Καθηλωτική εμπειρία gaming με τα κατάλληλα headsets

 

Τα gaming headsets παρέχουν απίστευτη ακουστική πιστότητα για ένα πλήρως απολαυστικό παιχνίδι. Στην αγορά θα βρεις μια μεγάλη γκάμα σε ακουστικά για gaming (κι όχι μόνο), για να μπορείς να απολαμβάνεις τα παιχνίδια σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μένει μονάχα να δώσεις βάση στα χαρακτηριστικά που θα αναβαθμίσουν τον ήχο σου.

 

Ενσύρματα ή ασύρματα;

Το βασικότερο ερώτημα που προκύπτει κατά την επιλογή ακουστικών, είναι αν θα επιλέξεις ένα μοντέλο με ενσύρματη ή ασύρματη συνδεσιμότητα. Ποιος τύπος συνδεσιμότητας θα καλύψει πραγματικά τις “gaming ανάγκες” σου;

 

Ενσύρματα gaming headsets

Σε ένα ενσύρματο gaming headset η σύνδεση μπορεί να είναι USB ή 3.5mm audio jack. Υπάρχουν μοντέλα που υποστήριζουν και τους δύο τρόπους σύνδεσης. Τα ενσύρματα ακουστικά παρέχουν καλύτερη ποιότητα ήχου, αλλά αυτό ισχύει μόνο αν συνηθίζεις να ακούς αρχεία μουσικής υψηλής ποιότητας. Εάν παίζεις video games ή ακούς αρχεία ήχου MP3, τότε δύσκολα θα εντοπίσεις τη διαφορά. Είναι ιδανικά εάν παίζεις παιχνίδια κοντά στον υπολογιστή και δεν χρειάζεται να μετακινείσαι πολύ. Αποτελούν μια πιο προσιτή επιλογή συγκριτικά με τα συνήθως ακριβότερα, ασύρματα gaming headsets. Είναι συμβατά και με κονσόλες παιχνιδιών (όπως τα Xbox One και PlayStation 4). Συνδέονται απευθείας στο χειριστήριο της κονσόλας, οπότε θα έχεις μεγαλύτερη ευελιξία.

 

 

Ασύρματα gaming headsets

Λόγω της απουσίας καλωδίου, ο συγκεκριμένος τύπος gaming headset μπορεί να προσφέρει μεγάλη ευελιξία εάν παίζεις video games στην τηλεόρασή σου κι όχι στο γραφείο σου. Πρόκειται για μια ιδανική επιλογή για gaming στο σαλόνι. Τα ασύρματα gaming headsets συνδέονται στον υπολογιστή ή στην κονσόλα μέσω Bluetooth, ή μέσω ασύρματου dongle που πρέπει να συνδεθεί σε μια θύρα USB του υπολογιστή.

 

Κορυφαία ποιότητα ήχου στα σύγχρονα ακουστικά

Η ποιότητα του ήχου είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι στη σύγκριση μεταξύ των δύο τεχνολογιών. Τα ενσύρματα, θεωρητικά, προσφέρουν ποιοτικότερο ήχο σε σχέση με τις ασύρματες επιλογές. Η διαφορά οφείλεται κυρίως στους οδηγούς/ηχεία. Ένα ποιοτικό σετ ασύρματων ακουστικών για gaming, όπως το Razer Nari Essential Wireless, μπορεί να παρέχει εξίσου ποιοτικό ήχο με ένα αντίστοιχης ποιότητας ενσύρματο headset.

Οι περισσότερες προτάσεις και στις δύο κατηγορίες προσφέρουν πολυκάναλο περιφερειακό ήχο (surround) για να αναπαράγουν ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρεια, όπως ήχους ειδικών ικανοτήτων, συναρπαστικά περιβάλλοντα, εμπνευσμένα soundtrack παιχνιδιών και τον κατευθυνόμενο ήχο που είχαν κατά νου οι σχεδιαστές του. Ενδεικτικά, με ένα σετ ενσύρματων ακουστικών όπως τα ADX Firestorm H04 Virtual 7.1 RGB USB Black Gaming Headset, θα απολαμβάνεις πολυκαναλικό ήχο 7.1 με δυνατότητα παραμετροποίησης μέσω ειδικού λογισμικού, για να ταιριάζει στην ακοή σου.

Ένα πρώτο συμπέρασμα, λοιπόν, είναι ότι η ποιότητα ήχου σε ένα σύγχρονο gaming headset (και γενικότερα στα ακουστικά) δεν έχει να κάνει με τον τύπο συνδεσιμότητας, αλλά με την ποιότητα των οδηγών/ηχείων που χρησιμοποιεί.

