League of Legends Recall: Η Anorthosis Famagusta Esports κατέκτησε την κορυφή του Greek Legends League

by Aggeliki Tsoukana

Επιστροφή στον θρόνο για την Anorthosis Famagusta Esports που επικράτησε με 3-0 της Team Phantasma στον μεγάλο τελικό του GLL Summer Split 2022. Εκατοντάδες φίλοι του επαγγελματικού League of Legends γέμισαν την αίθουσα Γιώργος Κασιμάτης του ΟΑΚΑ και παρακολούθησαν μια συγκλονιστική μάχη που βρήκε νικήτρια την Ανόρθωση. Πολυτιμότερος παίκτης του τελικού αναδείχθηκε ο mid laner των νικητών Dom1nant, ενώ το βραβείο του MVP του Split πήγε στον συμπαίκτη του, GoldenTo4st.

 

 

Ένα παιχνίδι μέσα στην… τρέλα από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα με το first blood να πηγαίνει στην Ανόρθωση λίγο μετά τη συμπλήρωση του πρώτου λεπτού. Η ANO είχε ένα μικρό προβάδισμα το οποίο έμοιαζε να μεγαλώνει μετά και τον 2ο δράκο, ωστόσο δεν είχε στο μυαλό της τον “δαίμονα” που αποκαλούν Peppe. Ο mid laner της Team Phantasma με ένα εντυπωσιακό Triple kill έβαλε την ομάδα του ξανά στη διεκδίκηση της νίκης με τον ίδιο να φτάνει νωρίς στο 7/0/4 στην αγαπημένη του Akali. H κυπριακή ομάδα βρήκε ξανά τον τρόπο να βγει μπροστά στο 27ο λεπτό όταν κέρδισε το κρισιμότερο fight του παιχνιδιού και κατευθύνθηκε προς το Baron για την Ανόρθωση στο 27′. Ένα ace αργότερα, το nexus της TP γινόταν κομμάτια και το 1-0 ήταν γεγονός.

 

 

Στο χαοτικό game 2 μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο bot laner της Ανόρθωσης, GoldenTo4ast που χρειάστηκε περίπου 15’ για να φτάσει στο 7/1/6 και να στριμώχνει στα “σχοινιά” την Team Phantasma. Το Cloud Soul πήγε στην Ανόρθωση όπως και το πρώτο Baron buff του παιχνιδιού με την TP να απαντά με τρία kills. Για ακόμα μια φορά το 27ο λεπτό επεφύλασσε ένα χορταστικό team fight που βρήκε νικήτρια την ομάδα των “φαντασμάτων” που κάπως έτσι πήρε με ευκολία Elder & Baron buff. Η TP έσπασε δύο από τα τρία αντίπαλα inhibitors αλλά δεν μπόρεσε να πάει πιο βαθιά στην αντίπαλη βάση. Κερδισμένο fight για την Ανόρθωση που πήρε με τη σειρά της τα δύο σημαντικότερα buffs του χάρτη και 2 στα 2 για τους 3 φορές πρωταθλητές.

 

 

Η Team Phantasma – με την πλάτη στον τοίχο – έβγαλε αντίδραση και κυριάρχησε απόλυτα στο early game της 3ης αναμέτρησης. Πριν καν φτάσουμε στο 25’ η TP ήταν μια ανάσα μακριά από το αντίπαλο Nexus όμως δεν έδειχνε ικανή να ολοκληρώσει αυτό που ξεκίνησε. Η Anorthosis Famagusta Esports χρειάστηκε μόλις ένα καλό fight για να πάει από την κόλαση στον παράδεισο και με ένα “clean sweep” να κατακτήσει το 4ο της τρόπαιο στο Greek Legends League.

 

LEC: Νίκες για τις “ελληνικές” Misfits & Team Vitality

Στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα του LEC βρίσκεται πλέον η Team Vitality του Λάμπρου “labrov” Παπουτσάκη που μετά και τις νίκες επί των Excel & G2 κατάφερε να ισοβαθμήσει με την Rogue στο 8-5. Για να γίνει βέβαια αυτό έπρεπε η ομάδα του Μάρκου “Comp” Σταμκόπουλου να φτάσει τις τρεις συνεχόμενες ήττες και να χάσει αρκετό έδαφος όσον αφορά την υπόθεση πρώτη θέση. Μια νίκη πιο πίσω (7-6) βρίσκεται η Misfits του Μερτάι “Mersa” Σαρή που νίκησε τις Rogue και SK Gaming και έβαλε “φωτιά” στη μάχη για τα Playoffs.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Μπορείς να δεις ακόμη