IFA 2019: Στην πραγματικότητα του Lenovo Mirage

by Admin_

 

Μία από τις πλέον ξεχωριστές εμπειρίες που είχαμε στην IFA 2019 ήταν το δίχως άλλο η δοκιμή του Lenovo Mirage, ενός συστήματος επαυξημένης πραγματικότητας (σαν να λέμε AR) που μας έδωσε τη δυνατότητα να ταξιδέψουμε στον κόσμο της Marvel. Έρχεται σε ένα πακέτο που τιτλοφορείται Mirage AR Marvel: Dimension of Heroes και περιλαμβάνει το headset με δύο χειριστήρια. Όσο για το παιχνίδι, κατεβαίνει δωρεάν στο smartphone του χρήστη.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Το headset του Lenovo Mirage είναι σχετικά ελαφρύ. Για να λειτουργήσει, θα πρέπει να συνδεθεί με smartphone το οποίο τοποθετείται επάνω από το κεφάλι σε ειδική θήκη, εν αντιθέσει με άλλες προτάσεις AR που προϋποθέτουν πως το smartphone θα βρίσκεται μπροστά από τα μάτια του χρήστη. Αυτή η επιλογή της Lenovo είναι αρκετά σοφή αφού πρακτικά το βάρος διανέμεται ομοιόμορφα ενώ σε συνδυασμό με το γενικότερο design του headset, κάνουν τη χρήση του αρκετά άνετη.

 

Όσο για τα χειριστήρια, θυμίζουν αυτά του PlayStation Move με τη διαφορά ότι διαθέτουν ενσωματωμένες λαβές προκειμένου να τα «φορέσει» ο παίκτης και αναλογικούς μοχλούς στο επάνω μέρος τους που είναι προσβάσιμοι με τον αντίχειρα. Το βάρος τους είναι αρκετά χαμηλό ενώ η χρήση τους γίνεται χωρίς προβλήματα –εννοείται πως είναι ασύρματα για πλήρη ελευθερία κινήσεων.

Το Marvel: Dimension of Heroes τώρα, είναι AR προϊόν της συνεργασίας της Lenovo με τη Disney. Ο παίκτης επιλέγει τον σούπερ ήρωα που θα ενσαρκώσει (η γκάμα των διαθέσιμων χαρακτήρων περιλαμβάνει τους Captain America, Captain Marvel, Black Panther και Thor μεταξύ άλλων) καλείται να φέρει εις πέρας μια σειρά αποστολών αντιμετωπίζοντας στο φινάλε «κακούς» από το σύμπαν της Marvel όπως οι Loki, Winter Soldier, Ultron Prime και Dread Dormammu. Ο κάθε ήρωας έχει τις δικές του κινήσεις ενώ προσφέρει και διαφορετική εμπειρία gameplay.

Όπως μας ενημέρωσαν οι άνθρωποι της Lenovo, το παιχνίδι προσφέρει περισσότερες από 20 ώρες gameplay με την όλη εμπειρία να είναι αρκετά ευχάριστη. Η ποιότητα των γραφικών και το animation βρίσκονται σε πολύ καλά επίπεδα ενώ η απόδοση ανεβαίνει κατακόρυφα αν το δωμάτιο είναι σκοτεινό. Η αλληλεπίδραση του συστήματος με το περιβάλλον είναι καλύτερη τότε. Δε χρειάστηκαν παρά ελάχιστες επαναλήψεις μέχρι να συνηθίσουμε τις κινήσεις ενώ ορισμένα μικροπροβλήματα που εντοπίσαμε, λογικά θα αποτελούν παρελθόν στο λανσάρισμα.

Έρχεται σε ειδική συσκευασία Marvel: Dimension of Heroes –αφού για να παίξετε το παιχνίδι θα χρειαστείτε τόσο το headset, όσο και τα χειριστήρια. Ο ίδιος ο τίτλος, όπως προείπαμε, κατεβαίνει δωρεάν οπότε εσείς τα μόνα που θα πρέπει να φροντίσετε είναι να έχετε φορτίσει τη συσκευή σας και να ετοιμάσετε τον χώρο.

 

Μπορείς να δεις ακόμη