 

Εργονομία και ποιότητα κατασκευής

Η εργονομία είναι το κλειδί στην άνεση για πολύωρο παιχνίδι. Τα gaming ακουστικά έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν άνεση σε πολύωρη χρήση αλλά και αυξημένη αντοχή στις καθημερινές καταπονήσεις. Τα περισσότερα μοντέλα χρησιμοποιούν μαλακά υλικά για τα μαξιλαράκια αυτιού και το στήριγμα κεφαλής, συνθέτοντας μία ελαφριά και ταυτόχρονα στιβαρή κατασκευή που δεν κουράζει καθόλου, ακόμα και μετά από πολλές ώρες χρήσης. Επιπλέον, τα περισσότερα gaming headsets διαθέτουν ρυθμιζόμενο βραχίονα για να εφαρμόζει τέλεια στο κεφάλι του χρήστη, καθώς και πλήκτρα mute μικροφώνου και διαχείρισης έντασης ήχου για ακόμη μεγαλύτερη ευκολία στη χρήση.

Τα σύγχρονα gaming headsets έχουν ελαφρύ σχεδιασμό και κατασκευάζονται από αντιαλλεργικά και φιλικά προς το δέρμα υλικά. Ενδεικτικά, το ADX Firestorm A01 Black/Orange Gaming Headset, διαθέτει μαξιλαράκια από ειδικό αφρώδες υλικό, που συνδυάζεται με μαλακή επένδυση στον βραχίονα για το πάνω μέρος του κεφαλιού. Αυτός ο συνδυασμός εξασφαλίζει καλό αερισμό, ώστε η εφίδρωση να είναι η ελάχιστη δυνατή κατά τη διάρκεια του έντονου και πολύωρου παιχνιδιού συμβάλλοντας έτσι στην καλύτερη απόδοση και συγκέντρωση στο παιχνίδι.

 

Αυξημένη ηχομόνωση (ακουστικά κλειστού τύπου)

Πολλές φορές χρειάζεται να αυξήσεις την ένταση του ήχου για να μην ακούς τους εξωτερικούς θορύβους του περιβάλλοντος. Ωστόσο εκτός ότι δεν έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα, ενοχλείς και τους γύρω σου. Γι’ αυτό και τα gaming headsets κλειστού τύπου διαθέτουν μαξιλάρια που καλύπτουν όλο το αυτί για να αποκλείουν τους εξωτερικούς ήχους και απομονώνουν πλήρως τον θόρυβο για να απολαμβάνεις κάθε εκρηκτικό ήχο. Επιπλέον, χωρίς τους εξωτερικούς θορύβους να σε αποσυντονίζουν, θα συγκεντρωθείς απόλυτα στο παιχνίδι σου.

 

 

 

Gaming headsets για multimedia εμπειρίες

Εάν θέλεις ένα μοντέλο για χρήση με πολλαπλές συσκευές, τότε θα πρέπει να ελέγξεις τη συμβατότητα που προσφέρει. Ένα ενσύρματο gaming headest μπορεί να συνδεθεί σε οποιαδήποτε συσκευή με υποδοχή 3.5mm. Για παράδειγμα, αν τα ακουστικά χρησιμοποιούν μια διασύνδεση USB τότε δεν θα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις με το smartphone σου. Από το 2018 και μετά, πολλοί κατασκευαστές smartphones όπως η Apple έχουν αφαιρέσει την υποδοχή ακουστικών από τις συσκευές τους για να προσφέρουν ακόμα πιο λεπτό σώμα. Έτσι, τα ασύρματα gaming headsets είναι και μια επένδυση για το μέλλον, αν θέλεις να τα χρησιμοποιείς και με το smartphone σου. Να θυμάσαι όμως ότι τα smartphone μπορούν να συνδεθούν μόνο με συσκευές που χρησιμοποιούν Bluetooth. Οπότε αν επιλέξεις ακουστικά με ασύρματο dongle θα μπορείς να τα χρησιμοποιείς μόνο με τον υπολογιστή σου κι όχι με το smartphone σου.

 

Συμπερασματικά, λοιπόν, τα παιχνίδια δεν είναι μόνο «γραφικά». Χρειάζονται και ποιοτικό ήχο για να ολοκληρωθεί η εικόνα και να τα απολαύσεις στο έπακρο. Τα gaming headsets έχουν κατασκευαστεί για ολοκληρωτική βύθιση στο παιχνίδι, καθώς προσφέρουν λεπτομερή ήχο για βελτιωμένο gameplay και άνεση για πολλές ώρες παιχνιδιού. Επιπλέον, ένα gaming headset μπορεί να γίνει το ιδανικό αξεσουάρ και για άλλες δραστηριότητες. Θα αναβαθμίσει τον ήχο όταν ακούς τις αγαπημένες σου playlists ή και όταν απολαμβάνεις μια ταινία στον υπολογιστή ή στην τηλεόρασή σου. Στην αγορά θα βρεις μια ευρεία γκάμα από ασύρματα και ενσύρματα gaming headsets. Επομένως δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρεις αυτό που καλύπτει τις ανάγκες σου.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Μπορείς να δεις ακόμη