IFA 2019: Λευκές συσκευές που ξεχωρίσαμε

by K-Admin 1

Εκτός από τις παραδοσιακές κατηγορίες τεχνολογίας που συναντά κάποιος στους εκθεσιακούς χώρους των εταιρειών στην IFA 2019, μεγάλο χώρο καταλαμβάνουν οι συσκευές  που ονομάζουμε «λευκές»  όπως κουζίνες, πλυντήρια, σκούπες και όχι μόνο. Παρακάτω παραθέτουμε μερικές που ξεχωρίσαμε ξεκινώντας από τον εκθεσιακό χώρο της Samsung.

 

Samsung Dual Cook

Εκτός από το μοδάτο και αρθρωτό ψυγείο Bespoke, η Samsung ανακοίνωσε και το Dual Cook, το νέο της πολύ-λειτουργικό φούρνο ατμού ο οποίος ξεχωρίζει για τη σύγχρονη εμφάνισή του, με στυλ που του επιτρέπει να ταιριάζει σε όλα τα στυλ των Ευρωπαϊκών κουζινών.

 

 

Αυτό που ξεχωρίζει πάντως το φούρνο της Samsung είναι η μοναδική δυνατότητα που διαθέτει για 8 διαφορετικές επιλογές μαγειρέματος, με παράλληλο ψήσιμο δύο εντελώς διαφορετικών φαγητών την ίδια στιγμή, κάτι αρκετά χρήσιμο. Παράλληλα μέσω της εφαρμογής Steam Assisted Cooking, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για νέους τρόπους προετοιμασίας υγιεινών και απολαυστικών γευμάτων.

 

 

Samsung PowerStick Jet

Αποτελώντας μια κατηγορία λευκών συσκευών που έχει δει αρκετές καινοτομίες τα τελευταία χρόνια, η Samsung κάνει μια νέα προσπάθεια στις ηλεκτρικές σκούπες με την PowerStick Jet με ικανότητα αναρρόφησης που μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 200W. Διαθέτοντας αρκετά φουτουριστική εμφάνιση όπως μπορείς να δείς και στις φωτογραφίες, η PowerStick Jet σκούπα της Samsung διαθέτει σύστημα φιλτραρίσματος 5 επιπέδων HEPA και διάρκεια μπαταρίας μιας ώρας.

Σύμφωνα με τη νοτιοκορεατική εταιρεία, μπορεί να απορροφήσει το 99.999% των σωματιδίων σκόνης και αλλεργιογόνων, διασφαλίζοντας πως δεν θα απελευθερωθούν ξανά μέσω του εξαερισμού σκούπας.

 

 

LG AI DD

Πλέον η τεχνητή νοημοσύνη φτάνει και στα πλυντήριά μας, με την LG να παρουσιάζει στην IFA 2019 τα νέα της πλυντήρια ρούχων εμπρόσθιας φόρτωσης με ThinQ AI που θα υποστηρίζονται από την αποκλειστική τεχνολογία Direct Drive (DD).  Αυτό που υπόσχεται η LG με την τεχνολογία DD είναι ακόμα καλύτερη πλύση με αυτόματη αναγνώριση του βάρους αλλά και τα χαρακτηριστικά του υφάσματος κάθε φορτίου για την επίτευξη ταχύτερων και βέλτιστων αποτελεσμάτων πλύσης.

 

 

Ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η αξιοποίηση του μεγάλου όγκου δεδομένων αναλύοντας είκοσι χιλιάδες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση των πλυντηρίων ρούχων. Στη συνέχεια με βάση τα δεδομένα, εφαρμόζει ρυθμίσεις που βασίζονται στον όγκο και την ευαισθησία των ενδυμάτων σε κάθε φορτίο για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα πλύσης. Όπως αναφέρει η LG, «αυτό εγγυάται κάθε φορά εξαιρετικά αποτελέσματα με την πρόσθετη λειτουργία της μείωσης κατά 18% της φθοράς των ρούχων, παρατείνοντας τη διάρκεια ζωής τους.

 

LG Linear Cooling & Door Cooling

Αν και τις ονομάζουμε «λευκές συσκευές», η LG έχει παρουσιάσει αρκετές οικιακές συσκευές σε μαύρο χρώμα, κάτι που δίνει μια πιο πολυτελή αισθητική στην κουζίνα. Από τις οικιακές συσκευές που ξεχωρίσαμε στον εκθεσιακό της χώρο στην IFA 2019, θα πρέπει να αναφέρουμε το νέο ψυγειοκαταψύκτη CBB72MCDZN που έρχεται σε ξεχωριστό ματ ανοξείδωτο μαύρο χρώμα και ενσωματώνοντας δύο τεχνολογίες της νοτιοκορεατικής εταιρείας, τις Linear Cooling και Door Cooling.

Η πρώτη που συμβάλλει στη διατήρηση της φρεσκάδας και της γεύσης των τροφίμων για μεγαλύτερο διάστημα, προσφέροντας 24ωρη ομοιόμορφη ψύξη και ελαχιστοποιώντας τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας έως ± 0,5℃ ενώ η δεύτερη προσφέρει έως 32%  πιο γρήγορη και ομοιόμορφη ψύξη παντού, χάρη στους αεραγωγούς που βρίσκονται στο μπροστινό μέρος του ψυγείου.

 

Miele Generation 7000

Έχοντας τεράστια εμπειρία στο χώρο και ιστορία που πάει πίσω στο 1899, η Miele εστίασε στη φετινή IFA στη σειρά Generation 7000, την πιο «ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων εντοιχισμού» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, και η οποία αποτελείται μεταξύ άλλων από φούρνους ατμού, παραδοσιακούς φούρνους αλλά και επαγωγικές εστίες.

 

Η Generation 7000 ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά εξαιτίας της σύγχρονης εμφάνισης που διαθέτει, η οποία δίνει έμφαση στις οριζόντιες γραμμές με λαβή από ανοξείδωτο χάλυβα και μαύρο γυαλί. Μάλιστα η σειρά Artline αποτελείται από εντοιχισμένους φούρνους που διακρίνονται για τη μινιμαλιστική προσέγγισή αποτελεί την μοναδική λύση στα έπιπλα κουζίνας χωρίς λαβές!

 

 

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη