με ανεστίαστο φόντο). Το περιβάλλον χρήσης είναι το EMUI 10 της Huawei που βασίζεται στο Android 10.

P40

Το P40 αποτελεί μία high-end συσκευή και απευθύνεται σε απαιτητικούς χρήστες. Προσφέρει μεγάλη, υψηλής ανάλυσης οθόνη τεχνολογίας OLED, πανίσχυρο οκταπύρηνο επεξεργαστή, συμβατότητα με τα τελευταίας γενιάς δίκτυα 5G, μπόλικη μνήμη και υπερσύγχρονη, τριπλή κάμερα που μπορεί να ανταποκριθεί σε όλες τις συνθήκες, ακόμα και με εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα φωτισμού.

Η οθόνη του έχει διαγώνιο 6,1 ιντσών, είναι τεχνολογίας OLED και υποστηρίζει ανάλυση Full HD+ (2340 x 1080 pixels). Η οθόνη «ενσωματώνει» τον αισθητήρα σάρωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων για εύκολο, ασφαλές και άμεσο ξεκλείδωμα. Στην αριστερή πάνω γωνία της διαθέτει μία διπλή οπή (τύπου «pill») καθώς διαθέτει διπλή εμπρόσθια κάμερα. Η κύρια εμπρόσθια κάμερα που είναι ευρυγώνια προσφέρει φωτεινές, υψηλής ευκρίνειας φωτογραφίες καθώς βασίζεται σε αισθητήρα 32MP (f:/2.2), ενώ η κάμερα που την συνοδεύει είναι μία κάμερα/ αισθητήρα βάθους για την εφαρμογή εφέ τύπου «bokeh» σε πορτραίτα και ασφαλές ξεκλείδωμα με τη χρήση του προσώπου.

Στο πίσω μέρος υπάρχουν τρεις κάμερες, σε κάθετη διάταξη, που συνοδεύονται από φλας. Το βάρος της λήψης των φωτογραφιών και βίντεο αναλαμβάνει η κύρια κάμερα 50MP, η οποία διαθέτει ένα εξελιγμένο σύστημα φακού που είναι αρκετά φωτεινός (f:/1.9), φέρει την σφραγίδα της Leica και συνοδεύεται από σύστημα οπτικής σταθεροποίησης της εικόνας. Σε συνδυασμό με το «night mode» (λειτουργία νύχτας), ο χρήστης της συσκευής είναι σε θέση να βγάζει φωτεινές, υψηλής ευκρίνειας φωτογραφίες σε συνθήκες με πολύ χαμηλά επίπεδα φωτισμού. Η δεύτερη κάμερα είναι υπερευρυγώνια, με αισθητήρα 16MP και σύστημα φακού 17mm και επομένως είναι ιδανική για φωτογραφίες τοπίων ή αξιοθέατων.

Στην περίπτωση που απαιτείται να έρθει πιο κοντά το θέμα σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την κάμερα τηλεφακό (telephoto) που προσφέρει 3x optical zoom. Μάλιστα για να διατηρηθεί το θέμα εντός κάδρου και σταθερό, η κάμερα διαθέτει σύστημα οπτικής σταθεροποίησης της εικόνας (OIS). Επιπλέον και η αυτόματη εστίαση πραγματοποιείται με ταχύτητα και ακρίβεια χάρη στη τεχνολογία Phase Detection AutoFocus (PDAF). Η συσκευή προσφέρει δυνατότητα λήψης βίντεο 2160p στα 30fps και 60fps.

Την ιδιαίτερα υψηλή απόδοση του, το P40 την χρωστάει στον οκταπύρηνο επεξεργαστή Kirin 990 5G της HiSilicon που συνοδεύεται από τον πανίσχυρο επεξεργαστή γραφικών Mali-G76 MP16, από μνήμη 8GB και από αποθηκευτικό χώρο 128GB που μπορεί να επεκταθεί. Η συσκευή υποστηρίζει WiFi 6 (802.11b/g/n/ac/ax), Bluetooth 5.1, GPS και NFC, έχει στερεοφωνικά ηχεία, IR blaster και USB-C (USB3.1). Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 3800mAh και υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση 22,5W.

 

P40 Pro

Το Huawei P40 Pro διαθέτει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με το P40, όπως τον επεξεργαστή ή την κύρια κάμερα. Ωστόσο προσφέρει ακόμα περισσότερες δυνατότητες και απευθύνεται σε πολύ απαιτητικούς ή ενθουσιώδεις με την τεχνολογία χρήστες.

