Μένουμε σπίτι με χρήσιμες συμβουλές για σωστό καθάρισμα

Καθαρίζουμε το σπίτι εις βάθος

Η τήρηση βασικών κανόνων υγιεινής θα πρέπει να συνδυάζεται και με σωστό καθάρισμα. Τώρα που μένουμε σπίτι και έχουμε λίγο περισσότερο χρόνο στη διάθεσή μας, είναι μια καλή ευκαιρία για να κάνουμε έναν εις βάθος καθαρισμό σε σημεία του σπιτιού και σε συσκευές που χρειάζονται λίγο περισσότερη προσοχή. Παρακάτω, ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για να το κάνεις σωστά.

 

Μπάνιο

Το μπάνιο είναι από τους χώρους του σπιτιού που θέλουν ιδιαίτερη προσοχή και είναι σημαντικό να καθαρίζεται σχολαστικά και τακτικά.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις έναν ατμοκαθαριστή για να καθαρίσεις το μπάνιο και παράλληλα να δώσεις λάμψη σε χρόνο μηδέν. Αξιοποίησε τα αξεσουάρ του ατμοκαθαριστή σου και καθάρισε την μπανιέρα και την ντουζιέρα, τον νιπτήρα, τις βρύσες, τα πλακίδια τοίχων, τους καθρέπτες κ.λπ. Ακόμα και τα επίμονα υπολείμματα αλάτων και σαπουνιού μπορούν να αφαιρεθούν με τη δύναμη του ατμού. Ο τακτικός καθαρισμός με ατμό αποτρέπει τον σχηματισμό αλάτων στο μέλλον.

 

 

Κουζίνα, νεροχύτης

Ο νεροχύτης είναι από τα σημεία της κουζίνας όπου εύκολα μπορούν να αναπτυχθούν βακτήρια. Ωστόσο, οι περισσότεροι από εμάς παρακάμπτουμε τον καθαρισμό του σε βάθος και συνήθως δεν είναι τόσο συχνός. Το ιδανικό λοιπόν είναι να καθαρίζουμε τον νεροχύτη με σαπούνι και ζεστό νερό μετά το πλύσιμο των πιάτων. Για λεπτομερή καθαρισμό στις βρύσες, στα πλακάκια, στους πάγκους κουζίνας, απορροφητήρες, φούρνους, αλλά και για μεγάλες επιφάνειες, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ατμοκαθαριστή. Τα περισσότερα μοντέλα διαθέτουν τα απαραίτητα εξαρτήματα που θα σε βοηθήσουν να καθαρίσεις αποτελεσματικά, ακόμα και στα πιο δύσκολα σημεία, όπως είναι οι αρμοί.

 

Ψυγείο

Το ψυγείο μπορεί να μετατραπεί σε εστία μικροβίων, ειδικά αν χαλάσει κάποιο τρόφιμο ή αν τρέξουν υγρά από τη συσκευασία του κρέατος καθώς ξεπαγώνει. Για να αποφύγεις τις αλλοιώσεις, αποθήκευσε σωστά τις τροφές που είναι περισσότερο ευάλωτες και φρόντισε να πλένεις και να απολυμαίνεις τα ράφια και τα τοιχώματα του ψυγείου σου.

 

Πλυντήριο πιάτων

Για να μπορεί το πλυντήριο να καθαρίζει στην εντέλεια τα πιάτα και τα υπόλοιπα μαγειρικά σου σύνεργα, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να παραμένει κι αυτό καθαρό. Έτσι, δεν θα πρέπει να ξεχνάς τη φροντίδα της συσκευής σου, η οποία εκτός από απόλυτη υγιεινή για τα σερβίτσια σου, θα σου εξασφαλίσει πως θα μπορείς να την χρησιμοποιείς για πολλά χρόνια. Μάλιστα, πολλά μοντέλα διαθέτουν ειδικό πρόγραμμα αυτοκαθαρισμού.

 

Κουρτίνες, στρώματα, και ταπετσαρίες

Μία σημαντική κατηγορία ρύπων είναι τα αιρούμενα σωματίδια και τα απόβλητα των ακάρεων της σκόνης – δεύτερη αιτία μετά τη γύρη στην πρόκληση αλλεργικών αντιδράσεων. Ο ατμοκαθαριστής είναι μία εξαιρετική λύση για να δημιουργήσεις μια απόλυτα καθαρή ατμόσφαιρα στο σπίτι σου, εξουδετερώνοντας αυτά τα αλλεργιογόνα από το στρώμα, τα μαξιλάρια, τις κουρτίνες και τα επικαλυμμένα έπιπλα. Επιπλέον, στο παιδικό δωμάτιο, μπορείς να απολυμάνεις τις κουρτίνες, το στρώμα το κρεβάτι του μωρού και το χαλί του.

Σε τακτά χρονικά διαστήματα χρησιμοποίησε ένα σκουπάκι τύπου Ultra Vortex έτσι ώστε να απομακρυνθούν τα ακάρεα και τα μικροβιακά φορτία από τα στρώματα και τα μαξιλάρια του σπιτιού.

 

Συχνός καθαρισμός των επιφανειών που «ακουμπάμε» περισσότερο

Τα πόμολα και οι διακόπτες είναι επιφάνειες που αγγίζουμε περισσότερο και που, συνήθως, κανείς δεν σκέφτεται να καθαρίσει. Το αποτέλεσμα είναι μια μεγάλη συγκέντρωση μικροβίων. Ο πιο απλός τρόπος για να τα καθαρίσεις, είναι με ένα καθαριστικό σπρέι με αντιβακτηριακή δράση. Φυσικά, το ίδιο ισχύει και για διάφορα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε τακτικά, όπως το σταθερό τηλέφωνο, το κινητό, το τηλεκοντρόλ κ.λπ., τα οποία μπορείς να καθαρίζεις με αντισηπτικά μαντηλάκια χεριών.

 

Μπορείς να δεις ακόμη