Και το Ubisoft + στο Xbox

by Aggeliki Tsoukana

 

 

 

Είναι γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες η Microsoft έχει πατήσει δυνατά το πόδι στο γκάζι ώστε να ευχαριστήσει το διψασμένο αλλά πιστό κοινό που την ακολουθεί στο κομμάτι του gaming. Ως ένας από τους μεγαλύτερους “παίκτες” της αγοράς έχει κάνει κινήσεις που μόνο εντυπωσιακές θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν, όπως η εξαγορά της Bethesda και η δημιουργία αλλά και εισαγωγή όλων των first party παιχνιδιών της στο πρόγραμμα που ονομάζεται Xbox Game Pass.

Το Xbox Game Pass πρόκειται για μια συνδρομητική υπηρεσία η οποία χαρακτηρίζεται από πολλούς ως το “Netflix του gaming” και επιτρέπει στους κατόχους κονσόλας Xbox (Xbox One, Series S και Series Χ) αλλά και στους κατόχους PC, να αγοράσουν συνδρομή και να κατεβάσουν όλα τα διαθέσιμα παιχνίδια της υπηρεσίας χωρίς έξτρα κόστος. Η διαφοροποίηση του σε σύγκριση με όλες τις υπόλοιπες παρόμοιες πλατφόρμες είναι πως το Xbox Game Pass είναι το μόνο που διατίθεται σε οικιακές παιχνιδοκονσόλες αλλά και το μόνο που δεν βασίζεται στη σύνδεση του χρήστη για να παίξει τα παιχνίδια, καθώς δεν πρόκειται για streaming υπηρεσία.

Ο ανταγωνισμός της υπηρεσίας έρχεται από τα Google Stadia, Nvidia G Force Now, Playstation Now κ.α. Το “ολοφάνερο” χαρτί της Microsoft όμως πέρα από τις τεχνικές διαφορές που διαθέτει, ακούει στο όνομα 3rd party συνεργασίες αφού πέρα από τους δικούς της τίτλους, στην υπηρεσία προστίθενται και άλλοι τίτλοι από τρίτες μεγάλες εταιρίες όπως η EA και η Ubisoft.

Όπως ανακοινώθηκε από τη γαλλική εταιρία, το Ubisoft+, η συνδρομητική υπηρεσία της ομώνυμης εταιρίας θα προστεθεί στην πλατφόρμα της Microsoft, ανεξάρτητα από το Xbox game pass. Αν και δεν ανακοινώθηκε η ακριβής ημερομηνία που θα συνδεθούν τα παιχνίδια της Ubisoft στην υπηρεσία της Microsoft, η πρώτη ανακοίνωσε πως μέχρι εκείνη η μέρα να φτάσει, μεγάλοι Ubisoft τίτλοι θα κάνουν την εμφάνιση τους, από την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας τους, στο Xbox Game Pass όπως το Rainbow Six: Extraction

Για την ιστορία, να αναφερθεί πως η Microsoft μετά τη μέτρια, συγκριτικά με τον ανταγωνισμό, γενιά που διήνυσε με το Xbox One, έχει κάνει στροφή σχεδόν 180 μοιρών και έχει, εμφανέστατα, εστιάσει στο gaming με πολλαπλές εξαγορές διαφόρων viedogames studios, μικρού και μεγάλου βεληνεκούς καθώς και με διάθεση όλων των τίτλων της στο Xbox Game Pass την πρώτη μέρα κυκλοφορίας τους τόσο για Xbox όσο και για PC. Επίσης ξεκίνησε συνεργασία με εταιρίες όπως η EA και η UBISOFT για παροχή ακόμα περισσότερων ΑΑΑ τίτλων στο Game Pass και άλλα.

 

Μπορείς να δεις ακόμη