Πώς αξιοποιούμε τα αποξηραμένα φρούτα
Από την Ιωάννα Σταμούλου Εκτός από σοβαρούς λόγους να εντάξουμε στη διατροφή μας τα ξερά φρούτα έχουμε
Κόβουμε τα καπάκια και αφαιρούμε τα σπόρια από τις πιπεριές.
Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε το κουκουνάρι, το τριμμένο καρότο και το μπαχάρι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το ρύζι, φέρνουμε δύο βόλτες και σβήνουμε με το κρασί, την ντομάτα κονκασέ και τη ζάχαρη. Αλατοπιπερώνουμε, φέρνουμε δύο-τρεις βόλτες και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τις σταφίδες, τον βασιλικό, τον άνηθο, τον μαϊντανό, το κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε καλά.
Αλατίζουμε ελαφρά μέσα-έξω τις πιπεριές, τις γεμίζουμε και τις τοποθετούμε στον πολυμάγειρα AutoCook.
Περιχύνουμε με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, λίγη ρίγανη και ½ ποτήρι νερό. Επιλέγουμε το κατάλληλο πρόγραμμα και αφήνουμε να μαγειρευτούν στον πολυμάγειρα για 20 λεπτά.