Φρουτοσαλάτες που εντυπωσιάζουν

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


Τώρα το καλοκαίρι η ανάγκη για δροσιά ανεβαίνει στα ύψη, οπότε τα φρούτα είναι η καλύτερη λύση που θα δώσει χρώμα, δροσιά και συγκρατημένη γλύκα στο τραπέζια μας.

Τα φρούτα του καλοκαιριού, έχουν έντονα χρώματα, είναι πολύ ζουμερά και όταν συνδυάζονται μεταξύ τους σχηματίζουν ευφάνταστες συνθέσεις, ιδιαίτερα αν χρησιμοποιήσουμε κάποιες μεθόδους και εργαλεία για να τα αναδείξουμε ακόμη καλύτερα. Αντί λοιπόν να κόψουμε απλώς τα φρούτα μας σε κομμάτια και να τα αναμείξουμε μέσα σε ένα μπολ, ας δούμε μερικές επιλογές που έχουμε ακόμη:

 

 

  1. Να φτιάξουμε σουβλάκια φρούτων

Κόβουμε φρούτα διαφορετικού χρώματος σε κύβους ή ροδέλες όμοιου μεγέθους και τα περνάμε εναλλάξ σε ξύλινα σουβλάκια τα οποία μπορούμε να σερβίρουμε σε ωραίες πιατέλες. Εναλλακτικά, στερεώσουμε τα σουβλάκια πάνω σε ένα κομμάτι καρπούζι ή πεπόνι, κομμένο σε ημισφαιρικό σχήμα. Μπορούμε να το γυρίσουμε ανάποδα με την κομμένη πλευρά πάνω σε μια πιατέλα και να μπήξουμε στη σκληρή πλευρά της φλούδας του τα καλαμάκια.

 

 

  1. Να σερβίρουμε τα φρούτα μας σε μπαλίτσες

Χρησιμοποιώντας κουταλάκια παριζιέν σε διάφορα μεγέθη, βγάζουμε την ψίχα των φρούτων σε μπαλίτσες (καρπούζι, πεπόνι, ροδάκινο) και τις σερβίρουμε ανακατεμένες μέσα σε μπολ. Ενδιάμεσα μπορούμε να προσθέσουμε μπαλίτσες από κάποιο σορμπέ και φυλλαράκια δυόσμου. Τα υπόλοιπα των φρούτων που δεν γίνονται μπαλίτσες τα βάζουμε σε μπολ και τα αφήνουμε στο ψυγείο ώστε να τα χτυπήσουμε στο μπλέντερ μαζί με γιαούρτι, χυμό ή ό,τι άλλο αγαπάμε και να φτιάξουμε ωραιότατα smoothies.

 

 

  1. Να φτιάξουμε μπολ από καρπούζια και πεπόνια

Μπορούμε να πάρουμε πεπόνια ή καρπούζια μικρού, μεσαίου ή και μεγαλύτερου σχήματος και αφού αφαιρέσουμε προσεκτικά τα κουκούτσια, να αδειάσουμε την ψίχα τους με ένα κουτάλι της σούπας ή κουταλάκι παριζιέν που θα τη μετατρέψει σε μπαλίτσες όμοιου μεγέθους. Στο τέλος θα μείνει μόνο η φλούδα και το καρπούζι ή το πεπόνι μας θα θυμίζουν μπολ. Τις μπαλίτσες του φρούτου που θα αφαιρέσουμε θα τις ανακατέψουμε μαζί με κομμάτια άλλων φρούτων (μπανάνα, ροδάκινο, βερίκοκο) ή ολόκληρα (σταφύλια, κεράσια, βατόμουρα) και θα γεμίσουμε με αυτές τα φρουτένια μπολ που φτιάξαμε για να τα μεταφέρουμε στο τραπέζι. Για ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα μπορούμε να κόψουμε τα φρούτα σε ζικ ζακ.

 

 

  1. Να φτάξουμε «πίτσες» φρούτων με βάση από καρπούζι

Παίρνουμε ένα καρπούζι και το κόβουμε σε οριζόντιες φέτες. Προτιμάμε αυτές από το κέντρο του καρπουζιού που έχουν μεγαλύτερη περιφέρεια. Ακουμπάμε τη φέτα σε πιατέλα ή επιφάνεια κοπής και το κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια τα οποία διακοσμούμε με ροζέτες ή γραμμές από γιαούρτι ή χτυπημένο cream cheese. Διακοσμούμε με κομματάκια μικρότερων φρούτων και σερβίρουμε αμέσως!

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: μπλέντερ

Μπορείς να δεις ακόμη