Δεν έχεις κλιματιστικό; Δροσίσου χωρίς εγκαταστάσεις με air cooler, ανεμιστήρα ή φορητό ac

by Zikou Stella

Ο καύσωνας είναι εδώ και θα γίνεται ολοένα και εντονότερος, κατά διαστήματα, καθώς η χρονιά που διανύουμε χαρακτηρίστηκε ως η θερμότερη των τελευταίων ετών. Το σπίτι ή το εξοχικό σου πρέπει να εξοπλιστεί με τις κατάλληλες συσκευές που θα σε δροσίσουν και θα αφήσουν την ζέστη έξω.

Aν ακόμα σκέφτεσαι την τοποθέτηση air condition για το σπίτι, αλλά δεν προλαβαίνεις λόγω δουλειάς, υποχρεώσεων ή ο χώρος στο εξοχικό σου δεν συνίσταται για την εγκατάσταση κλιματιστικού, τότε η λύση είναι απλή. Εξοπλίσου με ανεμιστήρες νέας γενιάς, air coolers ακόμη και φορητά κλιματιστικά που θα σου προσφέρουν αμέσως την καλύτερη δυνατή απόδοση δροσιάς και φυσικά εξοικονόμηση χρημάτων.

 

Η φορητή όαση δροσιάς

Μία φυσική και αξιόπιστη λύση για να αντιμετωπίσεις εύκολα και γρήγορα τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού είναι τα air coolers (ψύκτες αέρος).

Λειτουργούν με μια συγκεκριμένη τεχνολογία κατά την οποία το νερό χρησιμοποιείται για την απορρόφηση της θερμότητας από τον αέρα κατά τη διαδικασία εξάτμισής του για τη μείωση της θερμοκρασίας. Αν επιλέξεις αυτή την αυτόνομη μονάδα δροσισμού, αφενός θα αισθανθείς μια πιο ευχάριστη ατμόσφαιρα, αφετέρου θα έχεις όφελος, καθώς αποτελούν την ενδεδειγμένη οικονομική λύση, ως προς την κατανάλωση ρεύματος. Περιλαμβάνουν δύο βασικούς μηχανισμούς που απαιτούν μικρή ισχύ, τον ανεμιστήρα και την αντλία νερού, οπότε δεν θα αγχωθείς για τον λογαριασμό.

Η χρηστικότητά τους είναι αδιαμφισβήτητη. Πρόκειται για συσκευές που δεν χρειάζονται εγκατάσταση, οπότε δεν απαιτείται να κάνεις μία μόνιμη σύνδεση και μπορείς να τα μετακινείς από δωμάτιο σε δωμάτιο, χωρίς δυσκολία. Όλα τα φορητά air coolers είναι εφοδιασμένα με ροδάκια για να τα μεταφέρεις εύκολα, χωρίς να ιδρώσεις. Είναι ιδανικά για πολύ ξηρούς και ζεστούς χώρους. Με αυτό το οικονομικό σύστημα ψύξης δίνεις μία φρεσκάδα στον χώρο σου, ενώ παράλληλα είναι φιλικά προς το περιβάλλον, καθώς χρησιμοποιούν φυσικά στοιχεία, χωρίς τοξικές χημικές ουσίες που είναι βλαβερές για το περιβάλλον.  Διατίθεται μια ευρεία γκάμα από brands και μοντέλα σε διάφορα μεγέθη και με διαφορετική κατανάλωση.

