League of Legends Recall: Πρωτιά για την Ανόρθωση στη regular season του GLL Summer Split

by Zikou Stella

“Αυλαία” για τη regular season του GLL Summer Split 2023 με την Anorthosis Famagusta Esports να παίρνει την πρώτη θέση και να μπαίνει στα Playoffs με πλεονέκτημα. Η ANO πήρε το μεγάλο ντέρμπι της Super Week απέναντι στη WLGaming και την άφησε στη 2η θέση. Στην 3η θέση τερμάτισε η Gamespace MCE που ήταν η ευχάριστη έκπληξη του καλοκαιριού. Την τετράδα των Playoffs συμπληρώνει η Team Phantasma που προσπέρασε τον PAO Luminox και τον άφησε εκτός συνέχειας.

 

 

Λίγο πριν συναντηθούν στον Α’ Ημιτελικό των Playoffs (Juggernaut Game) Ανόρθωση και WLGaming διασταύρωσαν τα “ξίφη” τους στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου. Οι δύο καλύτερες ομάδες του Greek Legends μας προσέφεραν ένα χορταστικό ντέρμπι στο οποίο αναδείχθηκε νικήτρια η ANO. Η 1η θέση και η επιλογή πλευράς πάει στην ομάδα της Αμμοχώστου που έβαλε τέλος στο εντυπωσιακό νικηφόρο σερί της WLG (12 νίκες!).

 

Η ομάδα που έκλεψε την “παράσταση” κατά τη διάρκεια της Superweek ήταν η Team Phantasma. H TP μπήκε στην τελευταία εβδομάδα με σκορ 3-8 (μια νίκη μακριά από την τελευταία θέση) και κάπως κατάφερε να φέρει τα πάνω κάτω και από 7η να βρεθεί 4η και να περάσει στα Playoffs. Tα “φαντάσματα” έκαναν το 3 στα 3 (κερδίζοντας GSMC, PAO & HELL) και σε συνδυασμό με το 0-3 του PAO Luminox κατάφεραν να τον προσπεράσουν και να πάρουν μια απίθανη πρόκριση.

 

 

Ιδανικό φινάλε για την Gamespace MCE που με τη νίκη απέναντι στην Pentagon Rejects εξασφάλισε την 3η θέση της κανονικής περιόδου. Τεράστια επιτυχία για τους “μπλε” που στο περασμένο Spring Split είχαν τερματίσει τελευταίοι. Εφιαλτικό δεύτερο μισό για τον PAO Luminox που μετά το τρομερό ξεκίνημα (6-1, 1η θέση στον α’ γύρο) έχασε 7 συνεχόμενα παιχνίδια και με 6-8 έμεινε εκτός postseason.

 

Νίκη “χρυσάφι” βρήκε στο παρά πέντε η Wild Panthers Esports που εξασφάλισε πως θα βρίσκεται και στο GLL και το 2024. Η WPE τερμάτισε με σκορ 4-10 όπως και η HELL Zerolag αλλά και η Pentagon Rejects. Οι δύο νίκες που είχε επί της PTR την έφεραν στην 7η θέση με αποτέλεσμα να γλιτώσει το μπαράζ υποβιβασμού. Εκεί θα βρεθούν οι HELL και PTR που μάζεψαν τους λιγότερους championship points μέσα στο 2023.

Tα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής

Gamespace MCE vs. Team Phantasma 0-1
HELL Zerolag vs. Wild Panthers 1-0
Pentagon Rejects vs. Anorthosis Esports 0-1
PAO Luminox vs. WLGaming 0-1

Tα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής

HELL Zerolag vs. Pentagon Rejects 1-0
Gamespace MCE vs. Anorthosis Esports 0-1
Wild Panthers vs. WLGaming 0-1
PAO Luminox vs. Team Phantasma 0-1

Tα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής

PAO Luminox vs. Wild Panthers 0-1
Gamespace MCE vs. Pentagon Rejects 1-0
HELL Zerolag vs. Team Phantasma 0-1
WLGaming vs. Anorthosis Esports 0-1

 

H τελική βαθμολογία

1.Anorthosis Esports 13-1
2. WLGaming 12-2
3. Gamespace MCE 7-7
4. Team Phantasma 6-8
5. PAO Luminox 6-8
6. HELL Zerolag 4-10
7. Wild Panthers Esports 4-10
8. Pentagon Rejects 4-10

 

Tα Playoffs του GLL Summer Split 2023 ξεκινούν στις 18/7 και θα μεταδοθούν ζωντανά και αποκλειστικά από το κανάλι του Gamers Lounge στο Twitch.

 

Photo: Greek Legends League

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox Series X, Xbox Series S, PC.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη