League of Legends Recall: Διπλή ελληνική παρουσία στα Playoffs του LEC

by Manos Kavvalos

“Αυλαία” για την regular season του LEC Summer Split 2022 με δύο από τους τρεις Έλληνες εκπροσώπους να εξασφαλίζουν τη θέση τους στα Playoffs. Ο Μάρκος “Comp” Σταμκόπουλος βοήθησε την Rogue να κατακτήσει την 3η θέση και να βρεθεί για μια ακόμα φορά στην postseason του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Μια θέση πιο πίσω τερμάτισε η Misfits στην οποία αγωνίζεται ο Μερτάι “Mersa” Σαρή στην τελευταία της παρουσία στο υψηλότερο ευρωπαϊκό επίπεδο. Εκτός συνέχειας έμεινε η Team Vitality του Λάμπρου “labrov” Παπουτσάκη που ηττήθηκε από την Excel Esports στο tie breaker.

Pentakill για τον Comp, πρόκριση για την Rogue

Μπαίνοντας στην τελευταία εβδομάδα η Rogue ήξερε πως χρειαζόταν όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες ώστε να τερματίσει στο top 4 και να βρεθεί στο Upper Bracket των Playoffs. Η Super week ξεκίνησε ονειρικά για τον Comp που πέτυχε το μοναδικό Pentakill του Summer Split στην εύκολη επικράτηση κόντρα στην XL. H επικράτηση αυτή ήταν αρκετή για να “κλειδώσει” η RGE την πρόκριση της, όμως η ήττα “σοκ” από την τελευταία BDS μια μέρα αργότερα της στέρησε την ευκαιρία να διεκδικήσει την 1η θέση. Το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην Team Vitality ήταν αρκετό για να πάρουν οι “μπλε” την 3η θέση με τελικό σκορ 11-7. Επόμενος αντίπαλος για την RGE η MAD Lions με τη νικήτρια ομάδα να εξασφαλίζει τη συμμετοχή της στα Worlds.

Δες το Pentakill του Comp εδώ

 

Δύο στα δύο για τον Mersa

Στην δεύτερη του παρουσία στο LEC ο Mersa κατάφερε να εξασφαλίσει για ακόμα μια φορά τη συμμετοχή του στα Playoffs. H νίκη κόντρα στην Team BDS έφερε την MSF στο 10-6 όμως οι δύο σερί ήττες από G2 Esports και Fnatic έβαλαν σε… μπελάδες την ομάδα του 19χρονου Έλληνα άσου, καθώς θα έπρεπε να παίξει tie breaker για να κατακτήσει την 4η θέση. Μέσα σε λίγες ώρες η Misfits αντιμετώπισε ξανά τη Fnatic από την οποία και πήρε τη ρεβάνς για την ήττα που είχε γνωρίσει λίγο νωρίτερα. Επόμενος αντίπαλος για την Misfits η πρωταθλήτρια του Spring Split, G2 Esports ωστόσο ακόμα και αν ηττηθεί θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία στο lower bracket. Να σημειώσουμε πως οι 2 ομάδες που θα φτάσουν στον τελικό προκρίνονται στο Main Event του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, ενώ εκείνες που θα τερματίσουν στις θέσεις 3 και 4 θα παίξουν στο Play In Stage.

 

Τέλος διαδρομής για τον labrov

Παρά το γεγονός πως ερχόταν από ήττα “σοκ” από την Astralis η VIT κρατούσε ακόμα την τύχη στα χέρια της. Το πρωί της Παρασκευής η Team Vitality ισοβαθμούσε στην 2η θέση με 4 ομάδες. Τρία 24ωρα αργότερα η γαλλική ομάδα έβλεπε τα όνειρα της να μετατρέπονται σε “εφιάλτες”. Ο labrov, o Perkz και οι συμπαίκτες έχασαν όλα τα παιχνίδια της Super week (από SK Gaming, Fnatic & Rogue) με αποτέλεσμα να ισοβαθμήσουν στην 6η θέση με την XL. H VIT παρουσίασε κακό πρόσωπο και στο tie breaker, έχασε εύκολα και αποχαιρέτησε τα όνειρα για πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2022.

*Photos: Lolesports.com & LEC Social Media

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox Series X, Xbox Series S, PC.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Μπορείς να δεις ακόμη