Νέα σχολική χρονιά με την τεχνολογία στο πλευρό σου!

by Aggeliki Tsoukana

Ξεκινά μια νέα χρονιά, γεμάτη νέες εμπειρίες. Είτε πρόκειται για την πρεμιέρα της επόμενης σχολικής τάξης ή των φοιτητικών σου χρόνων, η τεχνολογία γίνεται σύμμαχος σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς σου. Πάντα με στόχο να κάνει τη ζωή σου καλύτερη, αλλά και να βγάλεις ακόμα μία χρονιά με λιγότερο άγχος.

 

 

Ένας υπολογιστής που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο

Ο υπολογιστής είναι το «εργαλείο» που θα σε διευκολύνει πολύ τόσο στις εργασίες σου, όσο και στο κομμάτι της ψυχαγωγίας. Μένει μονάχα να αποφασίσεις ποιος είναι ο τύπος υπολογιστή που σου ταιριάζει περισσότερο, επιλέγοντας ανάμεσα στα desktop, τα all-in-one ή τα laptop.

Αν θέλεις έναν υπολογιστή που θα τον μεταφέρεις εύκολα, ώστε π.χ. να τον έχεις μαζί σου στο αμφιθέατρο ή να τον πάρεις στο σπίτι του φίλου σου για να δουλέψετε μαζί, προφανώς η λύση είναι ένα laptop. Ένας φορητός υπολογιστής είναι ιδανική επιλογή και στην περίπτωση που δεν θέλεις να δεσμεύσεις μόνιμα χώρο από το γραφείο σου. Θα μπορείς να τον χρησιμοποιείς και σε οποιοδήποτε μέρος του σπιτιού, παίρνοντάς τον στον καναπέ για να δουλέψεις πιο αναπαυτικά ή στο κρεβάτι για να δεις ταινία.

Στην περίπτωση που δίνεις προτεραιότητα στις επιδόσεις, τότε το καλύτερο θα ήταν να προσανατολισθείς στην κατηγορία των desktop. Παράλληλα, θα μπορείς να το συνδυάσεις με μεγάλη οθόνη, μεγαλύτερη από τις 17,3 ίντσες που φτάνουν τα μόνιτορ των laptop. Παράλληλα, η μεγάλη επεξεργαστική ισχύς θα σου δώσει τη δυνατότητα να παίζεις και τίτλους video game που κυκλοφορούν για παιχνιδοκονσόλες. Η συγκεκριμένη κατηγορία θα σου δώσει όμως και περισσότερες επιλογές για τα εξαρτήματα που θα ενσωματώνει το μηχάνημά σου.

 

 

Όλα τα ψηφιακά σου αρχεία «ασφαλισμένα» και νοικοκυρεμένα

Ένα πράγμα που θα χρειαστείς σίγουρα είναι ο επιπλέον αποθηκευτικός χώρος για πολλές συσκευές. Άλλωστε γρήγορα θα διαπιστώσεις πως οι σημειώσεις και οι εργασίες θέλουν back up ή πρέπει να μεταφέρονται εύκολα. Αλλά και τα υπόλοιπα αρχεία, όπως για παράδειγμα οι προσωπικές σου φωτογραφίες και βίντεο θα πιάνουν αρκετό χώρο. Έτσι, σε πρώτη φάση μπορείς να αξιοποιήσεις ένα USB Flash Drive (κάποια προσφέρουν και προγράμματα κρυπτογράφησης) ή έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο.

Υπάρχει μία μεγάλη ποικιλία από κάρτες μνήμης σε διάφορα μεγέθη, ταχύτητες και χωρητικότητες όπως τα SD memory cards, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναλλακτικά από πολλές συσκευές όπως smartphone, φωτογραφική, βιντεοκάμερα, action cam.

 

 

Εξασφάλισε απρόσκοπτη σύνδεση στο διαδίκτυο

Αν το ασύρματο δίκτυο Wi-Fi δεν καλύπτει όλο το σπίτι σου, ή δεν φτάνει στο δωμάτιό σου, τότε με ένα Wi-Fi Extender έχεις τη δυνατότητα να επεκτείνεις την εμβέλειά του στις νεκρές ζώνες. Το gadget αυτό λειτουργεί ουσιαστικά ως αναμεταδότης, επομένως αν το τοποθετήσεις σε μία πρίζα ανάμεσα στο σημείο του router και τις νεκρές ζώνες, θα λαμβάνει το σήμα από το router και θα το επανεκπέμπει ενισχυμένο, διευρύνοντας έτσι την περιοχή κάλυψης. Μία εναλλακτική λύση είναι τα κιτ που βασίζονται στην τεχνολογία Powerline, στα οποία ο δεύτερος αντάπτορας (που παίζει τον ρόλο του πομπού Wi-Fi) επικοινωνεί με το router μέσω των καλωδίων ηλεκτρικού ρεύματος του σπιτιού.