Η οθόνη του διαθέτει καμπύλες σε όλες τις πλευρές της (Overflow Display). Είναι μία ιδιαίτερα εξελιγμένη –και γρήγορη- οθόνη τεχνολογίας OLED που υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης 90Hz για ομαλότατη κύλιση, εξαιρετικά γρήγορη αίσθηση στο χειρισμό, «ακαριαία» απόκριση στα πατήματα και βεβαίως απολαυστικό παιχνίδι. Υποστηρίζει ανάλυση 2640 x 1200 pixels και είναι συμβατή με το πρότυπο HDR10+, ενώ καλύπτει πλήρως τον χρωματοχώρο DCI-P3 για εξαιρετικά χρώματα.

Όπως και στην περίπτωση του P40, στην αριστερή πάνω γωνία της διαθέτει μία διπλού μεγέθους οπή για την διπλή εμπρόσθια κάμερα. Η βασική κάμερα, όπως και στην περίπτωση του «απλού» P40, είναι ευρυγώνια, βασίζεται σε αισθητήρα 32MP (f:/2.2, υποστηρίζεται AF) και συνοδεύεται από μία IR Depth/ Gesture Camera για τον ακριβή υπολογισμό του βάθους πεδίου (για πορτραίτα με ανεστίαστο φόντο), εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας αλλά και το ασφαλές ξεκλείδωμα της συσκευής με βιομετρική τεχνολογία (σάρωση προσώπου).

Η τετραπλή κύρια κάμερα, σε σύγκριση με εκείνη του P40 έχει μόνο ένα κοινό χαρακτηριστικό, την βασική κάμερα Ultra Vision Wide 50MP. Η συγκεκριμένη κάμερα είναι ευρυγώνια και ο αισθητήρας 50MP βρίσκεται πίσω από ένα προηγμένο σύστημα φακού πολλαπλών οπτικών στοιχείων που έχει επιμεληθεί η Leica (f:/1.9). Πέρα από PDAF (Phase Detection AutoFocus) για εξαιρετικά γρήγορη και ακριβής αυτόματη εστίαση, η κάμερα διαθέτει σύστημα οπτικής σταθεροποίησης της εικόνας και πολλά άλλα χαρακτηριστικά που θα κάνουν την «νύχτα μέρα». Χάρη στο προηγμένο «night mode» (λειτουργία νύχτας), θα είσαι σε θέση να τραβήξεις εξαιρετικά όμορφες και ευκρινείς φωτογραφίες σε συνθήκες με πολύ χαμηλά επίπεδα φωτισμού ή τη νύχτα (άλλωστε υποστηρίζεται ISO έως και 409600).

Η δεύτερη κάμερα, 12MP, είναι τύπου «telephoto» (125mm, f:/3.4) και διαθέτει περισκοπικό σχεδιασμό (periscope design) για να προσφέρει 5x optical zoom και 50x Max zoom ώστε να φέρεις το θέμα σου πιο κοντά από ποτέ. Η κάμερα προσφέρει Phase Detection AutoFocus και ΟIS, δηλαδή τεχνολογία οπτικής σταθεροποίησης της εικόνας για εξαιρετικά σταθερές λήψεις.

Η τρίτη κάμερα είναι υπερευρυγώνια, ονομάζεται Ultra Wide Cine και βασίζεται σε αισθητήρα 40MP (f:/1.8, 18mm), ενώ η τέταρτη είναι ένας αισθητήρας υπολογισμού του βάθους πεδίου τύπου 3D ToF για φωτογραφίες με ανεστίαστο φόντο (bokeh effect), εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας κ.ά.

Στο εσωτερικό του P40 Pro υπάρχει ο οκταπύρηνος επεξεργαστής Kirin 990 5G της HiSilicon με «γραφικά» Mali-G76 MP16, 8GB RAM και αποθηκευτικός χώρος 128GB ή 256GB που μπορεί να επεκταθεί. Η συσκευή που είναι συμβατή με τα τελευταίας γενιάς τηλεπικοινωνιακά δίκτυα 5G, υποστηρίζει WiFi 6 (802.11b/g/n/ac/ax), Bluetooth 5.1 και έχει GPS και NFC, στερεοφωνικά ηχεία, IR blaster αλλά και USB-C (USB3.1). Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 4200mAh και υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση 40W, ασύρματη φόρτιση, αλλά και αντίστροφη ασύρματη φόρτιση για να μπορείς να φορτίσεις τα ασύρματα ακουστικά σου ή και άλλες συσκευές (π.χ. κάποιο άλλο κινητό που υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση). Ένα ακόμη σημαντικό χαρακτηριστικό του P40 Pro είναι ότι καλύπτει τις προδιαγραφές IP68 και επομένως είναι απρόσβλητο από το νερό και τη σκόνη.

 

Μπορείς να δεις ακόμη