League of Legends Recall: Ώρα Ευρώπης για Ανόρθωση και Team Phantasma

by Manos Kavvalos

Το απόγευμα της Τετάρτης (24/8) ξεκινά το Play In stage του EU Masters 2022 όπου θα δώσουν το “παρών” οι δύο καλύτερες ομάδες από Ελλάδα και Κύπρο. H πρωταθλήτρια του GLL Summer Split 2022 Anorthosis Famagusta Esports καθώς και η Team Phantasma θα καλούνται να ξεπεράσουν μερικές πολύ επικίνδυνες αντιπάλους ώστε να έρθουν ένα βήμα πιο κοντά στο Main Stage (τη φάση των 16) του European Masters.

Η Ανόρθωση έχει έναν όμιλο που της επιτρέπει να διατηρεί μπόλικες ελπίδες πρόκρισης. Ισχυρότερη ομάδα του group είναι η JD|XL (Academy Team / Β’ Ομάδα της Excel Esports που παίζει στο LEC) η οποία όμως πριν από έναν μήνα αναγκάστηκε να απομακρύνει το μεγάλο της “αστέρι”. Από εκεί που διεκδικούσε την κορυφή του NLC Summer 2022 αρκέστηκε στην 3η θέση, κλείνοντας το καλοκαίρι με 7 συνεχόμενες ήττες (5 στην κανονική περίοδο και δύο στα Playoffs). Ακόμα και έτσι πάντως η αγγλική ομάδα μοιάζει το φαβορί για την 1η θέση, ωστόσο ούτε ο Ερυθρός Αστέρας ούτε η Genk Esports “φοβίζουν” την κυπριακή ομάδα.

 

Οι δευτεραθλητές του EBL είναι μια ομάδα που γνωρίζουμε καλά στην Ελλάδα. Άλλωστε τον Ιούλιο ηττήθηκαν στον τελικό του Βαλκανικού τουρνουά από την Team Phantasma. Είναι μια ομάδα στα μέτρα της Ανόρθωσης και δεν θα μας έκανε εντύπωση αν οι πρωταθλητές του GLL επικρατούσαν και στα δύο μεταξύ τους παιχνίδια. Τον όμιλο συμπληρώνει η βελγική Genk που στα “χαρτιά” είναι η πιο αδύναμη ομάδα από τις τέσσερις.

 

Σε περίεργο όμιλο κληρώθηκε η Team Phantasma καθώς δεν υπάρχει ομάδα που να μην μπορεί να σου κάνει τη… ζημιά. Η SK Gaming Prime – που κατέλαβε την 3η θέση στο γερμανικό πρωτάθλημα – δεν είναι κάποια υπερδύναμη αλλά έχει αρκετή ποιότητα για να κατακτήσει την κορυφή στο Group D. Εξαιρετικά επικίνδυνη είναι και η aNc Outplayed. Η δευτεραθλήτρια Ιταλίας διαθέτει ένα πολύ ισχυρό ρόστερ και μετά τον χαμένο εθνικό τελικό κυνηγά την ευρωπαϊκή διάκριση. Στην aNc συναντάμε ένα γνώριμο πρόσωπο αφού στη θέση του Support αγωνίζεται ο Νίκος “HungryPanda” Νικολαΐδης.

 

Αρκετά δεμένη και ικανή να χτυπήσει ακόμα και την 2η θέση είναι η eSuba. Οι Τσέχοι έχουν μια πεντάδα που αγωνίζεται μαζί για πάνω από έναν χρόνο και θα δώσουν μάχη με τα “φαντάσματα” και την aNc για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Να σημειώσουμε πως οι δύο πρώτες ομάδες από τα 4 groups προκρίνονται στα νοκ-αουτ όπου με νίκη εξασφαλίζουν τη συμμετοχή τους στη φάση των ομίλων του Main Stage του EM Summer 2022.

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλες τις αναμετρήσεις των ομάδων του GLL στα κανάλια του Gamerslounge: https://www.twitch.tv/gamersloungegr & https://www.twitch.tv/gamersloungegr_2

Photos: Amazon European Masters

Μπορείς να δεις ακόμη