IFA 2019: Τα νέα smartphones της Nokia

by Admin_

 

Η παρουσία της Nokia στη φετινή IFA είναι αρκετά δυναμική καθώς η HMD Global, η εταιρεία στην οποία ανήκει το brand name του άλλοτε κραταιού Φινλανδού κατασκευαστή έφερε μαζί της στο Βερολίνο δύο ολοκαίνουρια μοντέλα smartphones και συγκεκριμένα τα Nokia 6.2 και Nokia 7.2 με ονόματα που μάλλον παραπέμπουν σε… έκδοση λογισμικού.

Τι τα κάνει να ξεχωρίζουν όμως;

 

Nokia 6.2: Με PureDisplay, τριπλή κάμερα και AI

Το always-on HDR ήταν κάτι που μας εντυπωσίασε, όμως η αλήθεια είναι πως μας προβλημάτισε, τουλάχιστον ως προς την επίδρασή του στη μπαταρία της συσκευής. Όπως μας διαβεβαίωσαν οι άνθρωποι της HMD Global ωστόσο, δεν πρόκειται να υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα. Δεν κατέστη δυνατόν να το διαπιστώσουμε οι ίδιοι βέβαια διότι η αυτονομία του 6.2 αγγίζει τις δύο μέρες –κάτι που σημαίνει ότι θα έπρεπε να… διανυκτερεύσουμε στον χώρο της Nokia! Στα παραπάνω αξίζει να προσθέσει κανείς το μοντέρνο design με τον λιτό (εκ Σκανδιναβίας ορμώμενο γαρ…) αλλά θελκτικό σχεδιασμό.

 

Nokia 7.2: Τριπλή κάμερα 48 MP με φακούς Zeiss Optics

 

Το ισχυρότερο των smartphones που παρουσίασε η Nokia, το 7.2 ανήκει και αυτό στη μεσαία κατηγορία, στοχεύοντας όμως σε εκείνους που αποζητούν μία συσκευή ικανή να αποτυπώσει την καθημερινότητά τους με πάσα λεπτομέρεια –κοινώς, ένα αξιόπιστο και ισχυρό camera phone. Αποτελώντας έναν άξιο διάδοχο του Nokia 7.1, το 7.2 φέρει μεγαλύτερη οθόνη, ισχυρότερο επεξεργαστή, καλύτερη κάμερα και αποδοτικότερη μπαταρία –μεταξύ άλλων- από τον προκάτοχό του.

Όμορφο στην εμφάνιση και αφήνοντας υπέροχη αίσθηση στην αφή, το Nokia 7.2 προσφέρει σταθερό κράτημα και πρόκειται να διατεθεί σε τρία χρώματα (μαύρο, κυανό και μία απόχρωση στο χρώμα του πάγου). Διαθέτει οθόνη 6,3” με τεχνολογία PureDisplay και τη λειτουργία Ambient του Google Assistant (που όπως ανακοίνωσε η Google, θα δίνει στις συμβατές συσκευές δυνατότητες εφάμιλλες του Google Nest Hub).

 

Το στοιχείο που τραβά το ενδιαφέρον στο Nokia 7.2 δεν είναι άλλο βέβαια από την κάμερα. Μια ματιά στο πίσω μέρος της συσκευής αρκεί για να δει κανείς τους τρεις φακούς της Zeiss με το συμπληρωματικό φλας. Ο συνδυασμός αισθητήρων 48 MP + υπερευρυγώνιου 118ο 8 MP + βάθους 5 MP έχει ως αποτέλεσμα τη λήψη εντυπωσιακών εικόνων ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού (εν τοιαύτη περιπτώσει, η συσκευή τραβά έως και 20 φωτογραφίες με διαφορετική έκθεση για να συνθέσει την τελική εικόνα). Στην πρόσοψη, το 7.2 διαθέτει κάμερα 20 MP.

Όπως και το 6.2, έτσι και το Nokia 7.2 υποστηρίζει τεχνολογία always-on HDR ενώ είναι πανέτοιμο για να υποδεχθεί το Android 10.

Το Nokia 6.2 προβλέπεται να κυκλοφορήσει σύντομα σε δύο χρώματα (μαύρο και το χρώμα του πάγου) σε έκδοση 4 GB/64 GB. Την ίδια περίοδο θα κάνει την εμφάνισή του και το Nokia 7.2 (σε τρία χρώματα, όπως προείπαμε και με μνήμη 6 GB/128 GB).

 

Μπορείς να δεις ακόμη