League of Legends Recall: Το Greek Legends League επέστρεψε για το Summer Split

by Aggeliki Tsoukana

Το Greek Legends League επέστρεψε με τη χορηγία του Κωτσόβολου

Δύο μήνες μετά τον εντυπωσιακό τελικό του Spring Split που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Γ. Κασιμάτης του ΟΑΚΑ το Greek Legends League είναι και πάλι εδώ. Τη Δευτέρα (30/5 – 19:00) ξεκίνησε το GLL Summer Split 2022 με τις ομάδες να επιστρέφουν ανανεωμένες και έτοιμες να μας προσφέρουν πλούσιο θέαμα. Εκτός από το τρόπαιο και την αποθέωση του κόσμου, οι 8 διεκδικητές έχουν στο μυαλό τους και το κίνητρο της ευρωπαϊκής καταξίωσης, αφού οι 2 πρώτοι θα προκριθούν στο European Masters Summer 2022. Χορηγός του Greek Legends League δείχνοντας έμπρακτα τη συμπαράσταση του στο πολύ όμορφο αυτό πρωτάθλημα είναι ο Κωτσόβολος.

 

 

Οι 8 ομάδες του Summer Split

Η πρωταθλήτρια του Spring Split Team Phantasma κρατά τις εμπειρίες που αποκόμισε από την παρουσία της στο πρόσφατο EU Masters Spring 2022 και στρέφει την προσοχή της στην κατάκτηση του δεύτερου της τίτλου. Η πρώην πρωταθλήτρια WLGaming (των 4 τίτλων) θα παρατάξει ένα πλήρως ανανεωμένο roster με σκοπό να βρεθεί και πάλι στην κορυφή του ελληνικού League of Legends. Επιστροφή στις διακρίσεις θέλει και η Anorthosis Famagusta Esports που αναμένεται να παρουσιάσει ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό σύνολο. Όσον αφορά την ομάδα που κατέκτησε την 3η θέση την άνοιξη, τη Hive Athens, περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε τι εκπλήξεις ετοιμάζει.

Να διαγράψει τα κακώς κείμενα του Spring Split και να διεκδικήσει το τρόπαιο θέλει ο Gaming Olympiacos Alimou στην 3η του συμμετοχή στη μεγάλη κατηγορία. Σε αυτή του την προσπάθεια θα έχει σύμμαχο έναν θρύλο του Παγκόσμιου League of Legends όμως περισσότερα για αυτό θα πούμε παρακάτω. Οι Gamespace MCE, Team Refuse και Zerolag Esports είναι τα μεγάλα ερωτηματικά του καλοκαιριού. Σίγουρα έχουν ετοιμάσει αλλαγές, καθώς θέλουν να αποφύγουν όπως και δήποτε τις δύο τελευταίες θέσεις. Θυμίζουμε πως μετά το τέλος του Summer Split οι δύο πρώτες ομάδες θα προκριθούν στο EU Masters Summer 2022, ενώ οι δύο ομάδες με τις χειρότερες επιδόσεις μέσα στο 2022 θα βρεθούν στο Promotion / Relegation Tournament όπου θα παλέψουν για να μείνουν στην κατηγορία.

 

Μεταγραφές που τραβούν τα βλέμματα

Μπορεί τα rosters να μην έχουν ανακοινωθεί (τουλάχιστον όχι όλα) όμως κάναμε μια μικρή έρευνα και είδαμε πως οι ομάδες του GLL ενισχύθηκαν σημαντικά ενόψει του GLL Summer Split. O Gaming Olympiacos Alimou φέρνει στην Ελλάδα έναν θρύλο του League of Legends, τον 28χρονο Edward. Οι παλαιότεροι θα τον θυμούνται ως GoSu Pepper, το Support που συνέδεσε το όνομα του με τη Moscow 5 και στη συνέχεια τη Gambit. Έχει αγωνιστεί σε EU LCS (το γνωστό πλέον ως LEC), NA LCS καθώς και στο CBLOL της Βραζιλίας. H πρωτιά στο IEM Season 6 World Championship και το top 4 στο 2ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του League of Legends είναι δύο από τις σπουδαιότερες στιγμές της πορείας του.

 

Photo: Greek Legends League

O Bruno “Bruness” Freund, άφησε το γαλλικό LFL για λογαριασμό της WLGaming. Ο 21χρονος Jungler από την Πολωνία έχει δείξει καλά στοιχεία στη μέχρι τώρα πορεία του και ανυπομονούμε να τον δούμε και στο εγχώριο πρωτάθλημα. Διπλό μεταγραφικό “μπαμ” από την Anorthosis Famagusta Esports που φέρνει στο GLL ένα από τα πιο επιτυχημένα bot lanes που έχουν περάσει από το πρωτάθλημα. Οι iLevi (2 φορές πρωταθλητής στο GLL) και GoldenTo4st (Πρωταθλητής στο EBL τη σεζόν που πέρασε) γυρίζουν στην ομάδα με την οποία πανηγύρισαν τον τίτλο το περασμένο καλοκαίρι. WLG και ANO ενισχύθηκαν για να επιστρέψουν στους τίτλους όμως μια σημαντική μεταγραφή έκανε και η πρωταθλήτρια Team Phantasma που θέλει να παραμείνει στον θρόνο της.

Ο πολύπειρος Ισπανός Make – που έγινε γνωστός με τη φανέλα της Movistar Riders – παίρνει τη θέση του βασικού Support στην TP, στην πρώτη αλλαγή στο roster της ομάδας μετά από 2 Splits με την ίδια 5αδα.

 

Πρόγραμμα GLL Summer Split 2022

Την αυλαία άνοιξαν τη Δευτέρα 30/05 στις 19:00 ο Olympiacos Alimou esports ενάντια στους Gamespace Mediterranean College Esports και παρακάτω μπορείς να δεις όλο το πρόγραμμα της πρεμιέρας.

  • 19:00 Olympiacos Alimou esports – Gamespace Mediterranean College Esports
  • 20:00 Zerolag Esports – Hive Athens EC
  • 21:00 Team Refuse – Anorthosis Famagusta Esports
  • 22:00 We Love Gaming – Team Phantasma

Αν θες να δεις το αναλυτικό πρόγραμμα του GLL Summer Split 2022, πάτα εδώ.

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Μπορείς να δεις ακόμη