League of Legends Recall: Πάλεψε αλλά αποκλείστηκε η Ανόρθωση

by Aggeliki Tsoukana

Από τη στιγμή που μάθαμε την κλήρωση της Anorthosis Famagusta Esports γνωρίζαμε πως το έργο της στο Group B του Main Event θα ήταν πολύ δύσκολο. Η πρωταθλήτρια του Greek Legends League μπορεί να πανηγύρισε μόλις μια νίκη, ωστόσο κατάφερε να παρουσιαστεί αρκετά ανταγωνιστική στις περισσότερες αναμετρήσεις. Το τελικό 1-5 άφησε την ANO στην τελευταία θέση του Β’ ομίλου, με την LDLC OL (φαβορί για το τρόπαιο) και τη X7 Esports να συνεχίζουν στο top 8.

Η Ανόρθωση ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της απέναντι στη 2η καλύτερη ομάδα του NLC και παρά το πολύ καλό ξεκίνημα δεν μπόρεσε να πάρει κάτι από το game. Στο πολύ ήρεμο early game η ANO κόντραρε στα ίσια την αντίπαλο της, όμως οι “μπλε” πλήρωσαν την έλλειψη εμπειρίας. Οι Βρετανοί τιμώρησαν κάθε λάθος της Ανόρθωσης και από το 19’ και μετά η ομάδα του Tempt έκανε ό,τι ήθελε στο Rift. Κόντρα στην AGO ROGUE το early game της ANO ήταν ακόμα καλύτερο, με την κυπριακή ομάδα να στριμώχνει στα “σχοινιά” τους Πολωνούς.

Για δεύτερο σερί παιχνίδι όμως ο παράγοντας απειρία έκρινε το αποτέλεσμα. Οι πρωταθλητές του GLL βιάστηκαν να τραβήξουν τη “σκανδάλη” (με το fight δίπλα στο Baron pit στο 23o λεπτό) με αποτέλεσμα να χάσουν τα πάντα. Κόντρα στο μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου η Ανόρθωση δοκίμασε να “θολώσει” τα νερά ρίχνοντας Yasuo support στην αρένα. Δυστυχώς για εμάς αυτό δεν λειτούργησε ποτέ. Οι Γάλλοι – που είχαν ηττηθεί από τη X7 – έπαιξαν σχεδόν τέλεια και πήραν εύκολα τη νίκη κόντρα στην ΑΝΟ.

 

 

Μετά από λίγα 24ωρα ξεκούρασης η Ανόρθωση ξαναρίχτηκε στη μάχη του EU Masters με στόχο να βρει τουλάχιστον μια νίκη. Αντίπαλος της στο 4ο παιχνίδι της φάσης των ομίλων ήταν η LDLC OL την οποία όμως η κυπριακή ομάδα κόντραρε για σχεδόν 20 λεπτά. Οι παίκτες της Anorthosis απέκτησαν νωρίς προβάδισμα στο bot lane όμως δεν μπόρεσαν να το χρησιμοποιήσουν για να πάρουν τη νίκη. Οι Γάλλοι έμειναν στην αναμέτρηση και μετά το πρώτο κερδισμένο fight στο mid snowballαραν το παιχνίδι και πήραν μια άνετη εν τέλει νίκη.

Με μηδενικές ελπίδες πρόκρισης η Ανόρθωση εμφανίστηκε αρκετά πιο χαλαρή κόντρα στην AGO ROGUE την οποία για ακόμα μια φορά κοίταξε στα “μάτια”. H αλήθεια είναι πως παρακολουθήσαμε ένα τρομερό back and forth game με την Ανόρθωση να είναι καλύτερη στα κρίσιμα σημεία και να παίρνει την πρώτη της νίκη για αυτό το main event μετά από 31 λεπτά. Η παρουσία των “μπλε” στη φάση των ομίλων ολοκληρώθηκε με ήττα, αφού η X7 esports που ήθελε οπωσδήποτε τη νίκη για να διεκδικήσει την κορυφή του ομίλου δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην ομάδα από το GLL.

*Photos: Amazon European Masters, Greek Legends League

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη