Ιδανική για vlogging η camera ZV-E1 της Sony

by Zikou Stella

Η Sony ανακοίνωσε την camera ZV-E1 που είναι ιδανική για vlogging και η πρώτη της σειράς ZV με full-frame sensor. Πρόκειται για τον ίδιο αισθητήρα, ανάλυσης 12MP που υπάρχει στις A7S III και FX3, ο οποίος είναι πολύ υψηλής ποιότητας, ιδανικός για συνθήκες χαμηλού φωτισμού και 15+ stops dynamic range.

Συνδυάζεται με τον επεξεργαστή εικόνας BIONZ XR, για όσο το δυνατό πιο ποιοτικά αποτελέσματα. Έχει δυνατότητα καταγραφής video σε ανάλυση 4K με ρυθμός ανανέωσης στα 60fps με 4:2:2 και 10-bit, ενώ η δυνατότητα για 4K στα 120fps θα προστεθεί με μελλοντικό update. Η camera διαθέτει θύρα SD και mini HDMI.

 

Δύο από τα πλεονεκτήματά της είναι το μικρό μέγεθος και το χαμηλό βάρος, ενώ έχει zoom ring γύρω από το κλείστρο και επιλογές για εύκολη τροποποίηση του βάθους πεδίου και της εστίασης. Ακόμα υπάρχει αναλογία απεικόνισης τύπου Cinemascope, που προσθέτει μαύρες μπάρες στο πλαίσιο 16:9 για τη δημιουργία εικόνων 21:9 δίχως να απαιτείται επεξεργασία.

 

Ακόμα, η ZV-E1 έρχεται με όλα τα νέα χαρακτηριστικά του λογισμικού της Sony, όπως αναγνώριση ανθρώπων μέσω τεχνητής νοημοσύνης. Έτσι, λειτουργίες όπως το Multiple Face Recognition τροποποιούν το διάφραγμα ώστε να υπάρχει εστίαση σε δύο ανθρώπους, δημιουργώντας αυτόματα το πλαίσιο όπου η camera κόβει την εικόνα, έτσι ώστε όλα όσα αποτελούν σημεία ενδιαφέροντος να παραμένουν εντός του πλαισίου ενώ κινείται η camera. Δεν λείπει το Framing Stabilizer, ενώ η καθοδήγηση μέσω του Auto Microphone βοηθάει στον εντοπισμό πηγών ήχου καθώς αυτές κινούνται.

 

Η βελτιωμένη λειτουργία αναγνώρισης σε πραγματικό χρόνο μπορεί να εντοπίσει ανθρώπους, ζώα, πουλιά, έντομα, αυτοκίνητα, τρένα και αεροπλάνα. Ακόμα, το Breathing Compensation διορθώνει το φαινόμενο κατά το οποίο η γωνία θέασης αλλάζει ανάλογα με την απόσταση εστίασης κατά την καταγραφή video. Τέλος, δεν λείπει η σταθεροποίηση μέσω του νέου Dynamic Active Mode της Sony, που είναι κατά 30% πιο αποτελεσματικό από το standard Active Mode στην απορρόφηση των κραδασμών κατά τη διάρκεια της εγγραφής.

 

Σύμφωνα με τη Sony, η ZV-E1 θα διατεθεί σε δύο μοντέλα, ένα με και ένα χωρίς τον φακό για zoom 28-60 mm F4.5-5.6.

Μπορείς να δεις ακόμη