League of Legends Recall: Έφτασε η ώρα του μεγάλου τελικού του Greek Legends

by Zikou Stella

Λίγα 24ωρα μας χωρίζουν από τον τελικό του GLL Spring Split 2023, που θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σάββατο 1 Απριλίου στις 18:00 το απόγευμα. Anorthosis Famagusta Esports και WLGaming θα διεκδικήσουν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς σε μια “τιτανομαχία” που θα φιλοξενηθεί στο Παλαιό Χρηματιστήριο Αθηνών. Οι δύο ομάδες βρίσκονται εδώ και μερικές μέρες στην Αθήνα και προετοιμάζονται “πυρετωδώς” για την επερχόμενη αναμέτρηση τους.

 

Anorthosis Famagusta Esports: Κυνηγά το “repeat”

Από το 2020 που έκανε το ντεμπούτο της στο Greek Legends μέχρι και σήμερα η Ανόρθωση έχει πάντα τον ίδιο στόχο: την κατάκτηση τρόπαιων. Σε λιγότερο από τρία χρόνια έχει καταφέρει να πανηγυρίσει σε 4 πρωταθλήματα, ενώ έχει πετύχει μερικές σπουδαίες ευρωπαϊκές νίκες στο Masters. Η ΑΝΟ ήταν εξαιρετική στη regular season και εξασφάλισε την 1η θέση από νωρίς. Έφτασε μάλιστα μια “ανάσα” μακριά από το να μπει στα Playoffs με το απόλυτο (14 στα 14) όμως ηττήθηκε στο ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής.

 

 

Το φινάλε της κανονικής περιόδου βρήκε την Ανόρθωση στο 13-1, τέσσερις νίκες πάνω από τη 2η της βαθμολογίας Team Phantasma. Οι “μπλε” αντιμετώπισαν την TP στον ημιτελικό του upper bracket και χρειάστηκαν πέντε παιχνίδια για να καταφέρουν να πάρουν την πρόκριση στον τελικό. Τα δύο χαμένα games απέναντι στην TP απέδειξαν πως η ΑΝΟ δεν είναι ανίκητη, όμως την ίδια στιγμή έδωσαν την ευκαιρία στον coach Duriel να εντοπίσει τις αδυναμίες της ομάδας αρκετά πριν τον τελικό.

 

WLGaming: Καταδικασμένη να πρωταγωνιστεί

Όταν σκεφτόμαστε esports και Ελλάδα, ένα από τα πρώτα ονόματα που μας έρχονται στο μυαλό είναι αυτό της WLGaming. Οι “κόκκινοι” έχουν συνδέσει το όνομα τους με δεκάδες επιτυχίες τόσο στο League of Legends όσο και στον κόσμο των esports γενικότερα. Μετά την επιτυχημένη της πορεία στο GLL Pro-Am η WLG θέλει να επιστρέψει στις κατακτήσεις τίτλων και το Spring Split μοιάζει με την ιδανική ευκαιρία.

 

 

Οι “κόκκινοι” μπορεί να μην ξεκίνησαν ιδανικά τη σεζόν, όμως όταν ήρθε η ώρα των Playoffs έδειξαν πως δικαίως είναι ένα από τα φαβορί για τον τίτλο. Η ομάδα του Bananitoo ήταν “τρομακτική” κόντρα στον PAO Luminox και έφτασε εύκολα στην πρόκριση στον β’ ημιτελικό. Εκεί την περίμενε η Team Phantasma με τις δύο ομάδες να μας προσφέρουν μια πολύ όμορφη σειρά που βρήκε νικήτρια την WLG. Αξίζει να σημειώσουμε πως η WLG είναι αυτή που έσπασε το αήττητο της Anorthosis, καθώς και η μοναδική που την έχει κερδίσει σε τελικό.

 

Ραντεβού το Σάββατο

Από το κορυφαίο esports event της Άνοιξης δεν θα μπορούσε να λείπει ο Κωτσόβολος. Αυτό το Σάββατο (1 Απριλίου 2023) σε περιμένουμε στο Παλαιό Χρηματιστήριο Αθηνών για να μας δώσεις τις δικές σου προβλέψεις για τον νικητή του τελικού. Μπορεί ο τελικός να ξεκινά στις 18:00 όμως έχεις κάθε λόγο να έρθεις από νωρίς, καθώς η activation area ανοίγει τις πόρτες της στις 15:00.

 

Όλες οι αναμετρήσεις του GLL Spring Split 2023 προβάλλονται ζωντανά και αποκλειστικά από τα κανάλια του Gamers Lounge (Twitch & YouTube).

 

Photos: Greek Legends League

Μπορείς να δεις ακόμη