League of Legends Recall: GLL Summer Split 2022 – Week 1 Recap

by Aggeliki Tsoukana

Το Greek Legends League επέστρεψε και η πρεμιέρα του Summer Split τα είχε όλα. Το φινάλε της πρώτης εβδομάδας βρίσκει τις WLGaming, Anorthosis Esports και Gaming Olympiacos Alimou στην κορυφή με 2-0 και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε ποια θα καταφέρει να διατηρήσει το αήττητο και κατά τη διάρκεια της week 2. Πολλά υποσχόμενο ξεκίνημα από τις Hive Athens και Team Refuse που βρίσκονται στο 1-1 και έδειξαν αρκετά θετικά στοιχεία. Η δεύτερη μάλιστα πέτυχε την πρώτη μεγάλη έκπληξη της σεζόν νικώντας την Team Phantasma το βράδυ της Τρίτης.

 

Ξεκίνημα με επανάληψη του μεγάλου τελικού

Από το πρόγραμμα της 1ης μέρας του GLL Summer Split 2022 ξεχώρισε προφανώς η “ρεβάνς” του μεγάλου τελικού του Spring Split. Team Phantasma και WLGaming συναντήθηκαν ξανά, για πρώτη φορά μετά τον τελικό της 20ης Μαρτίου με την WLG να επικρατεί και να παίρνει το “αίμα” της πίσω για τον χαμένο τελικό. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο mid laner Waena (Είχε 11/4/7 παίζοντας Sylas), ο οποίος στην επιστροφή του στην ομάδα πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και πήρε δικαίως τον τίτλο του MVP.

 

 

Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι του GLL Summer Split, ο Ολυμπιακός Αλίμου νίκησε – χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες – την Gamespace MCE με τον Tsiperakos να είναι καταπληκτικός (7/1/8 με Ahri). Η Hive Athens μπορεί να άλλαξε αρκετά κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών όμως για ακόμα ένα Split φαίνεται διατεθειμένη να πρωταγωνιστήσει. Στην πρεμιέρα πήρε εμφατική νίκη απέναντι στη Zerolag και δείχνει από νωρίς τις διαθέσεις της. Με το “δεξί” ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της και η Anorthosis Famagusta Esports που “καθάρισε” εύκολα την Τeam Refuse.

 

Ήττα “σοκ” για τους πρωταθλητές

H δεύτερη μέρα της καλοκαιρινής σεζόν μας έδειχνε από την αρχή πως κάποιο φαβορί θα… λυγίσει. Η GSMC έβαλε πολύ δύσκολα στην Ανόρθωση, με την 3 φορές πρωταθλήτρια να ανεβάζει “στροφές” μετά το mid game και να κερδίζει το παιχνίδι μετά από το Baron του 36ου λεπτού. Δεύτερη νίκη και για την WLGaming που αν και μπήκε κάπως νωθρά στο Summoner’s Rift (χωρίς ωστόσο να μείνει πίσω στο σκορ), αγρίεψε μετά το 20’ και έκαμψε την αντίσταση της ZRL. Στο μεγάλο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής ο GOAL λύγισε τη HIVE και έδειξε πως έχει αφήσει πίσω του το κακό Spring Split.

H ομάδα του Αλίμου αν και είχε σταθερά το προβάδισμα από το 20’ και μετά, έπαιξε με μεγάλη υπομονή και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 36’ για να κλείσει το παιχνίδι. Στο τελευταίο παιχνίδι της 1ης εβδομάδας η Team Phantasma ήταν το απόλυτο φαβορί κόντρα στην Team Refuse όμως οι “πράσινοι” αποφάσισαν να διαψεύσουν τα προγνωστικά. H RFS μπήκε “φουριόζα” και κυριάρχησε στο early game, όμως στη συνέχεια είδε την TP να παίζει καλύτερα και να μαζεύει σιγά σιγά τη διαφορά – και εν τέλει να περνάει μπροστά. Παρά το γεγονός πως η TP έμοιαζε να έχει το πάνω χέρι, η RFS πήρε το teamfight του 32ου λεπτού και διέλυσε την αντίπαλη βάση για να στείλει τους πρωταθλητές στο 0-2. Εκπληκτικός ο 18 χρονος Έλληνας Sengio που έκλεισε το game με 8/2/8.

 

 

 

Πρωταθλήτρια του MSI 2022 η RNG

Η Royal Never Give Up επικράτησε με 3-2 της Τ1 και στέφθηκε πρωταθλήτρια του Μid Season Invitational 2022. Μπορεί η ομάδα του Faker να βρήκε δύο φορές τρόπο να επιστρέψει στη σειρά, όμως η RNG δεν είχε σκοπό να χάσει το τρόπαιο από τα χέρια της. Στο Game 5 κυριάρχησε απόλυτα και με εμφατικό τρόπο έκανε το back-to-back, αφήνοντας την καλύτερη ομάδα της Κορέας στη 2η θέση.

Φωτογραφίες: Greek Legends League

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Μπορείς να δεις ακόμη