 

Τα φορητά air coolers διαθέτουν δεξαμενή νερού χωρητικότητας από 3,5-5 λίτρα και πάνω, είναι αποδοτικά σε μικρούς χώρους ενώ διατηρούν χαμηλά επίπεδα θορύβου. Κάποια μοντέλα διαθέτουν επιπλέον λειτουργίες όπως υγραντήρα και ιονιστή. Ο ιονιστής παράγει μια μεγάλη ποσότητα αρνητικά φορτισμένων ιόντων που προσκολλώνται στα σωματίδια που βρίσκονται στον αέρα, τα οποία γίνονται βαρύτερα από τον αέρα γύρω τους και πέφτουν στο πάτωμα ή απορροφώνται από τον συλλέκτη σκόνης που ενσωματώνει η συσκευή. Για το σπίτι, το εξοχικό ή το γραφείο επίλεξε την καταλληλότερη φορητή όαση δροσιάς ενώ για ακόμη μεγαλύτερους χώρους επίλεξε τον πύργο. Αυτά τα συστήματα δροσισμού σου λύνουν τα χέρια, με την υψηλή φορητότητα λόγω του σχεδιασμού τους, ενώ χρειάζονται πολύ λιγότερη συντήρηση και καθαρίζονται πολύ εύκολα.

 

 

Δροσιά από εδάφους και αέρος

Οι ανεμιστήρες έχουν εξελιχθεί και είναι εξοπλισμένοι με τεχνολογικές καινοτομίες. Αποτελούν την πιο εύκολη, πρακτική και φυσικά οικονομική λύση για το σπίτι, το γραφείο, το εξοχικό. Κυκλοφορούν ανεμιστήρες δαπέδου, επιτραπέζιοι, οροφής και τοίχου. Αποτελούν μία αξιόπιστη πηγή δροσιάς, εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών, για κάθε χώρο.

 

Οι νέοι ανεμιστήρες δαπέδου, με εργονομικό σχεδιασμό, κομψό design, αθόρυβη λειτουργία και χρώματα, μεταφέρονται παντού, ενώ μπορείς να ρυθμίσεις το ύψος τους και φυσικά να προγραμματίσεις στο λεπτό τον χρόνο χρήσης, αποφεύγοντας την άσκοπη χρήση του, σε περίπτωση που σε πάρει ο ύπνος. Εξασφαλίζουν δροσερή ροή αέρα σε κάθε σημείο του χώρου και απόλυτη κάλυψη.

Αν δυσκολεύεσαι να διαλέξεις ανάμεσα σε ανεμιστήρες δαπέδου ή ανεμιστήρες οροφής, τότε θα πρέπει να σκεφτείς πρωτίστως τις ανάγκες και τον χώρο σου. Εάν χρειάζεται να τον μετακινείς π.χ. από την πόλη (σπίτι) στο χωριό (εξοχικό), οι τύπου δαπέδου είναι αυτοί που σου ταιριάζουν. Εάν πάλι θέλεις να ξεγνοιάσεις διά παντός, τότε οι τύπου οροφής αποτελούν ιδανική λύση. Παράλληλα, έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις ανάμεσα από διάφορα μοντέλα, με την πιο ταιριαστή απόχρωση ανάλογα με τη διακόσμηση του χώρου σου.

 

 

Αποτελούν την πιο οικονομική και οικολογική επιλογή για τους καλοκαιρινούς μήνες, προσφέροντας έναν υγιεινό τρόπο δροσισμού. Δεν παγώνουν ούτε ξηραίνουν την ατμόσφαιρα, επιτυγχάνουν αισθητή μείωση της θερμοκρασίας του χώρου σου, ενισχύοντας το φαινόμενο του φυσικού αερισμού του με αθόρυβη και ομαλή λειτουργία. Ο χειρισμός τους είναι πανεύκολος, διαθέτοντας δύο αλυσιδάκια στη βάση του μοτέρ: με το ένα ρυθμίζεις την ταχύτητα στις στροφές του ανεμιστήρα και με το άλλο ανοίγεις-κλείνεις το φως (εάν επιλέξεις τέτοιο μοντέλο). Επίσης κάποια μοντέλα σου παρέχουν τη δυνατότητα χρήσης τηλεχειριστηρίου, που σου δίνει ακόμη μεγαλύτερη ευχέρεια κινήσεων.

