League of Legends Recall: Εντυπωσιακό ξεκίνημα για Gen.G και T1

by Zikou Stella

Με ήττες ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στο Main Stage του MSI 2023 οι δύο εκπρόσωποι του ευρωπαϊκού League of Legends. G2 Esports και MAD Lions δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στις “ορέξεις” των Gen.G (3-1) και T1 (3-0) αντίστοιχα, με τις κορεατικές ομάδες να παίρνουν την πρόκριση για την επόμενη φάση. Το Σάββατο οι δύο ομάδες του LEC θα παίξουν μεταξύ τους στο lower bracket με τη χαμένη να αποκλείεται από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

 

Σαρωτικές οι ομάδες του LCK

Η Κορέα έχει παραδοσιακά μερικές από τις ισχυρότερες ομάδες στον κόσμο και κάθε φορά που βρίσκεται κάποια από αυτές στον δρόμο των εκπροσώπων του LEC γνωρίζουμε πως τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Αφού απέκλεισε την PSG Talon, η G2 Esports εξασφάλισε μια θέση στο stage 2 και έδωσε “ραντεβού” με την πρωταθλήτρια του LCK Spring Split 2023 Gen.G.

H ομάδα του Chovy μπήκε πολύ δυνατά στη σειρά και μετά από δύο εμφατικές νίκες κατάφερε να φτάσει σε match point. Η G2 βελτιώθηκε και κατάφερε να μειώσει σε 2-1 όμως παρά τις προσπάθειες της στο game 4 δεν μπόρεσε να αποφύγει μια ακόμα ήττα.

 

 

Ένα 24ωρο (την Τετάρτη 10/5) αργότερα η νικήτρια του LEC Spring Split 2023 αντιμετώπισε την T1 του Faker. Tα “λιοντάρια” βρήκαν μπροστά τους έναν εξαιρετικό Gumayusi που είχε τουλάχιστον 9 kills σε κάθε παιχνίδι. Το 3-0 ήρθε σχετικά εύκολα για την T1, ενώ παραλίγο να δούμε και ρεκόρ καθώς το τελευταίο game τελείωσε σε 16 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα!

Τη “σκυτάλη” παίρνουν οι μάχες ανάμεσα στις ομάδες από την Κίνα και αυτές της Βόρειας Αμερικής. Σήμερα (11/5) στις 15:00 η Bilibili Gaming παίζει με την Cloud9, ενώ αύριο την ίδια ώρα η Golden Guardians αντιμετωπίζει την πανίσχυρη JD Gamimg. Θυμίζουμε πως G2 Esports και MAD Lions θα τεθούν αντιμέτωπες το Σάββατο 13/5 με τη νικήτρια να προχωρά στο round 2 του lower bracket.

 

 

Δείτε το MSI με ελληνική περιγραφή

Από τις 9 Μαΐου έως και το φινάλε της διοργάνωσης θα μπορείς να παρακολουθήσεις όλες τις αναμετρήσεις στα κανάλια του Gamers Lounge (Twitch & YouTube) με ελληνική περιγραφή. Οι καλύτεροι και εμπειρότεροι Έλληνες σχολιαστές θα σου μεταφέρουν όλη τη δράση από το μεγάλο ραντεβού της άνοιξης.

 

Photos: Lolesports

Μπορείς να δεις ακόμη