IFA 2019: Μια πρώτη επαφή με το Samsung Galaxy Fold, το πρώτο αναδιπλούμενο smartphone

by Admin_

Μετά από μια μικρή αναβολή, το πρώτο αναδιπλούμενο smartphone θα κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά και αυτό δεν είναι άλλο από το Galaxy Fold της Samsung, με το οποίο είχαμε μια γρήγορη και χορταστική πρώτη επαφή στην IFA 2019.

Μάλιστα η έκδοση που είδαμε είναι αυτή που θα υποστηρίζει συνδέσεις 5G, κάτι που δεν είχε ανακοινωθεί νωρίτερα, δίνοντας στη συσκευή μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στο χρόνο. Και μιας και μιλήσαμε για ανθεκτικότητα, η Samsung έχει διορθώσει όλα τα προβλήματα που αναφέρθηκαν με την πρώτη έκδοση πριν αυτή φτάσει στα καταστήματα, κάτι που επιβεβαιώσαμε και από κοντά.

Ως το πρώτο αναδιπλούμενο smartphone, το Galaxy Fold διαθέτει δύο οθόνες, μια εξωτερική 4,6 ιντσών τεχνολογίας Dynamic AMOLED, την οποία ο χρήστης βλέπει όταν η συσκευή είναι «κλειστή», με τη δυνατότητα όμως να μπορεί να έχει πρόσβαση σε όλα τα μενού της συσκευής σαν ένα κανονικά smartphone. Η «μαγεία» αποκαλύπτεται όταν «ξεδιπλώσουμε» την οθόνη και τη δούμε στο πλήρες της μέγεθος όπου εκεί φτάνει τις 7.3 ίντσες με ανάλυση 1536 x 2152. Στο άνω δεξί της μέρος βρίσκουμε τρεις κάμερες από τις συνολικά έξι που διαθέτει το Galaxy Fold. Αυτές έχουν ανάλυση 12 (ευρυγώνιος φακός), 12 (τηλεφακός) και 16MP (υπερ-ευρυγώνιος φακός), υποστηρίζοντας οπτική σταθεροποίηση και 2x οπτικό zoom.

Με «διπλωμένη» την οθόνη, στο εμπρόσθιο μέρος βρίσκουμε την τέταρτη κάμερα των 8MP για selfies ενώ στο πίσω μέρος υπάρχουν άλλες δύο ευρυγώνιες κάμερες των 10 και 8MP αντίστοιχα. Ολοκληρώνοντας την αναφορά για τα τεχνικά χαρακτηριστικά, το Galaxy Fold διαθέτει στο εσωτερικό του το Snapdragon 855 chipset της Qualcomm με 12GB μνήμη και 512GB αποθηκευτικού χώρου.  Διαθέτει στερεοφωνικά ηχεία και μπορεί να κάνει εγγραφή βίντεο στην 4K ανάλυση και στα 60 καρέ το δευτερόλεπτο.

Σε επίπεδο λογισμικού, τρέχει το Android 9.0 Pie, στην επιφάνεια του οποίου υπάρχει το γραφικό περιβάλλον της Samsung, το One UI. Υπάρχουν όμως σχετικές λειτουργίες που βελτιστοποιούν τον αναδιπλούμενο χαρακτήρα της συσκευής όπως το Continuity με το οποίο ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιεί μια εφαρμογή στην εξωτερική οθόνη, και μόλις την ανοίξει στην πλήρη επιφάνεια, αυτή να μεταφερθεί αυτόματα και γρήγορα στην εσωτερική και μεγαλύτερη οθόνη. Κάτι τέτοιο γίνεται πολύ χρήσιμο σε περιπτώσεις που θέλετε να δείτε μια ταινία, να γράψετε ένα e-mail ή ακόμα καλύτερα, να παίξετε ένα παιχνίδι.

Μία ακόμα χρήσιμη λειτουργία του Galaxy Fold επιτρέπει την παράλληλη παρουσία στην οθόνη τριών εφαρμογών, με τη δυνατότητα να αλλάξετε το χώρο που καταναλώνει καθεμία, ενώ μία τέταρτη εφαρμογή μπορεί να βρίσκεται στην οθόνη υπό μορφή παραθύρου.

Το Samsung Galaxy Fold θα κυκλοφορήσει αρχικά στη Γερμανία, την Αγγλία και τη Γαλλία.

 

Μπορείς να δεις ακόμη