Καλύτερη ζωή με ηλεκτροκίνηση

by Zikou Stella

Ηλεκτρικά scooter, ηλεκτρικά πατίνια και ποδήλατα, μέχρι ηλεκτρικά μηχανάκια και αυτοκίνητα, τα ηλεκτροκίνητα οχήματα έχουν υιοθετηθεί και αγαπηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο δίνοντας μια οικονομική μα κυρίως οικολογική εναλλακτική στις αστικές μετακινήσεις.

 

Βόλτες και πολλά «ακροβατικά» με ένα Hoverboard

Σου αρέσει η απόλυτη ελευθερία στη βόλτα, αλλά θέλεις να κάνεις και ακροβατικά; Τότε χρειάζεσαι ένα hoverboard. Ο έλεγχος και η εκτέλεση απλών ακροβατικών γίνονται πανεύκολα και με ελάχιστη ισορροπία σώματος. Εννοείται ότι λειτουργεί εξίσου καλά και ως μέσο μεταφοράς. Έρχεται με συμπαγή και ελαφρύ σχεδιασμό για να μπορείς να το πάρεις μαζί σου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και να μεταβείς γρήγορα σε ένα χώρο συνάντησης με φίλους.

Στα περισσότερα μοντέλα κυμαίνεται μεταξύ 250-600 Watt. Τα hoverboards με ισχύ από 250 έως 300 Watt είναι ιδανικά για διαδρομές σε ίσιους δρόμους. Με ένα μοντέλο 350 έως 500 Watt θα μπορείς να ανέβεις μικρές ανηφόρες αν είναι αρκετά φορτισμένο, ενώ με ένα μοντέλο από 500 Watt και πάνω θα μπορείς να ανέβεις πιο απαιτητικές ανηφόρες.

 

 

Καθημερινές μετακινήσεις με ένα Ηλεκτρικό Scooter ή Πατίνι

Τα ηλεκτρικά scooter και πατίνια αποτελούν τον πιο έξυπνο τρόπο μετακίνησης μέσα στην πόλη. Αρκούν λίγες ώρες φόρτισης και είσαι έτοιμος να απολαύσεις μια ξέγνοιαστη, οικονομική και φιλική προς το περιβάλλον βόλτα, σχεδόν οπουδήποτε. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σχεδόν όπου έχουν πρόσβαση τα αυτοκίνητα ή οι μοτοσυκλέτες, αλλά ακόμα και σε μέρη όπου όλα αυτά τα μέσα μεταφοράς δεν μπορούν να πάνε, όπως στενά δρομάκια, πεζοδρόμια, αλλά και σε υπαίθρια πάρκα.

Η μέγιστη κλίση δρόμου στην οποία μπορεί να συνεχίσει να αποδίδει ένα ηλεκτρικό scooter ή πατίνι συνήθως κυμαίνεται μεταξύ 15-20 μοίρες. Αν οι διαδρομές σου έχουν αρκετές ανηφόρες, τότε θα χρειαστείς ένα μοντέλο με την υψηλότερη μέγιστη κλίση δρόμου, όπως το Segway Ninebot Kickscooter MAXG30 II.

 

 

Η χαρά της ποδηλασίας με ένα Ηλεκτρικό ποδήλατο

Ευκολία και άνεση στην κίνηση μέσα στην πόλη, σωματική άσκηση ήπιας έντασης, οικονομία στις μετακινήσεις. Αυτές είναι μερικές από τις αιτίες που τα ηλεκτρικά ποδήλατα αποκτούν ολοένα περισσότερους φανατικούς υποστηρικτές σε όλο τον κόσμο. Απόλαυσε τη χαρά της ποδηλασίας με την ηλεκτρική υποβοήθηση, για να πηγαίνεις σχεδόν παντού χωρίς να ιδρώνεις και να κουράζεσαι. Θα μειώσεις το οικολογικό σου αποτύπωμα και παράλληλα θα εξοικονομήσεις χρήματα στις καθημερινές σου μετακινήσεις.

Το βάρος των ηλεκτρικών ποδηλάτων κυμαίνεται από 4.5 έως 25 κιλά. Τα ελαφριά μοντέλα έρχονται με συμπαγή σχεδιασμό για να αποθηκεύονται πιο εύκολα, ειδικά αν θέλεις να βάλεις το ποδήλατό σου σε ράφι αυτοκινήτου ή ζεις σε ένα διαμέρισμα και πρέπει να το ανεβάσεις σε όροφο. Γίνεται επίσης πολύ πιο εύκολη η μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Πολλά μοντέλα έρχονται και με αναδιπλούμενο σχεδιασμό για εύκολη μεταφορά. Ενδεικτικά, το Nilox DOC J1 Plus έχει βάρος 20 κιλά, ενώ παρέχει εύκολη αναδίπλωση σε 4 βήματα.

 

 

Ξένοιαστος καβαλάρης με ένα Ηλεκτρικό μηχανάκι

Η ευκολία του αυτόματου χειρισμού με την απουσία συμπλέκτη και ταχυτήτων καθιστά τα ηλεκτρικά μηχανάκια τον πιο βολικό και ευκολοδήγητο «σύντροφο» για την πόλη. Όταν αυτά τα στοιχεία συνδυάζονται με την ηλεκτροκίνηση, εξαλείφοντας έτσι την ανάγκη για καύσιμα, αποτελούν τον πιο trendy, οικονομικό και οικολογικό τρόπο μετακίνησης που κάποιος θα μπορούσε να επιλέξει.

Η ισχύς μηχανής μετριέται σε Watt και στα μοντέλα της κατηγορίας κυμαίνεται μεταξύ 600-3000 Watt. Τα ηλεκτρικά μηχανάκια με ισχύς 600- 850 W είναι ιδανικά για ήπιες διαδρομές και μικρές ανηφόρες. Τα μοντέλα 1500 W ανταποκρίνονται άψογα σε μικρές, ή ακόμα και σε μεσαίες ανηφόρες εφόσον δεν υπάρχει συνεπιβάτης ή και αποσκευές. Ενδεικτικά, με ένα μοντέλο όπως το Segway E110S μπορείς να έχεις αυτονομία έως 75χλμ. και δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου μέσω Smartphone!

Συμπερασματικά, λοιπόν, με ένα ηλεκτρικό όχημα μπορείς να μετακινείσαι σχεδόν παντού γρήγορα, ξεκούραστα και οικολογικά. Δίχως αμφιβολία, τα ηλεκτρικά οχήματα συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος ενώ εξασφαλίζουν έναν πιο υγιή, οικολογικό και πιο μοντέρνο τρόπο ζωής!

Μπορείς να δεις ακόμη