 

 

Για την απόλυτη φορητότητα και ως την πλέον ενδεδειγμένη λύση για το γραφείο σου ή τον επαγγελματικό χώρο μπορείς να επιλέξεις τον επιτραπέζιο ανεμιστήρα. Η μεταφορά αυτής της συσκευής αποτελεί παιχνιδάκι, ενώ παράλληλα εξασφαλίζεις μία άμεση αίσθηση δροσιάς, με εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο θορύβου. Τα περισσότερα μοντέλα διαθέτουν τρεις ταχύτητες λειτουργίας για να επιλέξεις ανάλογα με τις ανάγκες σου και λειτουργία περιστροφικής κίνησης.

 

 

Οι ανεμιστήρες τοίχου, με υψηλή απόδοση, πλήρη κυκλοφορία του αέρα στο δωμάτιο, 3 ταχύτητες και τηλεχειριστήριο, είναι ιδανικοί για επαγγελματική χρήση. Υπάρχουν διαθέσιμοι ανεμιστήρες που καταναλώνουν ελάχιστη ηλεκτρική ενέργεια, παρουσιάζουν ιδιαίτερα μεγάλη απόδοση, γι’ αυτό θα πρέπει να δεις τα χαρακτηριστικά τους και φυσικά την ισχύ τους ανάλογα με τα τετραγωνικά του χώρου.

 

 

Κλιματιστικά που πάνε παντού

Τα κλιματιστικά είναι εδώ για να κάνουν την ζωή μας πιο άνετη και ποιοτική. Όταν δε, μιλάμε για φορητά κλιματιστικά, τότε γίνεται ακόμη ευκολότερη. Οι συσκευές αυτές είναι σχεδιασμένες με τέτοιον τρόπο, ώστε να ταιριάζουν σε οποιοδήποτε χώρο και, το καλύτερο, δεν θα χρειαστεί να επιδοθείς σε περίπλοκες διαδικασίες για να τις εγκαταστήσεις.

Εάν δεν έχεις πάρει ακόμη την καλοκαιρινή σου άδεια, το φορητό κλιματιστικό θα σε βοηθήσει να δροσίσεις το σπίτι σου, ενώ, όταν φτάσει η ώρα των διακοπών, θα μπορείς να το μεταφέρεις πανεύκολα στο εξοχικό σου.

 

Σε αντίθεση με τα split, ή τις κλασσικές μονάδες κλιματισμού, οι φορητές μονάδες δεν απαιτούν μόνιμη εγκατάσταση και φέρουν τροχούς για μεγαλύτερη ευκολία στην μεταφορά. Η λειτουργία τους είναι απλή και αποτελεσματική. Τραβούν ζεστό αέρα από το δωμάτιο, τον ψύχουν και εν συνεχεία διαχέουν ομοιόμορφα τον κρύο αέρα μέσα στον χώρο. Όσο λιγότερα τα ντεσιμπέλ (db) τόσο πιο αθόρυβη η λειτουργία του μηχανήματος εντός του χώρου όπου θα το τοποθετήσεις. Η συντήρησή τους είναι πανεύκολη. Τα φίλτρα συγκράτησης σκόνης και μικροσωματιδίων είναι αφαιρούμενα και πλένονται, για καλύτερο καθαρισμό του αέρα και πιο ευχάριστη ατμόσφαιρα στον χώρο σου.

 

 

Όπως αντιλαμβάνεσαι έχεις πολλούς συμμάχους για να αντιμετωπίσεις τα κύματα καύσωνα εν μέσω καλοκαιριού. Οικονομικές, κομψές, φορητές, εύχρηστες συσκευές ψύξης για το σπίτι, το γραφείο, το εξοχικό ή όποιον άλλον χώρο θες να διατηρείς δροσερό με υγιεινό τρόπο.

Είσαι στην Κύπρο; Βρες εδώ όλους τους τρόπους να δροσιστείς και να ξενοιάσεις από τον καύσωνα!

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη