League of Legends Recall: Αποκλεισμός από το EMEA Masters για την Ανόρθωση

by Zikou Stella

Στη φάση των ομίλων ολοκληρώθηκε η πορεία της Ανόρθωσης στο EMEA Masters Spring 2023. Παρά την εξαιρετική της προσπάθεια και τις σπουδαίες νίκες απέναντι σε “θηρία” του ευρωπαϊκού στερεώματος, η ομάδα της Κύπρου δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Η ΑΝΟ έμεινε στο κυνήγι της πρόκρισης ως το τελευταίο παιχνίδι, όμως το εμπόδιο της SK Gaming Prime αποδείχτηκε απροσπέλαστο.

Το κακό ξεκίνημα και η νίκη “χρυσάφι”

Από τη στιγμή που είδαμε την κλήρωση ήταν ξεκάθαρο πως το έργο της ομάδας του Greek Legends θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Στο παιχνίδι της πρεμιέρας η ΑΝΟ βρήκε μπροστά της την Riddle Esports με τους Νορβηγούς να παίρνουν μια εύκολη νίκη. Ακολούθησε δεύτερη ήττα από την Team GO, με τη γαλλική ομάδα να παίζει εντυπωσιακά από τα πρώτα κιόλας λεπτά.

 

 

Το 0-2 δεν πτόησε την Ανόρθωση που αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ απέναντι στην SK Gaming Prime κατάφερε να πάρει μια σημαντική νίκη. Η SKP είχε σταθερά το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης όμως ένα κακό team fight ήταν αρκετό για να γίνει η ανατροπή και η Κυπριακή ομάδα να ξαναμπεί στο κόλπο της πρόκρισης.

 

Λύγισε στο φινάλε

Στο πρώτο της παιχνίδι για τον 2ο γύρο της φάσης των ομίλων η Ανόρθωση βρήκε ξανά στον δρόμο της τη Riddle. Οι τέσσερις φορές πρωταθλητές του GLL ήταν βελτιωμένοι σε σχέση με την προηγούμενη τους συνάντηση με την RDL όμως δεν μπόρεσαν να πάρουν τη ρεβάνς. Η ομάδα του NLC είχε τον jinjo σε εξαιρετική μέρα και μετά το 30’ κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό της και να κερδίσει το ματς.

 

 

Οι “μπλε” βρέθηκαν ξανά με την πλάτη στον τοίχο όμως δεν είχαν σκοπό να πέσουν αμαχητί. Έκαναν κατάθεση “ψυχής” απέναντι στην Team GO και μετά από ένα συγκλονιστικό back and forth game διέλυσαν την αντίπαλη βάση και νίκησαν ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του Masters. Το αποτέλεσμα αυτό έφερε την ΑΝΟ μια νίκη μακριά από το top 8, όμως η SK Gaming Prime δεν την “πάτησε” ξανά. Οι Γερμανοί ήταν υποψιασμένοι αυτή τη φορά και με όπλο το πολύ δυνατό early game επικράτησαν της ΑΝΟ για να περάσουν εκείνοι στα προημιτελικά.

 

 

Photos: Greek Legends League, EMEA Masters

Μπορείς να δεις ακόμη