Η Volkswagen έφτιαξε καρέκλα γραφείου που πιάνει τα 20 χιλιόμετρα την ώρα

by Aggeliki Tsoukana

Καρέκλες εκεί έξω υπάρχουν πολλές. Καρέκλες για την κουζίνα, καρέκλες για το καθιστικό, καρέκλες παιδικές, καρέκλες για το γραφείο, καρέκλες διευθυντικές, καρέκλες για gaming. Η καρέκλα όμως που έφτιαξε η Volkswagen, ναι η αυτοκινητοβιομηχανία, δεν μοιάζει με καμία άλλη και θα μπορούσε κάλλιστα να έχει βγει από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Και αυτό γιατί πρόκειται για μία αυτοκινούμενη σούπερ λουξ διευθυντική καρέκλα, η οποία μπορεί να πιάσει ταχύτητες που αγγίζουν τα 20 χιλιόμετρα την ώρα.

Η μοναδική αυτή καρέκλα της Volkswagen έχει εξοπλισμό που θα ζήλευαν πολλά αυτοκίνητα εκεί έξω. Καταρχάς, διαθέτει LED φώτα – πορείας, σήμανσης και RGB πάρτυ φώτα στο πλάι των μπράτσων -, πορτ μπαγκάζ στην πλάτη για την αποθήκευση εγγράφων και διαφόρων gadgets (laptops, smartphones, tablets, power banks κ.ο.κ.), ενώ για σένα που θέλεις να κουβαλάς ακόμα περισσότερα και μεγαλύτερα πράγματα μαζί σου, υπάρχει και κοτσαδόρος για τη σύνδεση τρέιλερ.

Επιπλέον, το κάθισμά της είναι θερμαινόμενο, έχει ζώνη ασφαλείας, διαθέτει κόρνα για να ενοχλείς όλους τους συναδέλφους στο γραφείο και για να διώχνεις τους πεζούς από την πορεία σου στον δρόμο για το meeting, έχει φορτιστή USB και ενσωματωμένο σύστημα ψυχαγωγίας με κρυφά ηχεία (για την πάρτη σου και τα after hours πάρτυ στο γραφείο), ενώ δεν λείπει ούτε η κάμερα οπισθοπορείας για να παρκάρεις ή για να βλέπεις αν είναι από πίσω σου το αφεντικό.

Το σημαντικότερο όλων όμως είναι ότι είναι ηλεκτροκίνητη, με πεντάλ για την οδήγηση και ζάντες αλουμινίου 4” στα ροδάκια, μέγιστη ταχύτητα 20 χ.α.ω. και αυτονομία 12 χιλιομέτρων. Να σημειώσουμε εδώ πως το όλο project υλοποιήθηκε από την Volkswagen Νορβηγίας για προωθητικούς σκοπούς και δεν φαίνεται ότι θα γίνει ποτέ διαθέσιμη σε μαζική κλίμακα ως κανονικό εμπορικό προϊόν. Μπορείς πάντως να τη “ζαχαρώσεις”, στο σχετικό βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η ομάδα ανάπτυξης της μοναδικής αυτής ιδέας.

 

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη