|  | 

Κουζίνα

Γεμιστές πιπεριές – Κουζίνα: Μαζί με τον Ανδρέα και την Ελένη

ΥΛΙΚΑ

  • Για τις πιπεριές

  • 6 στρογγυλές πιπεριές (κίτρινες, πορτοκαλί και κόκκινες)
  • 1 ποτήρι ρύζι καρολίνα ή νυχάκι
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 1 κονκασέ περασμένο από τον πολυκόφτη
  • 1 κ.σ. κοφτή ζάχαρη
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 50 γρ. μαύρες σταφίδες
  • 50 γρ. κουκουνάρι
  • 1 ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κ.γ. μπαχάρι τριμμένο
  • Αλάτι - Πιπέρι
  • Για το τέλος

  • Ελαιόλαδο
  • 1/2 ποτήρι νερό
  • Ρίγανη
  • Αλάτι - πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

 
Κόβουμε τα καπάκια και αφαιρούμε τα σπόρια από τις πιπεριές.
Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε το κουκουνάρι, το τριμμένο καρότο και το μπαχάρι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το ρύζι, φέρνουμε δύο βόλτες και σβήνουμε με το κρασί, την ντομάτα κονκασέ και τη ζάχαρη. Αλατοπιπερώνουμε, φέρνουμε δύο-τρεις βόλτες και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τις σταφίδες, τον βασιλικό, τον άνηθο, τον μαϊντανό, το κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε καλά.
Αλατίζουμε ελαφρά μέσα-έξω τις πιπεριές, τις γεμίζουμε και τις τοποθετούμε στον πολυμάγειρα AutoCook.
Περιχύνουμε με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, λίγη ρίγανη και ½ ποτήρι νερό. Επιλέγουμε το κατάλληλο πρόγραμμα και αφήνουμε να μαγειρευτούν στον πολυμάγειρα για 20 λεπτά.

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Δείτε ακόμη