 

 

Ενίσχυσε την ψυχαγωγία σου με τον κατάλληλο «ήχο»

Τα ακουστικά (headsets) έχουν εξελιχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια ακόμη και στο σχέδιο και στυλ. Υπάρχουν σίγουρα επιλογές για όλα τα βαλάντια. Είναι χρηστικότατα στο gaming ή στο να κάνεις διάλειμμα ακούγοντας την αγαπημένη σου μουσική από το κινητό, το mp3 player ή από τον υπολογιστή.

Με την ίδια λογική τα φορητά ηχεία μπορούν να κάνουν τη διαφορά, ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους. Κυριολεκτικά μπορούν να σου προσφέρουν μία μίνι «συναυλία» και είναι γενικά εξαιρετικά για διασκέδαση. Όπως και τα headset έρχονται σε μία μεγάλη ποικιλία από μεγέθη και τιμές. Ειδικά όμως αν είσαι φαν των σειρών, ταινιών ή streaming υπηρεσιών όπως του Netflix τότε ένα ποιοτικό Bluetooth Speaker (έστω και ενσύρματο) μπορεί να κάνει τη διαφορά σε ένα φοιτητικό σπίτι.

 

 

Και η τηλεόραση στο επίκεντρο

Οι συνδρομητικές υπηρεσίες είναι σύμμαχοί σου στη διασκέδαση. Και οι επιλογές πολλές. Netflix, Disney Plus, Amazon Prime, και οι αντίστοιχες εφαρμογές τους στη smart TV σου! Με μια μηνιαία συνδρομή έχεις πρόσβαση σε μια πληθώρα ταινιών και τηλεοπτικών σειρών και, με το κατάλληλο πακέτο, μπορείς να μοιραστείς τη διασκέδαση με τους αγαπημένους σου.

Παράλληλα, με μία μεγάλη 4K smart TV θα μπορείς να απολαμβάνεις κινηματογραφική εμπειρία, αλλά και 4Κ gaming με τις πιο σύγχρονες κονσόλες PlayStation 5 και Xbox Series X/S!

 

Έξυπνες οικιακές συσκευές που φροντίζουν για σένα

Αν είσαι φοιτητής και φτιάχνεις τώρα το σπίτι που θα ζήσεις τα επόμενα 3-4 χρόνια, δώσε μεγάλο βάρος στις οικιακές συσκευές που θα επιλέξεις για το σαλόνι, το δωμάτιο, την κουζίνα. Ένα έξυπνο πλυντήριο, για παράδειγμα, θα σου κάνει τη ζωή ευκολότερη. Με αυτοματισμούς όπως αυτόματη επιλογή προγράμματος με βάση το είδος και βάρος ρούχων, τύπος υφάσματος κλπ., το πλύσιμο των ρούχων γίνεται διασκέδαση. Επιπρόσθετα, με μία ρομποτική σκούπα θα ξεχάσεις τι πάει να πει σκούπισμα. Και όλα αυτά, θα μπορείς να τα χειρίζεσαι από την οθόνη του κινητού σου! Θα μπορείς να προγραμματίζεις τις έξυπνες οικιακές συσκευές με βάση τη δική σου ρουτίνα.

 

 

Συσκευές για καλύτερη ζωή με υγεία και ευεξία

Τα γκάτζετ και οι μικροσυσκευές είναι μέρος της καθημερινότητά μας. Το smartwatch, για παράδειγμα, κάνει πολύ περισσότερα πράγματα από το να λέει απλά την ώρα ή το πόσα βήματα έκανες μέσα στην ημέρα. Για την ακρίβεια συνδέεται ασύρματα με το κινητό σου και μετατρέπεται αυτόματα σε πολυεργαλείο. Μπορείς να βλέπεις σημαντικές ειδοποιήσεις εν ώρα μαθήματος χωρίς να βγάζεις το κινητό σε κοινή θέα ή να τρέχεις στα γρήγορα εφαρμογές του κινητού. Συνδέονται με το κινητό και μέσω app προσφέρουν σημαντικές πληροφορίες υγείας και ευεξίας. Εξάλλου το πολύ διάβασμα ή η έντονη φοιτητική ζωή καλό είναι να συνδυάζονται και με γυμναστική.

Πηγαίνοντας μια βόλτα στην κουζίνα σου, θα βρεις συσκευές κουζίνας που φροντίζουν για τη διατροφή σου. Ενδεικτικά, με ένα blender ή smoothie maker μπορείς να έχεις θρεπτικά ροφήματα ανά πάσα ώρα και στιγμή. Μία πολυκαφετιέρα φροντίζει να έχεις πάντα καφέ, για σένα και την παρέα σου.

Και μην ξεχνάς τις καθημερινές σου μετακινήσεις. Ηλεκτρικά scooter, ηλεκτρικά πατίνια και ποδήλατα, μέχρι ηλεκτρικά μηχανάκια, τα ηλεκτροκίνητα οχήματα έχουν υιοθετηθεί και αγαπηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο δίνοντας μια οικονομική μα κυρίως οικολογική εναλλακτική στις αστικές μετακινήσεις. Το σίγουρο είναι ότι θα απολαμβάνεις άνεση και μεγαλύτερη οικονομία χωρίς την παραμικρή συμβολή στη ρύπανση και την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Μπορείς να δεις ακόμη