League of Legends Recall: Ώρα ημιτελικών στο GLL Pro-Am

by Aggeliki Tsoukana

Το GLL Pro-Am έχει την τιμητική του αυτή την εβδομάδα, με τη διοργάνωση να έχει μπει πλέον στην τελική της “ευθεία”. Απόψε διεξάγονται οι ημιτελικοί του τουρνουά με την Pentagon Maze να αντιμετωπίζει τη Zerolag Esports και την WLGaming να συναντά τη φιναλίστ του Summer Split, Team Phantasma. Η πρώτη αναμέτρηση ξεκινά στις 18:00 και μετά την ολοκλήρωση της θα ακολουθήσει ο δεύτερος ημιτελικός. Τα παιχνίδια θα προβληθούν από τα κανάλια του Gamers Lounge (Twitch, YouTube και Trovo).

 

Πρόωρος αποκλεισμός για την πρωταθλήτρια Ανόρθωση

Με μια μεγάλη έκπληξη ξεκίνησε τη Δευτέρα η δράση του 3ου γύρου στο πρώτο Pro-Am. Η Pentagon Maze – που αγωνίζεται στη β’ κατηγορία (GLWL) – κατάφερε να επικρατήσει με 2-1 της πρωταθλήτριας του Greek Legends League, Anorthosis Famagusta Esports. Το ξεκίνημα έμοιαζε ιδανικό για την ANO που είχε τον έλεγχο στα πρώτα λεπτά του game 1. Ένα καλό fight όμως αποδείχτηκε αρκετό για να ξαναβάλει την PM στο παιχνίδι και να ανοίξει τον δρόμο για την ανατροπή. Η 2η αναμέτρηση είχε πρωταγωνίστρια την Ανόρθωση που κυριάρχησε από την αρχή ως το τέλος και έκανε το 1-1.

Η “βαριά” ήττα δεν φάνηκε να επηρεάζει τους παίκτες της PM που ήταν πολύ προσεκτικοί στο game 3 και μετά το Cloud Soul και το 2ο Baron Buff πήραν μια τεράστια πρόκριση. Αντίπαλος της στον ημιτελικό θα είναι η Zerolag Esports που κέρδισε με 2-1 τη Hive Athens. H ZRL έκανε εύκολα το 1-0 με τη HIVE να ισοφαρίζει μετά από ένα αρκετά αμφίρροπο game 2. Το 3ο παιχνίδι ήταν μια… επανάληψη του πρώτου, με τη Zerolag να παίρνει μια ακόμα εμφατική νίκη και μαζί το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

 

 

Ημιτελικός σαν… τελικός

Στον δεύτερο ημιτελικό του GLL Pro-Am 2022 θα αναμετρηθούν οι WLGaming και Team Phantasma, σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε εύκολα να είναι και ο τελικός της διοργάνωσης. Την Τρίτη, η WLG αντιμετώπισε την Gamespace MCE την οποία και νίκησε εύκολα με 2-0. Οι “κόκκινοι” έδειξαν πως βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και μοιάζουν φαβορί τόσο για το Pro-Am όσο και για το επερχόμενο Sigma Cup. Στην επιστροφή του στη δράση, ο Νίκος “J0J0C” Τερζόγλου αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της σειράς.

Νικηφόρα ξεκίνησε την πορεία της και η Team Phantasma που απέκλεισε την Team Refuse. Tα “φαντάσματα” είδαν το προβάδισμα του early game να χάνεται, όμως αυτό δεν τους εμπόδισε να κερδίσουν το game 1 χωρίς να απειληθούν ιδιαίτερα. Το δεύτερο παιχνίδι εξελίχθηκε σε ένα συγκλονιστικό θρίλερ με το προβάδισμα να αλλάζει συχνά χέρια. Στο 41’ ξεκίνησε το τελευταίο team fight του game με την TP να βρίσκει τρία kills και στη συνέχεια να διαλύει την αντίπαλη βάση. Το GLL Pro-Am 2022 ολοκληρώνεται την Παρασκευή 28/10 με τον μεγάλο τελικό.

 

 

Worlds 2022: Αποκλεισμός για τη Rogue του Comp

Στο top 8 σταμάτησε η ξέφρενη πορεία της Rogue στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα League of Legends. Η πρωταθλήτρια Κίνας, JD Gaming ήταν σε τρομερή κατάσταση και νίκησε με 3-0 την ομάδα του Έλληνα άσου. Ο Μάρκος Σταμκόπουλος και η παρέα του προσπάθησαν να κοντράρουν το “θηρίο” από το LPL όμως δεν μπόρεσαν να πετύχουν μια ακόμα έκπληξη. Παρά τον αποκλεισμό πρέπει να τονίσουμε πως η πρώτη παρουσία του Έλληνα άσου σε Worlds ήταν εξαιρετική.

*Photos: Greek Legends League

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη